Rukomet

Hrvatski trolist u osminama finala

Vedran Filipović • ponedjeljak, 05.12.2011.
Hrvatski trolist u osminama finala

Siscia, Bjelovar i Poreč naplatili su odlične rezultate iz prvih utakmica te se plasirali u osminu finala Kupa kupova, odnosno Challenge kupa. No, drame nije nedostajalo u Istri i Bjelovaru...

Poreč je pred oko 1200 gledatelja pobijedio Sparkasse 25:23 te se plasirao među najboljih 16 momčadi u Kupu kupova. Podsjetimo, u Austriji su Porečani ostvarili minimalnu pobjedu koju su ovoga puta - udvostručili.

Bila je to neizvjesna utakmica kako i sam rezultat sugerira, nakon 30 minuta su domaći imali 12:11 te su do kraja uspjeli održati prednost iz obje utakmice i priključiti se uspješnom vikendu hrvatskih klubova u europskim natjecanjima.

Najefikasniji pojedinci u istarskoj momčadi bili su Radaković i Vujić sa sedam pogodaka, toliko je zabio i Andriuska na drugoj strani dok je Feichtinger postigao jedan manje.

Bjelovar je u prvoj utakmici trećega kola Challenge kupa poražen u Poljskoj 20:19, no u uzvratu su pred svojim navijačima porazili Azoty-Pulawy s 24:22 te na račun jednog gola se plasirali u osminu finala ovog natjecanja.

Susret je bio nevjerojatno uzbudljiv, Đuričin je u zadnjoj minuti zabio za 24:22, no gostima je suđen sedmerac u posljednjoj sekundi dvoboja. Pogodak bi ih vodio u daljnji krug natjecanja zbog većeg broja postignutih golova u gostima, no vratar Bjelovara Grgić obranio je njegov udarac te postao junak.

Prvo ime Bjelovarčana bio je Đuričin s osam golova, Đurković je zabio šest, a Herman četiri. Kod gostiju Zydron je devet puta bio uspješan, a poljski tragičar Zinčuk postigao je tri gola.

Siscia je odagnala sve moguće upitnike već nakon prvog susreta u Alytusu gdje je slavila s velikih 33:13. Uzvrat u Sisku bio je samo formalnost koju su domaći rukometaši odradili s konačnih 29:20.

Biljubašić je bio prvo ime domaćina sa sedam pogodaka, jedan manje zabio je Nuić, a jedan manje od njega Čutura. Kod gostiju Vaicikauskas sedam, a Lastauskas šest golova.

Kup kupova, treće kolo: Poreč - Sparkasse 25:23 (24:23)

Challenge kup, treće kolo: Siscia - Alytus 29:20 (33:17)
Bjelovar - Azoty-Pulawy 24:22 (19:20)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!