Ostali sportovi

Packersi do 12. pobjede u zadnjoj sekundi

Mario Majdić Natrlin • ponedjeljak, 05.12.2011.
Packersi do 12. pobjede u zadnjoj sekundi

Odličan 13. tjedan NFL sezone bio je na rasporedu u nedjelju. Packersi su ostali neporaženi nakon uzbudljive utakmice u New Yorku protiv Giantsa, Denver Broncosi ponovno su u zadnjim sekundama izborili pobjedu, Arizona Cardinalsi u produžetku su svladali Cowboyse, a vidjeli smo i dva NFL rekorda dodavača Cama Newtona i Drewa Breesa...

Utakmica dana

Green Bay Packersi stigli su protiv NY Giantsa (6-6) do omjera 12-0 field goalom Masona Crosbyja s istekom vremena za pobjedu 38:35. Packersi su vodili 28:17 i 35:27, ali Eli Manning i Giantsi nisu odustajali pa su se vratili TD dodavanjem Manninga za odličnog Hakeema Nicksa i nakon konverzije za dva poena izjednačili na 35:35. Aaron Rodgers imao je 58 sekundi da Packerse dovede barem u poziciju za FG i to je uspio pa je Crosby u New Yorku izborio 12. pobjedu neporaženih aktualnih prvaka.

Rodgers je imao četiri TD dodavanja uz jedno presječeno. Manning tri uz jedno presječeno koje je Clay Matthews odnio za TD i vodstvo 14:0 u drugoj četvrtini. Za Giantse je Victor Cruz uhvatio sedam lopti za 119 yardi, a Nicks sedam lopti za dva TD-a. Rodgers je bio i prvi probijač Packersa s 32 osvojena yarda.

Iznenađenje dana

Poraz Giantse nije skupo koštao jer su njihovi konkurenti za vrh divizije, Dallas Cowboysi (7-5), iznenađujuće poraženi u Arizoni od Cardinalsa. Cardinalsi (5-7) su slavili u produžetku 19:13 nakon kratkog dodavanja Kevina Kolba za LaRoda Stephensa-Howlinga koji je zatim osvojio 52 yarde za pobjednički TD. Cowboysi su imali priliku pobijediti u regularnom dijelu, ali je Dan Bailey promašio FG od 49 yardi. Iz prvog pokušaja Bailey je pogodio, ali su njegovi treneri zvali timeout i poništili pobjednički FG.

Broncosi do nove pobjede, rekord Cama Newtona

Denver Broncosi upisali su petu pobjedu za redom svladavši Minnesota Vikingse 35:32 kratkim FG-em Matta Pratera s istekom vremena. Prater je minutu i pol prije kraja i izjednačio na 32:32 FG-em od 46 yardi u veoma uzbudljivoj završnici. Prater je priliku za pobjednička tri poena dobio nakon što je branič Broncosa Andre Goodman presjekao dodavača Vikingsa Christiana Pondera duboko u teritoriju Minnesote.

Vikingsi su na poluvremenu vodili 15:7, a zatim je uslijedilo iznimno dinamično drugo poluvrijeme sa čak pet polaganja. Tim Tebow držao je Broncose u igri s dva TD dodavanja i 202 osvojena yarda, a 111 yardi probijanjem osvojio je Willis McGahee uz jedno polaganje. Oba TD dodavanja Tima Tebowa uhvatio je hvatač Demaryius Thomas, a kod Vikingsa je dva hvatanja za TD imao Percy Harvin. Broncosi (7-5) su se ovom pobjedom izjednačili s Oakland Raidersima na vrhu AFC west divizije.

Broncosima su pomogli sve neugodniji Miami Dolphinsi koji su mnoge iznenadili pobjedom 34:14 nad Oakland Raidersima (7-5). Do tek četvrte pobjede u sezoni predvodili su ih QB Matt Moore (13/25, 162 yds, TD) i probijač Reggie Bush (100 yds, TD). Tek nakon što su Dolphinsi stigli do vodstva 34:0, Raidersi i Carson Palmer (273 yds, TD, dvaput presječen) zabili su 14 utješnih poena u zadnjoj četvrtini.

Posebna priča su Houston Texansi koji su ostali bez svoja prva dva dodavača pa ih je ovaj tjedan preuzeo novak T.J. Yates koji je u svom prvom startu imao jedno TD dodavanje (12/25, 188 yds). Texansi su svladali opasne Atlanta Falconse 17:10. Falconsi su imali priliku izjednačiti, ali u zadnjoj akciji dodavanje Matta Ryana (TD, dvaput presječen) nije uhvatio Julio Jones. Texansi su ponovno zbog ozljede ostali bez prvog hvatača Andrea Johnsona, ali su unatoč tome došli do omjera 9-3.

Chicago Bearsi (7-5) i dalje ne mogu do pobjede bez ozlijeđenog Jayja Cutlera. Poraženi su sinoć od Kansas City Chiefsa 10:3 i usput ostali bez najvažnijeg napadača Matta Fortea. Jedini TD u utakmici djelo je Dextera McClustera koji je uhvatio dodavanje Tylera Palka. Palka je nakratko zamijenio novopridošli Kyle Orton, ali se zbog Ortonove ozljede Palko ponovno vratio na teren. Dodavač Bearsa Caleb Hanie presječen je triput i Bearse čeka žestoka borba za preživljavanje.

U pobjedi Carolina Panthersa protiv Tampa Bay Buccaneersa 38:19, dodavač Cam Newton upisao je čak tri probijačka polaganja i srušio NFL rekord za najviše probijačkih polaganja jednog dodavača u sezoni kojih je ove sezone skupio 13. Prvi izbor na ovogodišnjem draftu tako je srušio 35 godina star rekord Stevea Grogana.

Tennessee Titansi (7-5) i NY Jetsi (7-5) i dalje se bore za doigravanje u AFC konferenciji. Titansi su svladali Buffalo Billse 23:17. Probijač Chris Johnson imao je dva TD-a i 153 yarda probijanjem. Jetsi su u završnici slomili Redskinse i ubilježili pobjedu 34:19, nakon novog preokreta u četvrtoj četvrtini.

Baltimore Ravensi (9-3) i Pittsburgh Steelersi (9-3) nastavljaju borbu za vrh u AFC North diviziji. Ravensi su slavili u Clevelandu 24:10, a probijač Ray Rice osvojio je čak 204 yarda i zabio jedan TD. Steelersi su stigli do važne pobjede protiv Cincinnati Bengalsa s uvjerljivih 35:7 zabivši četiri polaganja u drugoj četvrtini. Dva hvatanja za TD imao je Mike Wallace, a RB Rashard Mendenhall probio se za još dva.

Ponovno su nevjerojatno uvjerljivi bili New Orleans Saintsi (9-3) koji su u posljednjoj utakmici dana svladali Detroit Lionse 31:17. QB Drew Brees imao je tri TD dodavanja i 342 osvojena yarda te tako postao prvi QB u povijesti koji je u prvih 12 utakmica prešao brojku od 4.000 osvojenih yardi.

San Francisco 49ersi rutinskom su pobjedom 26:0 nad St. Louis Ramsima došli do omjera 10-2 i prvog naslova u diviziji nakon 2002. QB Alex Smith imao je dva TD dodavanja.

NFL rezultati, 13. tjedan

Četvrtak, 1. prosinca

Seattle Seahawks - Philadelphia Eagles 31:14

Nedjelja, 4. prosinca

Buffalo Bills - Tennessee Titans 17:23
Chicago Bears - Kansas City Chiefs 3:10
Houston Texans - Atlanta Hawks 17:10
Miami Dolphins - Oakland Raiders 34:14
Minnesota Vikings - Denver Broncos 32:35
New England Patriots - Indianapolis Colts 31:24
Pittsburgh Steelers - Cincinnati Bengals 35:7
Tampa Bay Buccaneers - Carolina Panthers 19:38
Washington Redskins - NY Jets 19:34
Cleveland Browns - Baltimore Ravens 10:24
Arizona Cardinals - Dallas Cowboys 19:13 (p)
NY Giants - Green Bay Packers 35:38
San Francisco 49ers - St. Louis Rams 26:0
New Orleans Saints - Detroit Lions 31:17

Ponedjeljak, 5. prosinca

Jacksonville Jaguars - San Diego Chargers

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.12.2011. u 20:33
    Tocno tako. Cudio sam se Finleya & co. jer oni jako rijetko grijese ali sinoc im je lopta ispadala iz ruku kao da je vruci krompir. Ove sezone iskocilo je nekoliko imena ali mene i dalje najvise imponira Cam Newton,taj momak zaista ima sve da postane najbolji ili jedan od najboljih u povijesti... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.12.2011. u 19:14
    Što reći za Tebowa sad kada je pokazao kako zna i bacati? Više nas ništa od njega ne može iznenaditi! u nogometu vrijedi: sudačka nadoknada- Fergie's time u am. nogometu vrijedi: 4. četvrtina- Tebow's time
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.12.2011. u 19:11
    Imaš pravo, slušao sam Hodga na ESPN-u kad je govorio o Timmyju nakon pobjede kod Dolphinsa. Priča protiv njega kao da mu je ovaj pojeb** ženu :D
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.12.2011. u 17:16
    izgleda da Tebow zna i bacat... :) čovjek je rođeni pobjednik i nadam se da će Broncose dovući do playoffa...jedva danas čekam komentar Merrilla Hodga; njegovog najvećeg kritačara sa ESPNa da vidim što sada ima za reć'...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.12.2011. u 16:39
    Nije rodgers bio neuvjerljiv već hvatači nisu bili na razini, imali su 5-6 situacija čistih ko suza i ispustili su loptu, ove godine sigurno pada marinov rekord pitanje je samo dali brees ili rodgers ruši, odnosno ovisit će o tome tko će ići dalje u playoffu. A Rodgers bi mogao srušiti sve QB... [više na forumu]
    Obrisan korisnik