Košarka

Lutz: "Tražimo promjene u glavama"

Iz Doma Dražena Petrovića:Ivor Krapac • ponedjeljak, 05.12.2011.
Lutz: "Tražimo promjene u glavama"
Foto: Kristijan Komarica

Uvjerljiv Cibonin pad u subotnjem gradskom ogledu s Cedevitom, koji se nadovezao na poraz u Donecku nekoliko dana ranije u Eurokupu, ostavio je trag na momčadi koju vodi Danijel Lutz. Na početku tjedna s dvije utakmice u Domu Dražena Petrovića, u utorak protiv Donecka i u petak protiv Crvene zvezde, Cibosi su održali interni sastanak, a kako je trener kazao, nada se da će to donijeti promjene u pristupu njegovih igrača...

Pobjeda protiv Union Olimpije koju je zahvatila velika kriza usporila je Cibonin pad poslije tri uzastopna poraza, ali kako se pokazalo, u tjednu za nama to nije bila naznaka povratka na uspješnije staze nakon što je momčad preuzeo Danijel Lutz. Cibosi su prošlog utorka u Donecku pali sa 17 poena zaostatka, dok ih je Cedevita u subotu u gradskom dvoboju u ABA ligi nadjačala s 26 razlike, što je ponovno otvorilo priču o krizi među Vukovima i mogućnostima momčadi s kojom Lutz trenutno raspolaže.

Andrija Žižić: "Pred nama je važna utakmica. Ekipa protiv koje igramo je vrlo nezgodna, kao što smo vidjeli na gostujućem terenu".

"Moramo dati svoj maksimum i izvući se iz negative, to nam treba uoči utakmice protiv Crvene zvezde, s pobjedom bismo dobili novi impuls za kretanje prema ozbiljnijem rezultatu".

Kako je Marin Rozić kazao u razgovoru s novinarima, dalo bi se raspravljati i o pristupu i angažmanu nekih njegovih suigrača, što je dodatno začinilo situaciju koja za Cibonu ne djeluje obećavajuće.

Epilog dva uvjerljiva poraza - Cibosi su u tjednu s nove dvije utakmice sve raspravili među sobom, a jesu li probleme s pristupom ostavili za sobom, trebat će pokazati na pravom mjestu, već u utorak kod kuće protiv Donecka. "Napravili smo analizu utakmice i stanja u kojem smo trenutno, riješili stvari koje smo imali za riješiti i sada to trebamo prezentirati na parketu", opisao je Lutz interni sastanak, dodajući da neće biti potrage za drugim igračkim rješenjima u odnosu na sastav s kojim je raspolagao u nešto više od tjedan dana otkako je postao prvi trener.

"Ulazimo u utakmicu s istim rosterom. U ovom trenutku tražimo promjene u igračkim glavama, čvrsto vjerujemo da ćemo ih dobiti već sutra", nastavio je Lutz uoči gostovanja Donecka u Zagrebu, nadajući se pozitivnoj reakciji protiv momčadi koju vodi Saša Obradović.

Posljednja prilika

Da bi zadržala teoretske izglede za prolazak u drugi krug, Ciboni je u utorak pobjeda nužnost. U slučaju da dobiju, tražili bi pobjede i u preostala dva kola prvog kruga, u Gravelinesu i kod kuće protiv jeruzalemskog Hapoela, ali trebalo bi im i poklapanje ostalih rezultata.

Cibosi su, podsjetimo, nakon tri kola na 0-3, vodeći Gravelines je na 3-0 i pred vratima drugog kruga, Doneck uoči preostala tri kola ima 2-1, a Hapoel 1-2.

"U Ukrajini su nas dobili prilično uvjerljivo. Internacionalno su potkovani s tri američka i dva srpska igrača, a imaju i internacionalnog trenera", kazao je Lutz, misleći na Obradovića na klupi i Michaela Leeja, Ramela Curryja, Darnella Jacksona, Vuleta Avdalovića i Ivana Radenovića u sastavu Donecka: "Na to se nadovezuju i mladi Ukrajinci koji im daju dodatnu energiju i snagu".

"Cibona već određeno vrijeme nije dobila utakmicu u Europi, ni prošle ni ove sezone, a pored toga, izlazimo iz dva visoka poraza, pa ne treba posebno naglašavati da je bilo mobilizacije i da sutra idemo na pobjedu", zaključio je trener Vukova.

Lov na prvi Cibonin uspjeh u Eurokupu, nakon tri poraza u prva tri kola skupine A, započet će u utorak u 17:30 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.12.2011. u 21:40
    ma Cibosi ako žele omirisati final four prvo se moraju riješiti chasea i harpera
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.12.2011. u 21:25
    ..meni nije jasno kako Nikša nije našamaro crnce u momčadi poslije cedevite..
    Obrisan korisnik