Nogomet

Jurčić: "Izgledati kao momčad, bez raspada"

S Maksimira:Borna Rupnik • utorak, 06.12.2011.
Jurčić: "Izgledati kao momčad, bez raspada"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Dinamov trener Krunsolav Jurčić smatra kako se Lyonova igra razlikuje od one Ajaxa i Real Madrida te je naglasio želju da se pustolovina u Ligi prvaka okonča prvim bodom...

Dinamo i Lyon odigrat će u srijedu navečer na maksimirskom stadionu, s početkom u 20:45 sati, utakmicu šestog kola Lige prvaka. Hrvatski prvak zasad je bez bodova na kontu, a Francuzima treba pobjeda - sa što većom gol-razlikom - kako bi zadržali izglede za plasman u nastavak natjecanja. Mjesto u Europskoj ligi im je osigurano.

"Mene interesira da izvučemo sve što je preostalo u nama, i u igračima i svima nama oko njih koji možemo utjecati na ishod. Želimo se suprotstaviti Lyonu", rekao je u uvodu Krunoslav Jurčić.

Ivan Kelava, vratar Dinama: Ovo je kraj duge polusezone, neki su trenuci bili lijepi, a neki malo manje lijepi. Želimo se odužiti svima koji su bili uz nas i odigrati dobru partiju. Nadamo se pozitivnom rezultatu i da ćemo kolektivno odigrati dobru utakmicu, i obrambeno i napadački. Ovih šest utakmica velika nam je škola i iduće ćemo godine biti još bolji".

Trener Dinama od svojih igrača zahtijeva prvenstveno zalaganje: "Neka daju svoj maksimum, da izgledamo kao momčad, da se ne raspadamo niti u jednom trenutku i da dostojno prezentiramo Dinamo".

Zbog ozljeda je problematična pozicija stopera, koju će popuniti Jerko Leko ili Arijan Ademi: "To ovisi i o Lyonu, koji je pojačan oporavkom četvorice igrača koji nisu nastupili u prvoj utakmici protiv Dinama. Imaju oni dvije ili tri različite formacije. Jučer sam uvježbavao Ademija".

Slaže li se Jurčić s konstatacijom kako je Lyon slabiji od Ajaxa i Real Madrida? "Za takve pretpostavke moramo dublje poznavati situaciju u klubovima. Za razliku od Ajaxa i Reala, koji su nogometni strojevi i koji melju svojim sustavom, Lyon možda nije na toj razini, igra bez toliko visokog presinga. Oni su čvrsti, strpljivi i brzi te utakmice više rješavaju u svoju korist pojedinačnom kvalitetom".

"Svjesni smo činjenice da oni još imaju izglede za prolaz. Ne vjerujem da će bitnije mijenjati svoj stil da dođu do pozitivnog, visokog rezultata. Oporavljeni igrači će im biti pojačanje ovisno o formi u kojoj su trenutačno, njihove mlađe zamjene u prvom su susretu donijele dodatnu energiju", nastavio je Dinamov strateg.

"Naravno da se nadamo prvom bodu, to bi bila nagrada za sve nas koji su bili u ovom projektu. No, nije isto kada igrate Ligu prvaka nakon 12 godina i kada igrate Ligu prvaka 12 godina zaredom", dodao je Jurčić.

Za kraj je nekoliko riječi posvetio i navijačima, koji ulaznice za pojedine tribine mogu nabaviti na Dinamovom kiosku. "Svaka čast svakom navijaču koji sutra dođe na utakmicu. Jučer je za vrijeme treninga padala kiša i gledali smo tribinu zapad gore - stvarno treba biti veliki navijač Dinama i veliki zaljubljenik u nogomet za provesti dva sata gore po takvom vremenu".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.12.2011. u 19:48
    Pricas lovacke price, lovacke pricee...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.12.2011. u 15:15
    Lyon ce to odradti sa pola gasa
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.12.2011. u 14:27
    Krunu Jurcic je po zanimanju elektro...ZGODAN!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.12.2011. u 14:03
    Da bi imao pravu momčad prvo moraš imati pravog trenera!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.12.2011. u 12:52
    Nekad sam jedva čekao utakmice Dinama. Europske utakmice bile su razlog zbog kojeg na dan utakmice čitav dan ne možeš normalno funkcionirati. Pratio sam ligu prvaka prije 12 godina. Svaka, baš svaka europska utakmica bila je razlog za ponos i iščekivanje. Svaka, osim sramota ove sezone. Sutrašnju... [više na forumu]
    Obrisan korisnik