Košarka

Cibonin oproštaj od Europe

Iz Doma Dražena Petrovića:Ivor Krapac • utorak, 06.12.2011.
Cibonin oproštaj od Europe
Foto: FaH

Košarkaši Cibone izgubili su i teoretske izglede za prolazak prvog kruga Eurokupa. U četvrtom kolu skupine A, Cibosi su u Domu Dražena Petrovića pretrpjeli poraz od Donecka, ostajući na nuli uoči posljednja dva nastupa u ovoj grupi. Odluka je pala u gustoj završnici, koju su Cibonini igrači osigurali dostižući deset poena zaostatka iz prve polovice posljednje četvrtine...

Za razliku od prva tri kola, u kojima su pretrpjeli poraze s dvoznamekastom razlikom, Cibonini košarkaši su u četvrtom nastupu u Eurokupu pružili jači otpor svojim suparnicima, ali kao i u prethodna tri susreta, pobjeda je i ovog utorka otišla na drugu stranu. Doneck je u Domu Dražena Petrovića slavio sa 78:76 i time napravio novi korak prema plasmanu u Top 16 ovog natjecanja.

Nakon četvrtog kola, momčad koju vodi Saša Obradović je na omjeru 3-1, dok se Cibona s 0-4 može jedino nadati da će uljepšati vlastiti skor ponekom pobjedom. Vukove još čeka gostovanje u Gravelinesu, koji je u prvom kolu projurio Draženovim domom s 30 razlike, dok će u posljednjem ovosezonskom europskom nastupu dočekati Hapoel iz Jeruzalema.

Vezane vijesti

U utakmici u kojoj su preuzeli rezultatsku kontrolu krajem druge četvrtine, kada su otišli do sedam poena prednosti, pa izdržali Cibonin povratak u trećoj dionici i završili taj period s vodstvom od 61:55, igrači Donecka su se u završnoj četvrtini našli u jako povoljnoj poziciji nakon što su nešto manje od sedam minuta prije kraja poveli sa 67:57. No, dotad neuvjerljivi Cibosi živnuli su u završnici, u kojoj su u potpunosti vratili izglede za pobjedu.

S petorkom s dvojicom visokih, Andrijom Žižićem i Goranom Sutonom, u posljednjoj minuti Cibona je stigla i do vodstva (76:74), ali poenima dvojice srpskih košarkaša u svojim redovima, Radenovića i Avdalovića, sve iz slobodnih bacanja, gosti su okrenuli na 78:76 i izdržali s tom prednošću i nakon posljednjeg napada Vukova.

Poslije Avdalovićevih slobodnih za 78:76, Cibosi su imali još devet sekundi za zadnju akciju, Barbour je povukao preko cijelog terena, ali nije završio stvar sam, već je dodao pod koš Kovačeviću u jako teškoj poziciji, a Kovačević je ostao prekratak u pokušaju polaganja sa strane u reketu. Momčad Danijela Lutza je, tako, ostala bez prilike da se bori za pobjedu u dodatnih pet minuta.

Cibonu je ovog utorka vodio Andrija Žižić (16 poena, 12 skokova). Suton je dodao 13 poena i šest skokova, a Barbour i Davor Kus po 12 poena, Barbour i tri osvojene lopte. Najefikasniji igrač pobjednika bio je Ramel Curry (16 poena, četiri asistencije). Avdalović je imao 14 poena i četiri asistencije, ali i šest izgubljenih lopti, dok su Radenović i Michael Lee dodali po 13 poena, Radenović i šest, a Lee sedam skokova.

Nakon četvrtog poraza u isto toliko utakmica u Eurokupu, Cibosi neće imati puno vremena za predah. Novi nastup očekuje ih petak, također kod kuće, kada će se u 11. kolu ABA lige sresti s Crvenom zvezdom.

Eurokup, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Cibona76:78BC Doneck
Gravelines Dunkerque97:74Hapoel Bank Yahav Jerusalem
1Gravelines Dunkerque 51+87
2BC Doneck 51+20
3Hapoel Bank Yahav Jerusalem 24-30
4Cibona 06-77

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Eurokup, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Cibona76:78BC Doneck
Gravelines Dunkerque97:74Hapoel Bank Yahav Jerusalem
1Gravelines Dunkerque 51+87
2BC Doneck 51+20
3Hapoel Bank Yahav Jerusalem 24-30
4Cibona 06-77

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.12.2011. u 14:36
    Nikad gori stranci=nikad gora Cibona Onaj Potjera i Harper su tragikomični,dok je Barbour za sada samo komičan
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.12.2011. u 14:34
    @ciboneta....da zagreb NE igra euroligu, rekao bih da si u pravu. ovako ih ipak čekaju još 3 teške tekme, 2 daleka putovanja (moskva, litva). uz to, otišao jedini čovjek koji ih je mogao donekle povezati (t.j.ford), mula ozljeđen, prostran ozljeđen. na playu su ostali na babiću. kasun neće možda ni... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.12.2011. u 09:51
    Interesantna kadrovska križaljka, s time da vjerojatno na Barboura se računa kao i do sada. U svakom slučaju bi bilo nužno odstraniti Chasea iz momćadi ali kao što je već više puta rečeno, Cibona u ovome trenutku nema mogućnosti za raskide ugovora na svoju štetu. Lijepo je vidjeti da se konačno... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.12.2011. u 09:39
    F4 ABA lige je realnost (iako to NE znači da će ga cibona izboriti), ali ne zbog snage cibone, nego zbog slabosti i problema suparnika. olimpija se raspala, budućnost ostaje bez najboljeg igrača, zagreb je bez igre, crvena zvezda ima već 8 poraza, a široki, hemofarm i radnički nemaju ipak kvalitetu... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • vlacng06.12.2011. u 22:40
    Ma sve crnce otjerat ekspresno, kad god je chase bio na parketu prednost za doneck je rasla
    vlacng