Košarka

Lutz: "Igrači su podignuli glave"

Iz Doma Dražena Petrovića:Ivor Krapac • utorak, 06.12.2011.
Lutz: "Igrači su podignuli glave"
Foto: Kristijan Komarica

Poslije četvrtog poraza u isto toliko kola prvog kruga, Cibona je ostala i bez posljednje šanse da se bori za Top 16 Eurokupa. Iz Zagreba je s punim plijenom otišao Doneck, a bez obzira na treću uzastopnu izgubljenu utakmicu u posljednjih tjedan dana, Danijel Lutz bio je puno zadovoljniji nego nekoliko dana ranije, kada ih je Cedevita nadjačala bez puno poteškoća...

Tanka nada da bi Cibona u posljednja tri kola skupine A mogla zadržati izglede za prolazak u drugi krug Eurokupa nestala je porazom protiv Donecka, sa 78:76 u korist momčadi koju vodi Saša Obradović. Cibosi su ponovno izgubili, a trener Danijel Lutz je glavni razlog našao u previše grešaka u razdobljima dok su se gosti iz Ukrajine odvajali, što je, iako je njegova momčad u posljednjoj minuti stigla do vodstva (76:74), izdvojio kao jednako važno kao i tih zadnjih 60 sekundi.

"Ne treba puno toga reći, dogodila se izgubljena utakmica u posljednjim trenucima na domaćem terenu, to uvijek ostavi gorčinu, ali preduvjeti za poraz stigli su u ranijem dijelu utakmice", opisao je Lutz: "Trebali smo puno bolje reagirati u puno situacija - imali smo 11 izgubljenih lopti u prvom poluvremenu, što je previše da se ne bi palo u zaostatak. Kada se cijelo vrijeme hvata minus i na kraju sve svedeš na jednu loptu, nije lako izaći kao pobjednik".

Vezane vijesti

"Nismo uspjeli, ali veseli me da smo se vratili u utakmicu. Profilirali smo srce igrača koji se mogu boriti, igrači su bez obzira na još jedan poraz u nizu podignuli glave u odnosu na prošlu utakmicu, a sada smo okrenuti nastavku ABA lige", dodao je Lutz, koji je u utorak u završnici utakmice puno dobio od petorke u kojoj su bila dva klasična visoka, Andrija Žižić i Goran Suton.

"Išao sam s tim iz dva razloga. Žižić je igrao dominantnu utakmicu, a oni su puno vremena proveli s dva visoka s Radenovićem, koji nam je radio dosta problema - Rudež je bio isključen s pet prekršaja, dok se Zubčić dosta mučio. Rekao bih da je veličina srca igrača koji su zaključili utakmicu determinirala tu završnu petorku, a tu moram izdvojiti i Rozića", dodao je trener Cibosa.

U zadnjem napadu Vukova, Antwain Barbour je kod dva poena zaostatka preveo loptu preko polovice parketa i potom dodavanjem pod koš stavio Hrvoja Kovačevića u tešku situaciju, Kovačević nije uspio položiti preko višeg suparničkog igrača, a Lutz je priznao da bi mu bilo draže da je to odigrano drugačije.

"Jedna se stvar dogodila s igračima, ne želim ih amnestirati, ali zadnjih dana smo toliko inzistirali na dodatnom dodavanju, na suradnji, valjda je to što je Barbour napravio bilo plod toga", pojasnio je Cibonin trener: "Nažalost, Barbour mora prepoznati da je atletski moćniji igrač od Kovačevića kojem je dodao. Bila je individualna pogreška, volio bih da je išao do kraja, vjerujem da bi, ako ništa drugo, na domaćem terenu na svoj atletizam dobio dva slobodna bacanja".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.12.2011. u 09:43
    barboura, chasea i lalića potjerati! vratiti u ekipu vragovića, malog krstanovića i harpera! probati dovesti markotu! istina je da su na ovoj tekmi pokazali muda, ali to nije dovoljno, kada ti prvi tzv. play (chase) na tekmi nema niti jedan asist!!!
    Obrisan korisnik
  • vlacng06.12.2011. u 23:57
    Ma taj debil Barbour imo je cisti ulaz i ima napravi nista, a to je i trenera pogreska jer ocito nema uigran zadnji napad.
    vlacng