Nogomet

Guardiola pohvalio mlađe igrače

Vedran Babić • srijeda, 07.12.2011.
Guardiola pohvalio mlađe igrače
Foto: Duje Bonačić

Barcelonin trener Josep Guardiola imao je samo riječi hvale za mlade igrače koji su večeras istrčali na travnjak Nou Campa i pobijedili BATE 4:0...

"Tko zna što budućnost nosi, ali klub se potrudio zadržati Marca Bartru, Isaaca Cuencu, Sergija Roberta, Marca Muniesu i Rafinhu. Klub će vrlo vjerojatno ovisiti o njima i oni su prava generacija igrača", rekao je Josep Guardiola nakon visoke pobjede, ali nadasve odlične izvedbe Barcelonina "dječjeg vrtića".

No, iako ih je pohvalio, Guardiola je oprezan. "Natjecanje u drugoj ligi pomoći će im da ostanu čvrsto na zemlji. Većina igrača iz večerašnje utakmice izgubili su proteklog vikenda od Elchea 3:0. Znaju što se traži ovdje, ali igrati unutar mirne okoline je lako. Teži dio je vratiti se u drugu ligu i zadržati taj nivo. Ali, jako sam sretan njima."

Guardiola se zahvalio članovima prve momčadi, Pintu, Fontasu, Pedru i Thiagu, dodavši kako "im nije bilo lako igrati dok su njihovi standardni suigrači na tribinama."

"Sutra počinjemo razmišljati o utakmici protiv Reala u subotu. Pokušat ćemo učiniti sve ponosnima."

S druge strane, BATE je završio svoj nastup u Europi na posljednjem mjestu skupine s dva osvojena boda. Trener Viktor Gončarenko priznao je da njegova momčad nije bila fizički spremna za ovu utakmicu.

"Imali smo jako napornu sezonu. Nemamo više snage. Naša izvedba je bila vrlo nepovezana i zato nismo mogli zaustaviti Barcelonu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • xavice07.12.2011. u 14:20
    gledao sam utakmicu i ne sjećam se da su me toliko usrećili od onog 5 0 el classica...samopouzdano,kreativno i maštovito,bez velikih zvijezda,svi igraju,svi razmišljaju..LA MASIA!
    xavice
  • Obrisan korisnik07.12.2011. u 08:12
    Nadam se da su realovi simpatizeri sinoc shvatili moje rijeci koje sam nekoliko puta ponovio,Barcelona ima jako svjetlu buducnost ! Fontas je razlog zasto Barcelona ne kupuje stopera,a taj Fontas je sinoc odigrao maestralno. Neki ce reci Bate Borisov ali ja moram odgovoriti da je ovo LP i da je... [više na forumu]
    Obrisan korisnik