Nogomet

Lyonova večer iz snova

Mišo Gulić • srijeda, 07.12.2011.
Lyonova večer iz snova
Foto: Davor Sajko

Nakon što su istovremeno upisali svoju najveću europsku pobjedu te Dinamu nanijeli najveći poraz, teško je bilo naći dovoljno komplimenata za igrače Lyona. Iako je u početnih 20-ak minuta bilo određenih nesigurnosti, Lavovi su to nadoknadili savršenim ofenzivnim učinkom i zasluženo slavili s ogromnih 1:7.

Hugo Lloris: Čuvar mreže Lyona je sjajno odradio posao u Maksimiru, a posebno se pamti dvostruka obrana Beqiraju, u akciji koja je prethodila golu Kovačića.

Dejan Lovren: Ne baš najuvjerljivija partija hrvatskog reprezentativca, možda je mogao i bolje popratiti dolazak Kovačića iz drugog plana i tako spriječiti pogodak u Lyonovoj mreži. Dobio porciju zvižduka pri izlasku s terena.

Bakari Kone: Nešto bolji nastup na stoperskoj poziciji od Lovrena, međutim, nisu ni jedan ni drugi baš pokazali zavidnu dozu sigurnosti u prvih 20-ak minuta, a ostatak vremena je ionako bio besposlen.

Aly Cissokho: Izuzev ispadanja kod gola Modrih Cissokho je odigrao odličnu utakmicu, stalno je prijetio po lijevoj strani, pravovremeno se ubacivao naprijed te "izludio" Šimu Vrsaljka.

Mouhamadou Dabo: Solidan nastup desnog bočnog, doduše nešto manje ofenzivan od kolege mu Cissokha na lijevoj strani, ali dovoljno da se uklopi u veliku večer svoje momčadi.

Maxime Gonalons: U paru s Fofanom uspješno razgrađivao napade Dinama, a nakon izlaska Lovrena povukao se na stopersku poziciju na kojoj je također bio vrlo uvjerljiv, iako tada Modri i nisu baš previše prijetili.

Gueida Fofana: Defenzivni vezni koji se u potpunosti nametnuo Dinamovom veznom redu te u potpunosti nevidljivima učinio Badelja i Sammira, a stigao je opasno i prijetiti iz drugog plana. Jedan od boljih večeras.

Alexandre Lacazette: Iz igre izašao u 65. minuti, a prije toga je doslovno "napastovao" lijevu Dinamovu stranu, probijao, ubacivao, jednom riječju - radio što ga volja.

Jimmy Briand: Krilni napadač Lyona je odličnu partiju okrunio i zgoditkom početkom drugog dijela. Vršio konstantan pritisak na zadnju liniju katastrofalne Dinamove obrane, a definitivno se može reći kako je i on iskoristio ovu utakmicu za nabijanje samopouzdanja.

Bafetimbi Gomis: Teško bi bilo pobrojati sve sjajne poteze Gomisa večeras. Četverostruki strijelac! Igrač utakmice! Fox in the box. Kapa do poda.

Yoann Gourcuff: Odlično je dirigirao igrom Lavova Gourcuff, namještao pogotke, prisutan u svakoj opasnoj situaciji. Savršena utakmica veznjaka Lyona.

Lisandro Lopez: Ušao umjesto Lovrena, zabio gol, mogao je i još. No, nema smisla posebno hvaliti ni njega, jer, ruku na srce, da nije zabio onakvoj obrani Dinama, onda bi mu bilo bolje ostaviti se nogometa. Solidan nastup.

Ederson: U igru ušao umjesto Lacazettea i nastavio gdje je dotični stao, ali ipak s nešto malo manje probojnosti. No, kao i ostatak francuske družine, nemoguće je bilo biti loš večeras u momčadi Lyona.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • pikepiletina08.12.2011. u 10:01
    ovo se zove sramoćenje. za Hrvatsku je bolje da odustane od champiions liga za bar nekih 7,8 godina. HNS mafija je unazadila ovu igru na našim prostorima do te mjere da je bolje da nas više ne sramote. gledat ćemo Barcu i ostale velikane. Mamiću prodaj sebe i to po mogućnosti u Zambiju.
    pikepiletina
  • Obrisan korisnik08.12.2011. u 09:00
    Lyon opleo po Dinamu...
    Obrisan korisnik