Nogomet

Bez raspoloženog pojedinca

Maj Gašparac • srijeda, 07.12.2011.
Bez raspoloženog pojedinca
Foto: Kristijan Komarica

U svojoj posljednjoj utakmici u Ligi prvaka zagrebački Dinamo nije uspio izbjeći i šesti poraz. Nakon što je crveni karton zaradio Jerko Leko, postalo je očito da je pred Dinamovcima teška utakmica, no debakl od šest golova razlike niti najveći pesimisti zasigurno nisu predviđali.

Ivan Kelava: Teško je pozitivno ocijeniti vratara nakon sedam primljenih pogodaka. Kelava se u nekoliko navrata istaknuo dobrim obranama, a može mu se prigovoriti za peti pogodak Lyona kada mu je lopta prošla kroz noge.

Luis Ibanez: Istaknuo se lijepim prodorom po lijevom boku u 35. minuti nakon kojega je opasno zaprijetio Llorisu. Osim tog poteza ne može se ništa drugo pozitivno izdvojiti.

Šime Vrsaljko: Imao velikih problema s Lacazetteom i Cissokhom. Pokušavao prema naprijed u prvom poluvremenu, no bez konkretnog učinka. Pokušao blokirati centaršut Cissokha u prvom poluvremenu, no samo je promijenio smjer lopti koja je završila u mreži.

Domagoj Vida: Loša predstava Dinamovog stopera. Nesiguran protiv Lyonovih napadača. Može ga se okriviti za slabe reakcije prilikom nekoliko pogodaka francuske momčadi.

Jerko Leko: Tragičar utakmice. Susret započeo na poziciji stopera, no na terenu se zadržao tek 25 minuta. U 11. minuti dobio žuti karton zbog prekršaja na Lacazetteu, a 14 minuta kasnije i drugi nakon povlačenja Gomisa za dres.

Adrian Calello: Neprimjetan u veznom redu domaćina. Imao težak posao u borbi s Lyonovim veznjacima. Nije uspio omesti Lyonove igrače u kreaciji napada.

Arijan Ademi: Počeo susret u veznom redu, a nakon isključenja Leke premješten je na stopersku poziciju na kojoj se nije proslavio. Pogotovo loše reagirao kod petog pogotka gostiju kada mu je pobjegao Lisandro.

Mateo Kovačić (do 80.): Postigao prvi pogodak na domaćem terenu za Dinamo u ovogodišnjoj Ligi prvaka krajem prvog poluvremena kada je odbijenu loptu nakon obrane Llorisa pospremio u mrežu. Izuzev toga, uklopio se u lošu sliku Dinamove momčadi.

Milan Badelj: Odigrao susret na desnoj strani Dinamovog veznog reda. U prvom dijelu borben, no ne pretjerano konkretan, a u drugom neprimjetan.

Sammir (do 65.): Jedan od raspoloženijih igrača u Dinamovoj momčadi. Imao izvrsnu priliku u 20. minuti susreta kada je pucao s 11 metara, no Lloris je obranio njegov udarac. U ofenzivnim pokušajima nisu ga pratili suigrači. Izašao iz igre u 65. minuti.

Fatos Beqiraj (do 55.): Nije bio mnogo u kontaktu s loptom, a istaknuo se izvrsnim prodorom u prvom dijelu nakon kojeg je Kovačić zatresao mrežu. U 55. minuti zamijenio ga je Šitum.

Mario Šitum (od 55.): Ušao u igru umjesto Beqiraja od kojeg je preuzeo ulogu najofenzivnijeg igrača Dinama. Usamljen u napadu nije uspio napraviti ništa konkretno.

Mehmed Alispahić (od 65.): Neprimjetan.

Nikola Pokrivač (od 80.): Prekratko igrao za ocjenu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.12.2011. u 23:42
    Narednih dana će Zdravkan napraviti konferenciju za novinare u kojoj će biti novih njegovih idiotarija i gluposti.Što se tiče Dinama,ova 0 u 6 mečeva je relanost,ali ovih 1:7 i sa 10 igrača je sramota,bruka i poniženje!
    Obrisan korisnik