Nogomet

Mancini: "Nije kraj svijeta"

Ante Zovko • četvrtak, 08.12.2011.
Mancini: "Nije kraj svijeta"
Foto: EPA

Nakon ispadanja Manchester Cityja iz Lige prvaka menadžer Roberto Mancini ispričao se navijačima i postavio novi europski cilj za ovu sezonu.

Ovosezonska Europska liga večeras je dobila dvije vrhunske momčadi, Manchester City i United, finalista prošlosezonske Lige prvaka. City je izgubio sve šanse za prolaz nakon što je Napoli slavio u Villarrealu 2:0 iako je na svojem terenu istim rezultatom svladao pričuvni sastav Bayerna.

"Nije kraj svijeta, idemo u Europsku ligu, to je također važan trofej za Manchester City. Vratit ćemo se i, nadam se, sljedeće godine biti bolji", rekao je u izjavi za Sky Sports Roberto Mancini koji je pokušao utješiti navijače.

"Možda sada mislimo da Europska liga nije važna, ali ako dođete do finala, jako je važna. Ja nikad nisam osvojio Europsku ligu", rekao je i ispričao se fanovima Građana.

"Mi smo dobra momčad i žao nam je zbog naših navijača. Moji su igrači zaslužili igrati u Ligi prvaka. Ali moramo biti bolji. Dobili smo najtežu skupinu, znali smo to i prije početka. Čestitke Napoliju", završio je talijanski trener.

Momčad Juppa Heynckesa ušla je u susret na Etihadu prilično opušteno jer je već u petom kolu osigurala prvu poziciju u skupini A. Zato je trener na teren poslao uglavnom igrače koji su imali manju minutažu tijekom sezone.

"Momčad koja je večeras igrala bila izrazito borbena. Međutim, protiv Cityja koji mora igrati na pobjedu i koji igra punom snagom, naravno da je teško", rekao je Heynckes dodavši:

"Da smo danas igrali u udarnom sastavu i da smo morali pobijediti, pobijedili bismo. Za nas je važna nedjeljna utakmica protiv Stuttgarta, ondje moramo pobijediti."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.12.2011. u 11:11
    za vas nije ali za crveni dio manchestera je
    Obrisan korisnik
  • qvestor08.12.2011. u 09:36
    Ja mislim da je Mancini u pravu to što ima brdo love i može dovest igrača kojeg poželi nije garancija za uspjeh Man City je godinama bio osrednji klub i treba im vremena da steknu iskustvo i poćnu osvajati trofeje ove godine su na dobrom putu
    qvestor
  • xavice08.12.2011. u 02:13
    napoli!!sad će dovesti neymara i messija,vodit će ih mourinho i ferguson i kupit će alianz arenu da ne troše travnjak za premiership
    xavice
  • Obrisan korisnik08.12.2011. u 01:46
    Englezi u Europskoj ligi koriste rezerve, kao što je to činio Tottenham, kao što će i sad to činiti United i City, samo što City ima rezerve da s lakoćom osvoji EL.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.12.2011. u 01:20
    kakav gospodin, odi si kupi još Messija i Ronalda pa možda nagodinu prođeš grupu!
    Obrisan korisnik