Košarka

Olympiacosu četvrta pobjeda

Mišo Gulić • četvrtak, 08.12.2011.
Olympiacosu četvrta pobjeda
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Grčki Olympiacos je na domaćem parketu u srazu s Cajom Laboral došao došao do četvrte pobjede u Euroligi te time i dalje zadržao dobre izglede za prolazak najizjednačenije skupine ovogodišnjeg natjecanja.

U vrlo uzbudljivoj i izjednačenoj utakmici odigranoj u grčkom Pireju Olympiacos je svladao španjolsku Caju Laboral te se tako probio na četvrtu poziciju na ljestvici, posljednju koja vodi u drugi krug Eurolige.

Prve minute dvoboja protekle su u izjednačenoj igri, a nakon domaćeg vodstva od 9:7 u četvrtoj minuti, gosti su ubacili u brzinu više i na krilima raspoloženog Teletovića prvu četvrtinu zaključili u svoju korist rezultatom 19:26.

Dobro otvaranje drugog perioda domaćima je osiguralo priključak, a ubačajima Printezisa i Papanikolaoua, u 14. minuti, i vodstvo od 34:31. Dobra igra grčkog sastava se nastavila i u narednim minutama pa su i na poluvrijeme otišli s prednošću od 46:41. Ono što je bilo vrlo zanimljivo jest kako su obje momčadi bile iznimno tricaški raspoložene, Olympiacos je zabio sedam, Caja pet, uz odličnih 60 posto šuta.

Spanoulis s jedne i Teletović s druge strane su i u nastavku susreta nastavili sa simultankama, a tijekom cijele četvrtine niti jedna momčad nije zabilježila veće odvajanje pa se pred odlučujućih deset minuta otišlo s rezultatom 65:62 u korist grčke momčadi.

U posljednjoj četvrtini domaći su imali stalnu rezultatsku inicijativu, ali uporni gosti su stalno prijetili pa se u posljednjih minutu i pol ušlo s tri koša prednosti Olympiacosa (78:75). Koševima Printezisa i Hinesa Grci 30-ak sekundi prije kraja odlaze na plus sedam (82:75), a 12 sekundi do kraja semafor je pokazivao 84:77, međutim, tada San Emeterio pogađa za dva, potom krade loptu pa ubacuje i tricu za samo minus dva (84:82). Tek dvije sekunde preostalog vremena ipak nisu bile dovoljne za čudo pa su bodovi ostali u Grčkoj.

Prvo ime domaćeg sastava je bio Spanoulis s 21 ubačajem i pet asistencija, dok je s druge strane Teletović zabio 32 i pritom pridodao sedam skokova.

Euroliga, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

8. kolo

Dominion Bilbao Basket64:67Red October Cantu
SLUC Nancy53:73Fenerbahçe
Olympiakos84:82Baskonia
1Fenerbahçe 64+27
2Olympiakos 64+25
3Baskonia 55+37
4Dominion Bilbao Basket 55+21
5Red October Cantu 55-20
6SLUC Nancy 37-90

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!