Košarka

Video: Basile sa sirenom šokirao Bilbao

Vedran Filipović • srijeda, 07.12.2011.
Video: Basile sa sirenom šokirao Bilbao
Foto: EPA

U susretima osmog kola euroligaške skupine A sav plijen odnijeli su gosti. Fenerbahče je rutinski riješio Nancy koji je odlaskom Batuma značajno izgubio na kvaliteti dok je talijanski Cantu posve zasluženo sa sirenom potopio neprecizni Bilbao.

Talijani su odlično otvorili susret u Španjolskoj tricama Micova (dvije) i Mazzarrina, no Bilbao smanjuje zaostatak do kraja prve četvrtine na 14:17 zahvaljujući Blumsu i Baniću.

Gosti su igrali vrlo organizirano u napadu, s malo izgubljenih lopti, Šermadini i Marconato zaustavili su Fischera te se na poluvrijeme otišlo s iznenađujućih 27:40.

Vezane vijesti

Domaćini su nošeni grlatim navijačima bolje ušli u drugi dio, stigli na prag izjednačenja, no Basile i Leunen svojim su tricama vratili na sedam poena prednosti za Trinchierijevu momčad prije zadnjih deset minuta.

Kako to obično biva, malo pomalo, Baskijci su "grickali" prednost Cantua koji je vrlo brzo izašao iz bonusa u ključnoj četvrtini. Košem Marka Banića minutu prije kraja domaćini su poveli, no Gruzijac Šermadini zakucavanjem vraća prednost na gostujuću stranu.

35 sekundi do kraja Janis Blums baca loptu izvan granica igrališta, a Šermadini na drugoj strani zabija jedno bacanje devet sekundi do kraja za 62:64. Danas vrlo loši Aaron Jackson projurio je na suprotnu polovicu te poslužio Vasileiadisa koji je, činilo se, zabio tricu tri sekunde prije kraja, no suci su pregledom snimke ustvrdili da je ipak nagazio liniju.

Cantu je dobio zadnji napad, Bilbao je preuzimao sve blokove, a "stara kost" Gianluca Basile zabio tricu iz teške pozicije s desetak metara za veliku, ali posve zasluženu pobjedu Talijana.

Marko Banić bio je najbolji igrač u domaćim redovima sa 16 poena i pet skokova, pratili su ga Grimau s 11 i Blums s 10 poena, no izostao je učinak Jacksona (dva poena), Mumbrua (tri poena) i centra Fischera (šest poena). Kod gostiju Vladimir Micov je svih 13 ubačaja postigao u prvom dijelu, tri manje stavio je Leunen, Šermadini je dominirao reketom s 11 poena, a Basile je ubacio sedam.

U francuskom Nancyju se, međutim, iznenađenje nije dogodilo. Fenerbahče je s trojicom Hrvata došao do gostujuće pobjede od okruglih 20 razlike. Zasjao je Bojan Bogdanović već u prvoj četvrtini te s dvije trice i jednim ubačajem za dva poena vodio goste do prednosti od 22:15 nakon prvih deset minuta.

Uz manje poteškoće, momčad Nevena Spahije održavala je prednost sve do kraja treće četvrtine (40:49) da bi u zadnjoj još dodali gas te pobijedili s konačnih 73:53.

James Gist zabio je 16 poena i uzeo sedam skokova, Bogdanović se zaustavio na 14, isto kao i Curtis Jerrells koji je podijelio minutažu s Rokom Ukićem (jedna trica). Kod domaćina Shuler 17, a Akingbala 11 poena i devet skokova.

Euroliga, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

8. kolo

Dominion Bilbao Basket64:67Red October Cantu
SLUC Nancy53:73Fenerbahçe
Olympiakos84:82Baskonia
1Fenerbahçe 64+27
2Olympiakos 64+25
3Baskonia 55+37
4Dominion Bilbao Basket 55+21
5Red October Cantu 55-20
6SLUC Nancy 37-90

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.12.2011. u 08:55
    kako ju je uvalio! stari majstor, nema što. banić i bojan sinoć standardno vrlo dobri. ali ĐOUKU banić nije bio dovoljno dobar za repku:(
    Obrisan korisnik