Rukomet

Vučković: "Cilj je medalja"

Mišo Gulić • subota, 10.12.2011.
Vučković: "Cilj je medalja"
Foto: Dario Dodić

Kako se približava Europsko rukometno prvenstvo u Srbiji, iz njihovog tabora se sve više mogu čuti optimistične najave koje idu sve do medalje, a posljednji koji o tom zborio jest lijevi bek Nenad Vučković.

U intervjuu za Handball-Planet srpski internacionalac Nenad Vučković se osvrnuo na predstojeće Europsko prvenstvo koje se održava u njegovoj zemlji te najavio kako je cilj Srbije jedna od medalja.

Član njemačkog Melsungena se prvo osvrnuo na katastrofalnu formu njegova kluba koji bilježi čak osam utakmica u nizu bez pobjede: "Imali smo odličan početak i u prvih pet kola jako dobro igrali. Onda je stigao domaći poraz od Hannovera koji se nije smio dogoditi i malo nas je potresao, a sada vidimo i posljedice toga."

Na pitanje gdje se vidi iduće sezone i hoće li i dalje ostati član Melsungena, Srbin je odgovorio: "Definitivno ću ostati u Njemačkoj, a sad pitanje je hoće li doći do dogovora sa sadašnjim klubom. Volio bih ostati i s ovom momčadi ostvariti neki novi veliki rezultat."

Nezaobilazna je tema bila i predstojeće Europsko prvenstvo u Srbiji: "Mnogo je priče o toj medalji, ali mi ju zaista jako želimo. Ono što je pozitivno u vezi s reprezentacijom jest da smo skupa dosta dugo i da je isti trener s nama već dvije godine. Ovo je naša velika šansa i moramo je iskoristiti, iako tu je još deset reprezentacija koje imaju slične planove o medalji."

Što će ovo prvenstvo značiti rukometnoj Srbiji i može li ovo biti prekretnica u bilo kojem smjeru, Vučković kaže: "Ne bih rekao da je ovo biti ili ne biti situacija za srpski rukomet, prije bi se to moglo vezati za ovu generaciju. No, najvažnije je da se stvaraju nove generacije igrača koje će u budućnosti moći držati Srbiju pri vrhu."

Prvim favoritima srpski internacionalac, kao i mnogi drugi, vidi Francuze: "Apsolutni favoriti su Francuzi, ali ja vjerujem da mi možemo biti jedno od iznenađenja i uzeti tu medalju."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.12.2011. u 13:37
    Tesko..ekipa je u redu, ali selektor pretanak.
    Obrisan korisnik