Nogomet

Maribor i Partizan jesenski prvaci

Simon Maljevac • subota, 10.12.2011.
Maribor i Partizan jesenski prvaci
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Maribor je osvojio naslov jesenskog prvaka u susjednjoj Sloveniji s 15 bodova prednosti ispred drugoplasirane Gorice, a u Srbiji Partizan je na zimski odmor otišao s deset bodova prednosti ispred Crvene zvezde.

Jesenski dio slovenske nogometne lige završio je prošlog tjedna, a na zimski odmor kao vodeći otišli su nogometaši Maribora. Momčad Maribora pod vodstvom trenera Darka Milaniča i sportskog direktora Zlatka Zahovića u prvenstvu je osvojila 49 bodova i zaokružila uspješnu nogometnu jesen. Plasmanu u Europsku ligu dodali su i prvo mjesto na prvenstvenoj tablici, a s 15 bodova prednosti ispred prvih pratitelja, sigurno grabe prema novom naslovu prvaka.

Na drugoj poziciji nalazi se Gorica s 34 boda, a isti broj bodova ima i trećeplasirana Olimpija, koja je s nizom loših rezultata u posljednjim kolima puno zaostala za najvećim rivalima iz Maribora. S 32 boda na četvrtom mjestu nalazi se povratnik u prvu ligu Mura, a na petoj poziciji s dva boda manje nalazi se Rudar pod vodstvom hrvatskog trenera Milana Đuričića.

Šestoplasirani Koper pod vodstvom Milivoja Bračuna s osvojenih 27 bodova zaostao je za očekivanjima, a na dnu tablice nalazi se Triglav iz Kranja sa samo 13 bodova i bez većih izgleda za ostanak u ligi.

Na zimski odmor odlaze i prvoligaši u Srbiji. Partizan je zahvaljujući odličnom finišu i pobjedi nad Crvenom zvezdom na Marakani (2:0) stigao do prednosti, a nakon poraza momčadi Roberta Prosinečkog u posljednjem kolu protiv Vojvodine 0:2 razlika je narasla na velikih deset bodova.

Partizan odlazi na zimski odmor s 42 boda, drugoplasirana Crvena zvezda skupila je 32 boda, a trećeplasirana Vojvodina zaostaje dva boda za Zvezdom. Na dnu tablice nalaze se Borac iz Čaćka s osam bodova i Metalac iz Gornjeg Milanovca sa sedam bodova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.12.2011. u 06:09
    ovo za Sloveniju kasni za 7 dana - nije baš neka svježa vjest
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.12.2011. u 00:35
    WOW
    Obrisan korisnik