Košarka

Veliko pojačanje za Indiana Pacerse

Mario Majdić Natrlin • ponedjeljak, 12.12.2011.
Veliko pojačanje za Indiana Pacerse
Foto: Kristijan Komarica

Vodstvo Indiana Pacersa priključilo je svojoj mladoj momčadi iskusnog veterana Davida Westa nakon što je bivši igrač Hornetsa bio veoma blizu potpisa s Boston Celticsima...

31-godišnji krilni centar David West novi je član Indiana Pacersa. West je potpisao dvogodišnji ugovor vrijedan 20 milijuna dolara.

West je proveo osam sezona u New Orleans Hornetsima, a ovog je ljeta odlučio ne iskoristiti posljednju godinu svog ugovora i testirati slobodno tržište, iako je u ožujku njegovu sezonu naglo prekinula teška ozljeda koljena.

West se podvrgnuo operaciji i rehabilitaciji i nada se da može biti na prošlogodišnjem nivou kada je za Hornetse ubacivao 18,9 poena uz 7,6 skokova po utakmici.

"Indiana je momčad koju sam dobro promotrio. Izbalansirani su kada je u pitanju kombinacija mladosti i iskustva. Mislim da je to momčad kojoj mogu pomoći u idućih nekoliko godina", smatra West.

Boston Celticsi su bili veoma zainteresirani za Westa i pokušali su ga dovesti u razmjeni s Hornetsima, ali pregovori su bili neuspješni pa su odmah uskočili Pacersi.

Očekuje se da će West preuzeti poziciju četvorke u startnoj petorci Indiane gdje se prošle sezone nametnuo borbeni Tyler Hansbrough.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaTop temaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • mantula13.12.2011. u 12:08
    cb1,collinson je potencijal,ali meni malo predivlji,u situaciji kad imaš ekipu na granici PO opasno je nemati iskusnog playa,makar za back up
    mantula
  • Obrisan korisnik13.12.2011. u 09:54
    pa šta će im play?po meni collison će ove sezone eksplodirat i postat jedan od anjboljih playa u ligi u svakom slučaju ima taj potencijal.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.12.2011. u 20:41
    nestashko, veteran je naziv za svakog NBA igrača s barem pet godina iskustva u ligi
    Obrisan korisnik
  • mantula12.12.2011. u 19:48
    bit će to dobro pod košem,on i hibbert,samo da mu koljena izdrže,još da je jedan pravi play...
    mantula
  • Obrisan korisnik12.12.2011. u 19:32
    Celticsima bi bilo bolje malo pomladit momčad. :P
    Obrisan korisnik