Rukomet

Duvnjak bolji od Narcissea

Pripremili:Ivana Strahija, Damir Žbulj, Zvonka Keliš • utorak, 13.12.2011.
Duvnjak bolji od Narcissea
Foto: Dario Dodić

Hrvati, a i ostali rukometaši, odradili su Ligu prvaka, ostali su još samo dva zaostala susreta, pa su se svi posvetili domaćim i regionalnim prvenstvima. Smiraj godine, pred početak okupljanja reprezentacija za akciju Srbija, je i vrijeme za svakakva proglašenja najboljih sportaša, a Domagoj Duvnjak je dobio čast da se pridruži Vedranu Zriniću u A postavi All Star ekipe Bundeslige. U B ekipi su i Drago Vuković te Ivan Ninčević.

Još malo je ostalo do početka priprema za rukometni spektakl u siječnju u Srbiji, a hrvatski rukometaši sa svojim klubovima odrađuju posljednje utakmice ovog dijela sezone, prije no što se 19. prosinca okupe u Karlovcu. 'Gastarbajteri' će doći tek 2. siječnja, no izbornik Slavko Goluža ima puno povjerenje u svoje rukometaše i njihovu fizičku spremu: "Nadam se da će svi biti zdravi. Nemamo laku skupinu na EP no ja vjerujem u svoje igrače i u dobar rezultat u Srbiji", zaključio je Goluža.

Igrač vikenda

Marino Marić: CO Zagreb u sklopu 12. kola Regionalne rukometne lige stigao je u goste Metaloplastici te se kući vratio s uvjerljivom pobjedom i nova tri boda. Zagrebov pivot Marino Marić nije putovao u Šabac te tako nije mogao ni zaigrati protiv Metaloplastike. Iskupio se Marić za neigranje u Šapcu odličnom igrom na domaćem terenu. Naime, u sklopu 13. kola SEHA lige u zagrebačku Kutiju šibica doputovao je našički Nexe koji se na gostovanju nije najbolje proveo te se kući vratio s porazom od čak 12 golova razlike. Marić je nedjeljnom susretu bio najefikasniji Zagrebov igrač s čak osam postignutih pogodaka iz osam pokušaja.

Ugodno iznenađenje

Tonči Valčić: Ponovno na parketu imamo prilike vidjeti 'pravog' Tončija Valčića. Problemi s ozljedama su iza njega. Uz angažiranu i dobru igru u obrani, ponovno je Valčić ubojit i u napadu. Vraća mu se samopouzdanje, a kvaliteta nikada nije niti bila upitna. U pobjedi kod Metaloplastike sudjelovao je s četiri pogotka, dok je Našičanima u Kutiji šibica utrpao šest komada iz isto toliko pokušaja.

Blaženko Lacković: HSV Hamburga Blaženka Lackovića protekli tjedna zasigurno neće pamtiti po dobrom. Naime, nakon poraza od Lübbeckea u unaprijed odigranom 18. kolu, u velikom subotnjem derbiju Hamburg je ponovno poražen. Kiel je pokazao mirnu glavu te je pred sam kraj susreta osigurao vrijednu i važnu pobjedu nad aktualnim njemačkim prvakom. Odličan je Lac bio u srijedu te je predvodio svoju momčad, no ni njegovih deset pogodaka nije bilo dovoljno za pobjedu. Pred subotnji susret Lackoviću su nedostajala tri pogotka do 550. gola za HSV, no on je uspio tek dva puta zatresti mrežu Kiela.

Forma u usponu

Željko Musa: Musa je i ovaj tjedan oduševio svojom igrom u slovenskom prvenstvu. Prvo je njegovo Gorenje u odgođenom susretu 13. kola na domaćem terenu nadigralo aktualnog prvaka Cimos, uz Musinu odličnu igru u obrani i napadački učinak od tri postignuta pogotka. Vodeću poziciju i odličnu formu u posljednje vrijeme Gorenje je potvrdilo uvjerljivom pobjedom kod Maribora u kojoj je reprezentativni pivot sudjelovao s čak šest postignutih golova.

Marko Kopljar: U uvjerljivoj pobjedi CO Zagreba kod Metaloplastike Kopljar je sudjelovao s tri pogotka. No, protiv Nexea je ponovno bio na vrhunskoj razini. Nije ga mogla zaustaviti niti obrana Našičana, ni Šunjić i Lelić na vratima, zabio je šest golova iz sedam pokušaja, a jedan dio utakmice nije niti proveo na parketu, jer je priliku dobio mladi Šebetić.

Ivan Ninčević: Njemački Bundesligaši odradili su dva kola u posljednjih tjedan dana, a s dvije pobjede berlinski Füchse probio se do druge pozicije na ljestvici. Ninčević je u pobjedi nad Hannoverom, u sklopu ranije odigranog 18. kola, bio najbolji pojedinac svog sastava sa sedam postignutih golova. Za vikend su njegove Lisice slavile kod Grosswallstadta, a uspješni tjedan hrvatsko reprezentativno lijevo krilo zaključilo je s četiri gola.

Venio Losert: Momčad Ademar Leona ovoga je tjedna zaigrala u susretu 13. Kola Asobal lige u kojem je na domaćem terenu stigla do slavlja nad Granollersom. Trener Isidoro Martinez hrvatskom vrataru Veniju Losertu ponovno je dao priliku na golu, a Losert mu je uzvratio s 18 sakupljenih obrana. Ademar Leon tako se i dalje nalazi na trećem mjestu u španjolskom rukometnom prvenstvu.

Na standardnoj razini

Domagoj Duvnjak:Dva poraza u tjedna dana nikako ne mogu biti dobra stvar za njemačkog rukometnog prvaka, naime, Hamburg je prvo u srijedu, u sklopu unaprijed odigranog 18. kola Bundeslige, pretrpio minimalan poraz na gostovanju kod Lübbeckea, da bi potom bio poražen i u velikom derbiju s viceprvakom Njemačke. Kiel je, pak, uspio slomiti HSV tek u samoj završnici. Domagoj Duvnjak proteklog je tjedna bio solidan te se tako u srijedu četiri puta upisao u strijelce, dok je Kielu zabio tri pogotka. Međutim, za samog Duvnjaka protekli je tjedna itekako bio zanimljiv. Uoči Kiela nedostajala su mu četiri gola do 250. bundesligaškog pogotka, a on je zabio njih tri, no 250. će sigurno postići na nekoj od nadolazećih utakmica. S druge strane, Duvnjak je, kao i Zrnić, primio zanimljivo priznanje, naime, posjetitelji internetske stranice rukometne Bundeslige izabrali su ga, dakako na poziciji srednjeg vanjskog, u redove All Star tima Bundeslige, a priznanje dobiva na većoj važnosti kada se vidi da je iza sebe ostavio jakog Daniela Narcissea.

Vedran Zrnić: Gummersbach hrvatskog rukometnog reprezentativca Vedrana Zrnića proteklog je tjedna pretrpio dva bundesligaška poraza. Naime, u sklopu unaprijed odigranog 18. kola, Gummersbach je poražen od Balingen-Weilstettena, a u porazu svoje momčad Zrnić je sudjelovao s tri pogotka. Mnogo bolji u realizaciji Zrna je bio u subotu kada je njegovoj momčadi u goste stigao Rhein-Neckar Löwen. Unatoč novom porazu Zrnić je bio jedna od najefikasnijih igrača Gummersbacha sa šest postignutih pogodaka, dok je s linije sedam metara tri puta bio uspješan. Međutim, proteklog tjedna Zrniću je pripalo i jedno lijepo priznanje, naime, navijači i posjetitelji web stranice rukometne Bundeslige u glasovanju za All Star momčad njemačke lige Zrniću su, na poziciji desnog krila, dali najviše glasova.

Petar Metličić: Bivši hrvatski reprezentativni kapetan odradio je za vikend svoju obvezu u slovenskom rukometnom prvenstvu. Celje je na svom parketu bilo bolje od Ribnice. U ključnim momentima odigrao je prave poteze, pomogao svojim suigračima da stignu do pobjede, a i u strijelce se upisao tri puta.

Jakov Gojun: Dvije uvjerljive pobjede u tjedna dana, dobar napad i čvrsta obrana dali su Zagrebu razloga za zadovoljstvo. U Šapcu su Zagrebaši pokazali što znaju, a vrlo dobar u obrani bio je i Jakov Gojun koji se ovoga puta i jednom upisao u strijelce. Tradiciju zabijanja Gojun je nastavio i u nedjeljnom susretu Zagreba s Nexeom gdje je uz dobru igru u obrani ponovno postigao jedan pogodak. Zagreb je na koncu u hrvatskom derbiju slavio s 12 pogodaka razlike.

Renato Sulić: U susretu kojeg je Veszprem odigrao protiv Pecsa, pobjedi od 46:24, Sulić je imao svega jedan pogodak. Hrvatski pivot bio je mnogo bolje raspoložen u Balatonu, gdje je Veszprem igrao Mađarski kup, a Sulić postigao pet golova iz šest šuteva.

Denis Buntić: Njegovo Kielce je upisalo visoku pobjedu od +10 (32:22) protiv Zaglebie Lubina u domaćem prvenstvu, u koju je hrvatski vanjski igrač ugradio tri svoja gola. Najvažniji je bio onaj prvi, koji je pokrenuo dobru igru njegovih suigrača, a pogotkom je zaključio i poluvrijeme, za 18:10. Buntić je inače drugi strijelac svog kluba, s 88 postignutih pogodaka.

Zlatko Horvat: Momčad hrvatskog prvaka proteklog je tjedna u sklopu Regionalne rukometne lige imala dvije obaveze, prvo je u Šapcu, u sklopu 12. kola, uvjerljivo slavila nad Metaloplastikom da bi potom u velikom hrvatskom derbiju s čak 12 pogodaka razlike svladala našički Nexe. Kapetan Horvat mrežu Metaloplastike tresao je tri puta, dok je Nexeu utrpao pet komada.

Drago Vuković: Vuković je ponovno bio jedna od vodećih figura svog sastava proteklog tjedna. U fenomenalnoj pobjedi na domaćem parketu protiv aktualnih prvaka Hamburga uz dobru igru zabio je i četiri pogotka, dok je u nedjeljnom gostovanju kod Wetzlara bio još učinkovitiji. šest puta je tresao protivničku mrežu, a novom pobjedom njegov Lübbecke se smjestio na šestu poziciju bundesligaškog rukometnog poretka.

Igor Vori: Iza njemačkog prvaka jest loš tjedan u kojem je na dva gostovanja uspio upisati dva poraza. U srijedu je, naime, u sklopu unaprijed odigranog 18. kola rukometne Bundeslige, minimalno poražen u gostima kod Lübbeckea Drage Vukovića i Nikole Blažička, a hrvatski kružni napadač Igor Vori u poraz je ugradio tri pogotka. U susretu redovnog 14. kola Bundeslige Hamburg je stigao u goste Kielu, a veliki derbi aktualnog prvaka i viceprvaka završio je porazom HSV-a 30:25. Momci su pali u samoj završnici, a Vori je bio među najboljim strijelcima svoje momčad s četiri postignuta pogotka.

Mate Šunjić: Mladi golman Nexea bio je solidan u susretu Našičana sa Zagrebom u nedjelju i upisao je sedam obrana. Daleko je to od 18, koliko je imao u prvom susretu dva najbolja hrvatska kluba u Regionalnoj ligi, kad je u Našicama upisan remi na 20:20. No, dobro je vidjeti Šunjića kako drži formu i nakon što je njegova ekipa svladala Zvezdu, a on upisao 16 pored svog imena.

Ivan Čupić: Čupić nakon povratka na parket poslije pauze zbog ozljede igra 'toplo - hladno', što je i razumljivo. Nije još pronašao pravu formu, ali do siječnja i Europskog prvenstva ima još dovoljno vremena. Tako je proteklog tjedna u pobjedi nad Grosswallstadtom sudjelovao s tri gola, dok je u uvjerljivom slavlju kod Gummersbacha u subotu čak sedam puta tresao protivničku mrežu.

Denis Špoljarić: Bez Špoljarića Füchse ne može zamisliti igru u obrani. Dobro je odradio svoje zadaće proteklog tjedna, njegova ekipa upisala je dvije važne i vrijedne prvenstvene pobjede, koje su ih izbacile na drugu poziciju bundesligaške ljestvice. Bivši hrvatski reprezentativac i dalje ima zapaženu ulogu u sastavu.

Mirko Alilović: Hrvatski reprezentativni golman nije pomogao svom Veszpremu protiv Pecsa, no Fazekas i Listkai odradili su na vratima dobar posao, a pobjeda je na kraju iznosila 46:24. U Mađarskom kupu je Alilović imao šest obrana, uz učinkovitost od 33 posto, što je malo ispod prosjeka.

Marin Šego: Nominalno prvi vratar Croatia osiguranje Zagreba imao je lakši tjedan iza sebe. U gostima kod Metaloplastike nije bilo potrebe za njegovim obranama, jer je priliku dobio Pešić, koji je tu večer odradio odličan posao. U nedjeljnom 'derbiju' s Nexeom Šego je branio prvih 30 minuta, skupio velikih devet obrana i tako pomogao svojoj ekipi da već u samom početku susreta stvori osjetnu prednost.

Manuel Štrlek: U 12. kolu Regionalne rukometne lige CO Zagreb je stigao u Šabac kako bi se suprotstavio momčadi Metaloplastike. Pred punom dvoranom Zagrebaši su pokazali koliko su bolja momčad od domaćina te su slavili s devet pogodaka razlike. Manuel Štrlek u pobjedi svoje momčadi sudjelovao je s četiri pogotka. Nekoliko dana kasnije, točnije u nedjelju, Zagreb je zaigrao i u 13. kolu SEHA lige u kojem mu je u goste stigao našički Nexe. Veliki hrvatski derbi završio je sigurnom pobjedom Zagreba 36:24, a Štrki je svojoj momčad pomogao s jednim golom.

Forma u padu

Ivano Balić: Balić je malo 'spustio nogu s papučice gasa' u posljednjih tjedan dana. Nije se upisao u strijelce u pobjedi Zagrebaša u Šapcu, protiv Nexea je zabio jedan pogodak. Odigrao je korektno, u malo sporijem ritmu, obje utakmice, ali nije niti bilo potrebe za njegovim većim angažmanom jer je CO Zagreb posljednja dva susreta riješio u svoju korist s ukupno +21.

Damir Bičanić: U Francuskoj se igrala završnica Kupa, a polufinale je spojilo Montpellier i Chambery. Klub u kojem igra hrvatski lijevi vanjski izgubio je s 26:29. Bičanić je u poraz ugradio svega dva gola. Chambery inače zaostaje za Montpellierom dva boda na tablici nacionalne lige.

Klupa, tribina, doktori

Goran Šprem: Njemački su klubovi ovoga tjedna odigrali po dva susreta, naime, prvo su tijekom tjedna unaprijed zaigrali dvoboje 18. kola da bi potom za vikend odigrali redovno 14. kolo. Momčad Gummersbacha poražena je u oba susreta protekloga tjedna. U srijedu je na domaćem terenu izgubila od rukometaša Balingen-Weilstettena, a povratnik u njemačke redove, Goran Šprem, u susretu je sudjelovao s jednim realiziranim sedmercem. Nadalje, subota je u Gummersbach dovela Rhein-Neckar Löwen, a u dvoboju Zrnića i Šprema sa Čupićem bolji je bio član Lavova. Šprem e u subotnjem ogledu nije upisao u strijelce.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.12.2011. u 12:39
    Baliću forma u padu, pa ja neznam koji ja rukomet onda gledam...ako je Marić igrač vikenda pa ko' ga je nahranio s tim loptama...dajte ovu rubriku da radi neko ko' se razumije u rukomet a ne nekom ko' je u stanju samo pročitat statistiku...ko' si da si pojma nemaš!
    Obrisan korisnik