Košarka

Androić: "Nismo bili na očekivanoj razini"

Iz Arene Zagreb:Ivor Krapac • četvrtak, 15.12.2011.
Androić: "Nismo bili na očekivanoj razini"
Foto: Kristijan Komarica

Očekivali su više, osobito nakon subotnje pobjede nad Maccabijem u ABA ligi, ali košarkaši Zagreba CO nisu bili podjednako raspoloženi u srijedu protiv Unicaje u posljednjem domaćem nastupu u prvom krugu Eurolige. Gosti iz Malage napustili su zagrebačku Arenu zadovoljni, dok je trener Mrava Vladimir Androić žalio zbog slabog izdanja svoje momčadi...

Nakon što su odigrali jako dobro protiv Maccabija, a nisu bili slabi niti nekoliko dana prije toga u porazu od CSKA u Moskvi, košarkašima Zagreba CO se u pretposljednjem kolu euroligaškog prvog kruga dogodio loš dan i izdanje s kakvim nisu mogli ozbiljnije zaprijetiti Unicaji. Nada u prolazak Mrava u Top 16 je, tako, ostala u rukama Brose Basketsa i Žalgirisa, koji će se sresti u četvrtak u Bambergu - dobiju li domaći, osigurat će proboj u drugi krug i istovremeno eliminirati hrvatske prvake.

"Realno, odigrali smo slabu utakmicu. Nismo bili na razini koja se očekivala ako pogledamo prethodnu utakmicu i raspoloženje na treninzima. Danas nismo imali raspoloženih igrača, čestitam Unicaji na pobjedi, a mi svoju igru moramo dignuti", opisao je Vladimir Androić nakon poraza.

Vezane vijesti

Chus Mateo u momčadi ima dvojicu hrvatskih igrača, Luku Žorića i Hrvoja Perića, a obojicu smatra vrlo bitnima: "Jako smo sretni s onim što nam Luka Žorić daje, odigrao je jako dobru utakmicu i cijelu sezonu igra iznad očekivanja. Očekujemo da će igrati još bolje, a zadovoljni smo i s Perićem".

"Nismo zadovoljili ni u kojem segmentu igre, sa slabim šutom, trčanjem, izgubljenim loptama... Vjerojatno je pobjeda nad Maccabijem ostavila traga, obično se nakon takvih pobjeda igrači ispumpaju, imao sam osjećaj da su sva snaga i volja igrača negdje nestali", dodao je trener Mrava.

Iako je njegova momčad pobijedila, niti Unicajin trener Chus Mateo nije bio najsretniji kako su igrali: "Utakmica nije bila lijepa, nije tako izgledalo ni za njih ni za nas. No, mi smo bili praktični i racionalni, tako smo kontrolirali smo utakmicu, posebno od druge četvrtine".

"Zagreb nam je u prvoj četvrtini zabio puno poena, iza toga smo počeli igrati puno bolju obranu i to je bilo ključno", dodao je Mateo: "Utakmica je bila vrlo važna za obje momčadi, što se osjetilo po nervozi, vjerojatno se zbog toga nije igralo toliko lijepo".

Euroliga, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

9. kolo

CSKA Moskva91:75Panathinaikos
Zagreb67:82Unicaja Málaga
Brose Baskets68:82Žalgiris
1CSKA Moskva 100+141
2Panathinaikos 73+95
3Unicaja Málaga 46-17
4Žalgiris 46-49
5Brose Baskets 37-21
6Zagreb 28-149

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Euroliga, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

9. kolo

CSKA Moskva91:75Panathinaikos
Zagreb67:82Unicaja Málaga
Brose Baskets68:82Žalgiris
1CSKA Moskva 100+141
2Panathinaikos 73+95
3Unicaja Málaga 46-17
4Žalgiris 46-49
5Brose Baskets 37-21
6Zagreb 28-149

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Zdren15.12.2011. u 10:14
    1,70 hvala
    Zdren