Tenis

Ančić: "Ne žalim ni za čim"

Ante Zovko • subota, 17.12.2011.
Ančić: "Ne žalim ni za čim"
Foto: Dejan Popek

Jedan od najboljih hrvatskih tenisača ikada, Mario Ančić, u intervjuu za Sport 360° otkrio je razloge prekida profesionalne karijere.

Mario Ančić morao je prekinuti profesionalnu karijeru s 26 godina. Objavio je to krajem veljače ove godine, nakon deset godina na Touru prožetim bolestima i ozljedama.

Nakon što se oporavio od mononukleoze, Splićanin je počinjao praktički ispočetka, ali ga je zaustavila teška ozljeda leđa zbog koje je morao reći konačno zbogom.

"Prije te ozljede leđa koja je sve okončala stvarno sam bio optimističan da će sve konačno biti u redu. Počeo sam igrati, počeo sam od Futuresa, nije mi bilo važno, samo sam htio igrati. U jako kratkom razdoblju počeo sam igrati jako dobro, igrao sam dobro u Indian Wellsu. Napredovao sam jako brzo, a kad se ta ozljeda dogodila, nisam bio pripremljen za nju", rekao je Ančić u intervjuu za Sport 360°

U deset godina profesionalnog tenisa Ančić je osvojio tri ATP naslova, 2005. je u Bratislavi donio bod kojim je Hrvatska osvojila Davis Cup, a godinu ranije u paru s Ivanom Ljubičićem okitio se brončanom medaljom na Olimpijskim igrama u Ateni.

27-godišnji pravnik otkrio kako je prelomio o konačnom odlasku: "Ono što me dovelo do odluke o prestanku igranja je shvaćanje da sam došao do zida. Kao prvo, mislim da sam ugrožavao život jer se radilo o vrlo ozbiljnoj ozljedi leđa. Drugo, to nije bio način na koji sam se htio baviti profesionalnim sportom, to nije bio moj san."

"Što se mene tiče, nije ostao gorak okus jer svaki put kad sam izašao na teren, svi su znali da sam ulagao sve od sebe u to i ne žalim ni za čim", poručio je.

Ipak: "Jako sam rano stigao na Tour i postigao dosta sjajnih rezultata i naravno da razmišljate, 'Što ako... Ozlijedio sam se s 22 godine, na vrhuncu svoje karijere, što da sam imao još par godina...' Ali ne dopuštam da se opterećujem takvim mislima. Tenis je igra, nije život. Morate okrenuti stranicu i živjeti svoj život prije ili kasnije. To je samo igra i zahvalan sam da sam je imao priliku igrati."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.12.2011. u 11:05
    mario predsjednik saveza sve pravne stvari.goran izbornik.garantiram vrhunske rezultate.dosta je bilo ovih pijavica poput gazimira cacica.i triba ih platit kako spada jer ce jedino tako radit kako spada.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.12.2011. u 04:53
    @Bex77 Mozda nisi perpoznao sarkazam u mojem komentaru...pa naravno da ne bi trebao raditi besplatno! Evo samo prije par dana napali Ivanisevica bez veze jer je covjek htio da ga plate posteno
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.12.2011. u 13:50
    @zvon3-ajde mi objasni zašto bi ITKO IŠTA radio besplatno. OK, tražiti 100.000 EUR je glupost i puno previše, ali je još gluplje od čovjeka očekivat da radi mukte.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.12.2011. u 13:49
    Bravo majstore-uzor hrvatskoj mladeži!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.12.2011. u 05:53
    Marija za izbornika al nemoj slucajno da trazi neku placu. Ako nece raditi volonterski onda nije domoljub...Nece imati za kruh al ce ga grijati ljubav prema domovini...ne ko onaj supak Ivanisevic koji se usudio traziti pare
    Obrisan korisnik