Košarka

Stipčević sjajan, buđenje Radoševića

Mišo Gulić • nedjelja, 18.12.2011.
Stipčević sjajan, buđenje Radoševića
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Hrvati su u jedanaestom kolu talijanske košarkaške lige imali zapažene uloge, prije svih Rok Stipčević koji je polučio najbolji ovosezonski učinak, dok je iznenađujuće dobar nastup imao i Leon Radošević. Andrija Stipanović i Sandro Nicević se nisu uspjeli nametnuti u utakmicama svojih klubova, a došlo je i do promjene na vrhu.

Rok Stipčević je bio prvo ime u pobjedi njegova Cimberio Varesea nad Angelico Biellom. Zadranin je odigrao najbolju utakmicu u dosadašnjem dijelu prvenstva ubacivši 25 koševa (šut za dva 1/1, za tri 4/8, slobodna bacanja 11/12), dvije asistencije, a sve to u uz valorizaciju 28 i 31 minutu provedenu na parketu.

U dvoboju klubova za koje igraju dva hrvatska igrača, Leon Radošević u Armani Milanu i Sandro Nicević u Montegranaru, slavio je prvospomenuti u utakmici koje neizvjesna bila tek uvodnu četvrtinu i pol. Radošević je nakon niza loših predstava konačno odigrao odličnu utakmicu, a za 21 minutu uspio je ubaciti 14 koševa (šut 5/7) i dohvatiti dvije lopte, dok je s druge strane Nicević bio na standardnoj razini, dakle tek dva koša za 12 minuta koliko je proveo na parketu.

Pepsi Caserta, čije boje brani Splićanin Andrija Stipanović, je slavila nad Teramom, ali tek nakon produžetka u kojem su postigli nevjerojatna 24 koša. Splićanin je na terenu proveo 24 minute, a u pobjedu svoje momčadi je ugradio četiri koša te šest skokova.

Odmor u prošlom kolu Monferratu je očito godio jer su, prije svega sjajnom igrom u posljednjoj četvrtini, svladali euroligaša Bennet Cantu i tako došli do treće prvenstvene pobjede. Benetton i Bologna nisu imali previše problema sa Sassarijom i Venecijom, dok se to ne bi moglo reći za Avelino koji je nakon produžetka slavio protiv Rome. Scavolini je u vrlo neizvjesnoj završnici slavio kod Cremone pa sada nakon deset odigranih utakmica ima jednak broj pobjeda i poraza.

Rezultati 11. kola:
Benetton Treviso - Sassari 80:72
Armani Milano - Montegranaro 88:72
Acea Roma - Sidigas Avellino 96:99
Cremona - Scavolini Pesaro 78:81
Bologna - Venecija 88:80
Pepsi Caserta - Teramo 97:82
Monferrato - Bennet Cantu 69:65
Cimberio Varese - Angelico Biella 79:73
Montepaschi Siena slobodna

Tablica:
1. Armani Milano 8-2
2. Montepaschi Siena 8-2
3. Angelico Biella 7-4
4. Cimberio Varese 6-4
...
16. Cremona 3-8
17. Teramo 2-9

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • pikepiletina20.12.2011. u 17:04
    Stpanović je igrao u KK Split, ali definitivno nije splićanin. ako se ne varam momak je iz Međugorja.
    pikepiletina