Košarka

Cibona završila na nuli

Iz Doma Dražena Petrovića:Ivor Krapac • utorak, 20.12.2011.
Cibona završila na nuli
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Košarkaši Cibone zaključili su europsku sezonu bez ijedne pobjede u Eurokupu. U posljednjem kolu skupine A prvog kruga, Cibosi su bili na pravoj razini samo u prvih pet minuta i s pojačanim angažmanom u završnoj četvrtini, kada su smanjili zaostatak od 18 razlike iz treće dionice, ali nekoliko pogrešaka u završnici poništilo im je nadu u potpuni povratak...

Kao i protekle sezone u Euroligi, kada je konačni omjer bio 0-10, Cibona je ostala bez ijedne pobjede i u ovosezonskom nastupu u Eurokupu. Na papiru, domaći susret s Hapoelom iz Jeruzalema bio je najbolja prilika da se pomaknu s nule, ali uz vrlo blijedu predstavu u dobrom dijelu prve i cijeloj drugoj i trećoj četvrtini, Cibosi su sami sebi iskopali rupu iz koje se izlazi jako teško. Iako su Vukovi priprijetili u završnici, gosti iz Jeruzalema ipak su izdržali i napustili Dom Dražena Petrovića proslavivši 86:78.

U Ciboninoj vožnji u pogrešnom smjeru, Hapoel je iskoristio sve što se nudilo, pogotovo mlakom obranom Vukova, i u trećoj četvrtini dvaput odlazio do 18 poena prednosti. U tom razdoblju je 500-tinjak ljudi u Domu Dražena Petrovića počastilo Vukove zasluženim zvižducima, da bi se u završnoj dionici domaća momčad ipak trgnula i zaigrala obranu s puno više "krvi" i agresivnosti, no kako se pokazalo, bilo je to dovoljno tek da priprijete gostima.

Početak obećavao više

Blijedo razdoblje potkraj prve i u drugoj i trećoj četvrtini sasvim je porušilo sve dobro što su Cibosi napravili na početku utakmice. Predvođeni ranom napadačkom serijom Antwaina Barboura, sredinom početne dionice imali su 15:8, da bi se gosti ubrzo vratili i u završnici prvog poluvremena serijom trica Lukea Jacksona stekli prvu veću prednost.

Na poluvrijeme se otišlo s 45:36 za Hapoel, a to blijedilo Cibosa postalo je još izraženije u trećoj dionici, u kojoj su znakove otpora počeli pokazivati tek nedugo prije ulaska u završnih deset minuta. No, s toliko dugim praznim hodom, bilo je teško vratiti se i očekivati da će proći sretnije.

Najbliže su stigli minutu i pol do kraja, tricom Davora Kusa za smanjenje na 80:78, ali iza toga dogodio se novi zastoj. S po jednom izgubljenom loptom Kusa i Demontea Harpera, koji su dali loptu u ruke protivnicima, a potom i s po jednom promašenom Kusovom i Chaseovom tricom, izgubila se sva nada Cibosa da će izvesti veliki preokret.

U utakmici koju su igrali bez kapetana Marina Rozića, što se itekako osjetilo na pristupu i agresivnosti u obrani kada su tonuli u minus, za Vukove je najviše zabio Brian Chase. Od svojih 15 poena, većinu je ubilježio u vraćanju Cibosa nakon što su bili na -18 u trećoj četvrtini. Davor Kus dodao je 13 poena, a Jure Lalić poen manje.

Gosti su također bili nekompletni. Kako je otkrio njihov trener Oded Kattash, zbog problema s ozljedama igrali su samo s jednim vanjskim igračem koji inače ima veću minutažu, no to ih nije skrenulo s uspješnog puta u većem dijelu utakmice. Najefikasniji je bio Brian Randle, koji je ubilježio 17 poena i četiri skoka, dok su se Luke Jackson i Dan Grunfeld pridružili s po 13 poena.

Eurokup, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

BC Doneck80:69Gravelines Dunkerque
Cibona78:86Hapoel Bank Yahav Jerusalem
1Gravelines Dunkerque 51+87
2BC Doneck 51+20
3Hapoel Bank Yahav Jerusalem 24-30
4Cibona 06-77

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Eurokup, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

BC Doneck80:69Gravelines Dunkerque
Cibona78:86Hapoel Bank Yahav Jerusalem
1Gravelines Dunkerque 51+87
2BC Doneck 51+20
3Hapoel Bank Yahav Jerusalem 24-30
4Cibona 06-77

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ALGHAZANTH21.12.2011. u 22:53
    Sve ''čestitke'' Ciboni što je drugu godinu zaredom ostvarila okruglu brojku u rubrici pobjeda, mislim da će to netko drugi jako teško ponoviti.
    ALGHAZANTH
  • pikepiletina21.12.2011. u 16:43
    štos je u tome što su na sinoćnjoj utakmici najbolji bili upravo Lalić i Chase - dva igrača koja su na izlaznim vratima Cibone?! izgleda da ipak može još gore.
    pikepiletina
  • Obrisan korisnik21.12.2011. u 10:46
    ovako loš roster ne pamtim u svojih 30 godina koliko pratim Cibonu!! ..NETKO MORA PLATIT ZA ČINJENICU DA OVA MOMČAD N E M A OBRANE - NE POSTOJI!!!! ..TAKO SE OZBILJNA KOŠARKA NE MOŽE IGRAT!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.12.2011. u 09:08
    samo jedna riječ: SRAMOTA!! u dvije sezone, 16 tekmi u europi, 16 poraza!! ugled i renome koji je stvaran 40 godina, prosut je u 2 sezone! naravno da je uprava kriva, ali i ovogodišnja garnitura igrača je podjednako kriva! oni u jebenom eurocupu ne mogu ostvariti makar jednu, domaću pobjedu! sram... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • penetrisac21.12.2011. u 00:02
    Sramite se , takve luzere draženov dom ne pamti....više vas nemam živaca ni volje gledat , voljni moment i obrana su vam stran pojam a o treneru bolje da i ne govorim , bolje bi bilo da nas sljepac trenira...
    penetrisac