Košarka

Lutz: "Dojam kao da nismo bili na utakmici"

Iz Doma Dražena Petrovića:Ivor Krapac • utorak, 20.12.2011.
Lutz: "Dojam kao da nismo bili na utakmici"
Foto: Kristijan Komarica

U posljednjoj ovogodišnjoj utakmici na domaćem parketu, Cibona je prošla kao i u prethodnih pet na svojem ovosezonskom putu u Eurokupu. Vukovi su olakšali jeruzalemskom Hapoelu posao vrlo slabim izdanjem u većem dijelu susreta, a Danijel Lutz mogao se jedino čuditi kako su njegovi igrači odigrali utakmicu kojoj, bez obzira na već ranije izgubljene izglede za prolaz, u pripremi nisu pristupili kao usputnom i manje bitnom poslu...

U konačnici, nije se promijenilo ništa presudno, Cibona nakon domaćeg poraza od Donecka u četvrtom kolu više nije imala izgleda za Top 16, ali ipak nije potpuno svejedno završiti put u skupini bez ijedne pobjede ili s bar nekakvom utjehom, do koje su Vukovi mogli doći da su svladali Hapoel. Nije svejedno niti kako će momčad izgledati na parketu, a od sredine prve četvrtine pa sve do završnice treće, Cibosi su igrali tako da su potpuno zaslužili zvižduke s tribina koji su se tada čuli.

"Teško je komentirati ovu utakmicu", osvrnuo se nakon poraza razočarani Danijel Lutz: "U pripremi smo shvatili ovaj susret izuzetno ozbiljno, nismo gledali da nije rezultatski bitan. Razmišljali smo da bi nam ova utakmica mogla biti dobar pokazatelj za dalje, ali u prvom i većem dijelu drugog poluvremena dogodilo se upravo suprotno".

Vezane vijesti

"Jedan dio proizašao je iz toga što smo u prvom poluvremenu ušli u dosta rotacija, ali to nije opravdanje. U prvom poluvremenu stekao se dojam kao da nismo bili na utakmici, a kada je tako, onda se nećeš vratiti u 99 posto slučajeva", dodao je trener Cibosa, vraćajući se na priču da su u njegovom sastavu potrebne promjene.

U utorak se u više medija raširila vijest da je Jure Lalić na izlaznim vratima, a Brian Chase pod upitnikom, dok bi kao pojačanje mogao stići Damir Markota, ali nakon poraza od Hapoela, Lutz je o toj temi ostao "zakopčan": "Trenutno nema novosti. Kao klub tražimo mogućnost da poboljšamo roster na pozicijama na kojima nismo zadovoljni izvedbom nekih igrača, ali o tome ćemo kada se te stvari dogode".

Dok je Cibonin trener bio opravdano razočaran, nekad sjajni izraelski košarkaš Oded Kattash, Lutzov kolega sa suparničke klupe, istaknuo je vrijednost pobjede u susretu u kojem su bili ozbiljno oslabljeni: "Bio sam pomalo zabrinut prije utakmice jer su nam ovog puta nedostajala dva vanjska igrača i imali smo samo jednog iskusnog. Znali smo da će Cibona dosta pritiskati na loptu, trebalo nam je vremena da uđemo u ritam, a kasnije smo dosta često mijenjali obrane i time dali Ciboni dodatni razlog za razmišljanje".

"U napadu smo igrali pametno, s dosta dodavanja, uvijek smo tražili najbolje postavljenog igrača", zaključio je Kattash.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.12.2011. u 09:06
    očito trener nema autoritet nad igračima. onda ga treba mjenjati...ili igračima treba uprava odrezati veeelike novčane kazne. neka se malo zamisle 'zvjezdice'. ovako rasipati ugleda kluba, koji je stvaran 40 godina, sram ih može biti.
    Obrisan korisnik
  • vlacng21.12.2011. u 00:10
    Istina, dosta me je razocarao, previse je zelen jos
    vlacng
  • Obrisan korisnik21.12.2011. u 00:09
    Pusti Lutza da radi svoj posao, čovjek je tu najmanje kriv. Ni Peras, ni Repeša, ni Jackson ma ni sam Bog nebi sa ovakvom ekipom mogli bolje stvari napraviti... Lutz, drž se!!
    Obrisan korisnik
  • penetrisac20.12.2011. u 23:55
    Sramota , pa daj maknite ovu neznalicu sa klupe i nađite ozbiljnog trenera ..... ovaj nije ništa bolji od joketa , mališa se uči na instituciji kakva je cibona , smješno...
    penetrisac