Rukomet

Obrvan: "Moramo vratiti formu nakon EP-a"

Iz Kutije šibica:Zvonka Keliš • utorak, 20.12.2011.
Obrvan: "Moramo vratiti formu nakon EP-a"
Foto: Kristijan Komarica

Rukometaši CO Zagreba u posljednjoj su utakmici prije zimske stanke osigurali uvjerljivu pobjedu nad Sutjeskom 37:27. Trener gostujuće momčadi, Božidar Mušikić, zaključio je kako je CO Zagreb najkvalitetnija momčad Regionalne lige te se nada da će Sutjeska u nastavku sezone osigurati sredinu tablice. Trener Zagreba, Ivica Obrvan, osvrnuo se na poraz u Prešovu te je požalio nad njime te je nadodao kako je bilo teško motivirati Zagrebaše pred posljednju utakmicu sezone.

Nakon poraza od Zagreba trener Sutjeske, Božidar Mušikić, prokomentirao je kako je njegova momčad u Zagreb stigla pružiti donekle dobar otpor budući da je Zagreb uistinu odlična momčad: "Momčad Zagreba je najkvalitetnija ekipa u SEHA ligi te smo mi ovdje došli pokušati pružiti dobar otpor i mislim da smo, iako se radi o dosta mladoj ekipi, pokazali sasvim dovoljno. Zadovoljni smo s onim što smo pružili u utakmici jer Zagreb je sigurno najkvalitetnija ekipa u Europi pa tako i na ovim prostorima."

Gal, Marić i Brozović

Na poziciji kružnog napadača sve je gušće, naime, mladi Marić i Brozović igraju sve bolje, dok Gal sve više pada u drugi plan: "Gyula Gal je tu kao iskusni internacionalan koji svoju šansu nije iskoristio na najbolji način. Marino Marić je već prije dobio šansu koju je u napadačkom dijelu odradio kako treba, dok ga u obrani još čekam. Ilija Brozović je dugo vremena bio u stanju pripravnosti te sam pred sam kraj prvenstva odlučio vidjeti koliko može i on je to odigrao i iznad očekivanja te su sada stvari takve da su oba mlada pivota ispred Gala. On je tu ili da trenira ili da nađe zajednički jezik s klubom, no to ćemo sve još vidjeti na početku drugog dijela sezone."

Sutjeska u Regionalnu rukometnu ligu nije ušla s najboljim uvjetima, no tu je kako bi stekla iskustvo za dalje i osigurala što bolji plasman: "Mi smo u SEHA ligi ušli s najmanjim budžetom, igrački smo se osipali tijekom prvenstva jer nismo navikli na ovako teške utakmice budući da smo čitavu prošlu godine imali dvadeset utakmica, dok smo u ovoj polusezoni već odigrali njih 30. Ovo je za nas veliko iskustvo te se nadamo da ćemo dogodine uz nekoliko pojačanja pružiti veći otpor svim protivnicima i da ćemo osigurati sredinu ljestvice."

Trener domaće momčadi, Ivica Obrvan, na početku se osvrnuo na poraz od slovačkog Tatran Prešova: "Nakon Prešova nisam bio ljut u klasičnom smislu kao da je smak svijeta, međutim, znali smo kakva nas utakmica čeka i kada vidite da će u Prešovu biti četiri tisuće ljudi, da smo u Europi odigrali sjajno, da smo pružili sjajnu polusezonu i kada znate razmišljanja igrača, vi činite sve da se ne dogodi kiks, koji na kraju i nije strašan, no potom ulaskom u utakmicu vidite što bi vam se moglo dogoditi i to vam se na kraju obije o glavu sa zadnjim golom u posljednjoj sekundi."

Teško do motivacije

Nakon Tatran Prešova Zagrebaše je očekivao posljednji susret ove polusezone, s momčadi Sutjeske, no trener Obrvan dodao je kako je bilo teže pronaći motivaciju za tu utakmicu zbog više razloga: »Bilo se teško motivirati za ovu utakmicu, naime, pola igrača je već na pripremama s reprezentacijom, te su došli iz Karlovca samo da se ova utakmica odigra jer je nismo željeli odgoditi da nam se ne gomilaju utakmice u drugom dijelu prvenstva.»

Sutjeska se na terenu dvorane Kutije šibica nije pokazala dovoljno doraslom hrvatskom prvaku te su stoga rukometaši Zagreba tek rutinski odradili susret i stigli do pobjede. "Razlika u kvaliteti bila je velika te je teško igrati protiv ekipe koja nam nije dorasla. Na kraju su igrači silom prilika zaigrali na nekim mjestima kako se sad pred sam kraj ne bi još netko i povrijedio budući da glava nije sto posto unutra. Utakmica je odrađena rutinski te smo tako skinuli s dnevnog reda utakmicu koja bi nam stvarala problem u drugom dijelu prvenstva."

Pred rukometašima je sada zimska pauza, točnije, reprezentativne obaveze u obliku priprema za Europsko prvenstvo u Srbiji, no sam završetak prvenstva klubovima najčešće vraća potrošene igrače koje potom treba vratiti u dobar ritam kako bi nastavili s odličnim igrama, posebice u Ligi prvaka: "Uvijek kada je EP ili SP nastaje problem, ne samo za mene i Zagreb, već za svaki klub. Pitanje je u kakvom će se stanju igrači vratiti u klub, naime, neki će biti prazni, neki zadovoljni ili, pak, nezadovoljni, te ih tada sve morate skupljati u klupski ritam. Dobro je da smo 90% osigurali poziciju broj dva u Ligi prvaka tako da se možda možemo više fokusirati na ono što slijedi nakon ta tri kola Lige prvaka, dakle, na osminu finala. Želim da što prije nakon Europskog prvenstva, pohvatamo željeni ritam, klupsku koncentraciju te razinu nekakve forme koja bi nam garantirala nivo igara kakav smo imali u najvećem dijelu prvog dijela prvenstva."

SEHA liga, skupina A

1Motor Zaporožje 10314:274+4024
2Vardar Skoplje 10319:291+2824
3Prešov 10262:242+2015
4Vojvodina 10269:265+415
5Nexe Našice 10299:268+3112
6BSU 10235:358-1230

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!