Rukomet

Pušić-Koroljević: "Ostvaren je cilj"

Ante Dubravac • srijeda, 21.12.2011.
Pušić-Koroljević: "Ostvaren je cilj"
Foto: Davor Sajko

Nakon što su nastup na Svjetskom rukometnom prvenstvu u Brazilu okončale na sedmoj poziciji najbolje hrvatske rukometašice zadovoljne su se vratile u domovinu.

Pobjeda protiv Angole rezultatom 32:29 označila je kraj Svjetskog prvenstva za izabranice Vladimira Canjuge i osvajanje sedmog mjesta na smotri najboljih svjetskih reprezentacija.

"Osvojeno sedmo mjesto je uspjeh jer smo ostvarile svoj cilj, a to je plasman na kvalifikacije za Olimpijske igre u Londonu. Šteta što smo u četvrtfinalu naletjela baš na Norvešku jer da je bio netko drugi možda bi naš konačni plasman bio i bolji," izjavila je za Hrvatsku radioteleviziju Nikica Pušić-Koroljević nakon povratka u Hrvatsku.

Andrea Penezić koja je kao nagradu za svoje dobre igre dobila uvrštenje u najbolju sedmorku prvenstva samo je kratko prokomentirala: "Zadovoljne smo, vratile smo se žive i zdrave, bez ozljeda i to je najvažnije."

Izbornik Canjuga čestitao je igračicama što su izdržale naporan tempo odigravanja devet utakmica u dva tjedna i dodao: "Naš jedini kiks je bio utakmica s Brazilom. Iako smo vodili cijelu utakmicu presudila je njihova bolja klupa. Da smo imali malo više koncentracije mogli smo i to pobijediti."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.12.2011. u 15:45
    čestitke curama.znao sam da će canjuga učiniti korak naprijed i da već vidi što treba učiniti ubuduće.čovjek zna izvući najviše što uopće može iako je to kod djevojaka specifikum
    Obrisan korisnik