Tenis

Dodig kreće protiv Indijca

Vedran Babić • subota, 31.12.2011.
Dodig kreće protiv Indijca
Foto: Kristijan Komarica

Hrvatski tenisač Ivan Dodig doznao je ime svog suparnika u 1. kolu Chennaija...

U odsutstvu Marina Čilića, koji je zbog ozljede bio prisiljen otkazati svoj nastup na turniru u Chennaiju, Ivan Dodig bit će jedini hrvatski predstavnik u tom indijskom gradu.

Sa ždrijebom je imao sreće. Postavljen za petog nositelja, Dodig će u 1. kolu igrati protiv domaćeg tenisača s pozivnicom, Vishnua Vardhana, 312. tenisača svijeta.

24-godišnjak je u 2011. godini bio vrlo uspješan na Futuresima (omjer pobjeda i poraza 43-12, 3 naslova, 3 finala), no u rijetkim "izletima" na Challengerima nije se proslavio (1-6). U karijeri je odigrao samo dva meča na Touru i oba izgubio. Pobjednik će u 2. kolu igrati protiv Portugalca Frederica Gila ili kvalifikanta.

Prvi nositelj Chennaija je Janko Tipsarević (9.), a od Top 20 tenisača nastupit će još Nicolas Almagro (10.) i Stanislas Wawrinka (17.). Ostali nositelji su Milos Raonic (4.), Fabio Fognini (6.), Xavier Malisse (7.) i Olivier Rochus (8.).

Dodigu će ovo biti drugi nastup u Chennaiju. Prošle sezone izgubio je u osmini finala od Tomaša Berdycha (6:2, 6:4) nakon što je u 1. kolu bio bolji od Brazilca Marcosa Daniela (6:2, 6:2).

Drugi hrvatski predstavnik u glavnom ždrijebu nekog turnira je Ivo Karlović, koji se nalazi u Dohi. Tamo će mu se pokušati pridružiti Antonio Veić.

U 1. kolu kvalifikacija on je pobijedio Rumunja Mariusa Copila 7:5, 6:4. Sljedeći protivnik bit će mu šesti nositelj Rainer Schüttler.

Prije godinu dana Lošinjanin je u tom katarskom gradu iz kvalifikacija dogurao do osmine finala, što znači da brani 32 boda.

ATP Doha, 1. kolo kvalifikacija:
Antonio Veić (Hrvatska) - Marius Copil (Rumunjska) 7:5, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik31.12.2011. u 18:41
    Valjda ce proc...
    Obrisan korisnik