Tenis

Dodig peta Japančeva "žrtva"

Ante Zovko • srijeda, 04.01.2012.
Dodig peta Japančeva "žrtva"
Foto: Kristijan Komarica

27-godišnji japanski kvalifikant Go Soeda nanizao je i petu pobjedu ovog tjedna na ATP turniru iz serije 250 Aircel Chennai Open. Peti je pao drugi hrvatski reket, Ivan Dodig.

Nakon što je spasio šest meč-lopti protiv domaćeg igrača Vishnua Vardana (312. na svijetu), Ivan Dodig nije se proslavio ni u drugom kolu, samo što je ovaj put i poražen.

Bolji je bio Go Soeda, 127. igrač svijeta, sa 7:6(8), 6:3, u svojem petom meču ovog tjedna u Chennaiju. Japanac se probio iz kvalifikacija, a u utorak u tri seta, nakon gotovo tri sata, svladao Frederica Gila.

Hrvatskog tenisača, petog nositelja, srušio je za sat i 47 minuta. Soeda je bio praktički nedodirljiv na servisu u prvom setu te mučio Dodiga na njegovom. Dodig je uspio izboriti trinaestu igru, ali na kraju je nijansa odlučivala. U drugom setu obojica su se puno više "nudila", Dodig je čak imao i break, ali je dvaput izgubio svoj servis.

Soeda je izborio četvrtfinalni ogled s braniteljem naslova Stanislasom Wawrinkom koji je na turbulentan način počeo 2012. godinu. Svladao je sretnog gubitnika Edouarda Roger-Vasselina 3:6, 6:3, 7:5, a bio je na samom rubu poraza. Francuz je kod 5:4 u trećem setu servirao za meč. Wawrinka je iskoristio pet od 11 break-prilika, a suparnik njih četiri. Pobjednik je ispalio i deset asova.

Milos Raonic oslonio se na svoje glavno oružje, servis, protiv Victora Hanescua. Četvrtopostavljeni Kanađanin pobijedio je 6:1, 6:4 revanširavši se za lanjski poraz u Kanadi. Nakon što je prvi set prošao u jednom smjeru, Rumunj, 90. na svijetu, imao je četiri break-prilike u jednom gemu u drugom setu, ali se Raonic izvukao snažnim servisom. Break u sedmoj igri prelomio je meč.

ATP Aircel Chennai Open, 2. kolo:
Wawrinka (Švicarska, 3) - Roger-Vasselin (Francuska, LL) 3:6, 6:3, 7:5; Soeda (Japan, Q) - Dodig (Hrvatska, 5) 7:6(8), 6:3: Sela (Izrael) - Paire (Francuska) 4:6, 6:2, 6:4; Raonic (Kanada, 4) - Hanescu (Rumunjska) 6:1, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!