Tenis

Dodig u Sydneyju protiv Kubota

Vedran Babić • subota, 07.01.2012.
Dodig u Sydneyju protiv Kubota
Foto: Dejan Popek

U posljednjem tjednu uoči Australian Opena hrvatski tenisač Ivan Dodig nastupit će u Sydneyju, gdje je održan ždrijeb 1. kola...

Nakon ne baš uspješne epizode u Chennaiju (poraz u 2. kolu od Soede), Ivan Dodig preselio je na australski kontinent u potrazi za boljom formom uoči početka prvog Grand Slama sezone.

Ždrijeb Sydneyja mu, generalno, i nije bio baš naklonjen. U 1. kolu za protivnika ima Poljaka Lukasza Kubota, 57. tenisača svijeta. Ako ga pobijedi, sljedeći protivnik bit će mu prvi nositelj i 11. tenisač svijeta, Argentinac Juan Martin Del Potro, kojemu će to biti prvi ovosezonski nastup.

Preostali nositelji su redom John Isner, Richard Gasquet, Feliciano Lopez, Viktor Troicki, Florian Mayer, Marcel Granollers i Radek Štepanek.

Od ostalih natjecatelja najzvučniji su Lleyton Hewitt, Marcos Baghdatis, Andreas Seppi, Xavier Malisse i Sergij Stahovskij.

S potonjim Dodig će nastupiti u konkurenciji parova. U 1. kolu sastaju se s četvrtim nositeljima Robertom Lindstedtom iz Švedske i Horiom Tecauom iz Rumunjske.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.01.2012. u 20:10
    čini se da tenutačno baš i nije u formi
    Obrisan korisnik