Rukomet

Skandinavci sutra za prvo mjesto

Vedran Filipović, Simon Maljevac • subota, 07.01.2012.
Skandinavci sutra za prvo mjesto
Foto: Kristijan Komarica

U drugom kolu prijateljskog rukometnog turnira u Danskoj Island je svladao Sloveniju dok je Lauge donio slavlje domaćinima protiv Poljaka. Valja ponovno posebno istaknuti sjajnu partiju Valura Sigurdssona koji će zasigurno biti najopasniji islandski igrač po hrvatski gol u Srbiji.

Susret reprezentacija, koje se na Europskom prvenstvu u Srbiji nalaze u grupi s Hrvatskom, bolje su otvorili Islanđani. Slovenci su prvi pogodak postigli tek nakon pet minuta igre, no u osmoj minuti uspjeli su izjednačiti na 3:3. Veći dio prvog poluvremena Islanđani su držali vodstvo, a u 23. minuti crveni karton zaradio je srednji vanjski slovenske reprezentacije Sebastijan Skube.

Iako su Slovenci u tim trenucima zaostajali za tri pogotka, odlično su odigrali završnicu prvog poluvremena, tako da se u svlačionicu otišlo s izjednačenim rezultatom 13:13.

Na početku drugog poluvremena probudio se islandski golman Björgvin Pall Gustavsson, koji je do kraja utakmice skupio 11 obrana, a u napadu je opet briljirao sjajni Sigurdsson, koji je nakon poljske napunio i slovensku mrežu. Slovenci se ipak nisu predavali i u 47. minuti zaostajali su samo za pogodak (21:22), međutim zbog tehničkih pogrešaka i brojnih isključenja u ključnim trenucima nisu uspjeli napraviti potpuni preokret. Islanđani su do kraja utakmice zadržali prednost i na kraju slavili pobjedu 29:26.

Najbolji u redovima pobjednika bili su Valur Sigurdsson s 11 i Thorir Olafsson s osam pogodaka, a u redovima Slovenije najraspoloženiji je bio Uroš Zorman s pet pogodaka, a Dragan Gajič je mrežu Islanđana pogodio četiri puta.

U drugom susretu Totalkredit kupa koji se danas igrao u danskom Herningu domaćin je minimalno slavio protiv Poljske rezultatom 31:30.

Gosti su, kao i jučer, odlično odigrali prvi dio utakmice nakon kojeg su na odmor otišli s 19:16. Ipak, Ulrik Wilbek je na gol u nastavku poslao Landina koji je bio raspoloženiji od Cleverlyja, pa se rezultatska prednost počela topiti.

Kod rezultata 30:30 je Michal Jurecki pogodio vratnicu, domaćinima je ostalo 14 sekundi što se pokazalo dovoljnim da Lauge postigne odlučujući i pobjedonosni pogodak. Bogdan Wenta će brzo imati priliku za uzvrat budući da će isti protivnici snage odmjeriti i u grupnoj fazi Europskog prvenstva u Srbiji.

Syprzak i Tluczynski bili su najefikasniji kod Poljaka sa sedam, odnosno šest pogodaka.

Totalkredit kup, drugo kolo:
Island - Slovenija 29:26
Danska - Poljska 31:30

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Rukomet
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!