Košarka

Repeša: "Kada je panika, dolaze greške"

Iz Doma Dražena Petrovića:Ivor Krapac • subota, 07.01.2012.
Repeša: "Kada je panika, dolaze greške"
Foto: Kristijan Komarica

Iako su se nadali da će im početak nove godine biti sretniji od slabog prosinca, niti prvi nastup u 2012. nije donio bolju vijest za Cibonu. Radnički iz Kragujevca je u 14. kolu ABA lige uzeo pobjedu u Domu Dražena Petrovića, a nakon poraza u prvoj utakmici po povratku na klupu Cibosa, Jasmin Repeša mogao je samo djelomično biti zadovoljan angažmanom svojih igrača - no, za nešto više trebalo je i pokazati više...

Već je vidio kako to izgleda na treningu, ali tek ogled s Radničkim pokazao je Jasminu Repeši koliko ga posla čeka s ovom Ciboninom momčadi, koju tek upoznaje. Za početak, dogodio se poraz u utakmici u kojoj su Cibosi krenuli slabo, pa zaigrali bolje u drugoj i trećoj četvrtini, da bi ponovno posustali u završnici, kada se odlučivalo.

Marin Rozić, kapetan Cibone: "Mogu reći da sam izuzetno tužan. Žao mi je zbog ove utakmice, pogotovo jer nas je Radnički dobio onim na čemu smo najviše inzistirali u pripremi, radnim i obveznim dijelom. Dopustili smo im previše skokova u napadu, iskusna su ekipa, znali su to iskoristiti i nažalost, na kraju smo izgubili".

Vezane vijesti

"Prva četvrtina je apsolutno odredila tijek utakmice, nedopustivo je primiti 27 poena pred svojom publikom, to se više ne smije ponoviti ako mislimo igrati ozbiljnu košarku... Mislim da razlog za poraz ne bi mogao biti u nešto jačim treninzima, bilo je puno igrača u rotaciji - ipak će nam trebati više vremena s novim trenerom, još smo dobili i novog igrača, očito će biti potrebno određeno vrijeme da to sve sjedne na svoje mjesto".

"Apsolutno smo zakazali u obveznom dijelu, što pokazuje to da smo im dopustili da uđu s 27 poena u prvoj četvrtini. Nije bilo pritiska 'jedan na jedan' niti u pick&rollu na dodavanju, posebno kod Harpera i Barboura - lako su nam ulazili u dubinu i širinu, a tu je bio i skok kojim su nas apsolutno izneredili u prvom dijelu", izdvojio je Cibonin trener što je sve vodilo u poraz protiv Kragujevčana: "Zbog te tri stvari nismo mogli izaći iz grča što se napada tiče, trebao nam je skok da bismo došli do zraka i dobili na slobodi s kojim lakšim poenom".

"Žao mi je što smo utakmicu i završili kako smo počeli, imali smo vodstvo, a onda je Pavković iz igre 'dva na dva' sve riješio praktički sam. Imali smo i igrače koji nam dotrčavaju iza leđa, ponajprije Scotta, tu smo zakazali", dodao je Repeša, naglašavajući da će s Khalidom el-Aminom, koji je igrao prvu utakmicu nakon duge stanke zbog ozljede, još trebati imati strpljenja, a izdvojio je i probleme s visokim igračima u završnici susreta. S obzirom da su Andrija Žižić i Goran Suton prijevremeno završili nastup s pet prekršaja, Cibosi više nisu imali pravog centra na parketu kada se utakmica lomila.

Jasmin Repeša: "Moramo znati da smo u teškom stanju, ali moramo u svakoj utakmici dati sve od sebe makar izgubili 30 utakmica zaredom. To danas nismo dali. Znajući sve probleme koje imamo, želio sam da svaki gledatelj dođe ponovno jer su se igrači bacali po terenu i 'tukli', to se događalo na momente, ali kroz svih 40 minuta evidentno ne".

"Poraz boli, ali moramo vidjeti od čega krenuti. Problem su nam playmaking i skok, imali smo problema bez oba visoka igrača koji su izašli vani, a što se playmakinga tiče, ako je netko očekivao da će El-Amin odmah nešto drastično promijeniti, to nije bilo realno. Morat ćemo vidjeti koliko će vremena trebati da pomogne ovoj ekipi - on je igrač ritma, a osjetilo se da je umoran kako je utakmica išla kraju, 'bremzao' je, kada je mogao povući išao je polako, dok nije bilo dobro ni u obrani na Pavkoviću".

S obzirom na probleme s centrima, Cibosima bi ove subote bilo lakše da je tu bio Jure Lalić, koji je otišao u Krku, ali iako je za Lalićevim odlaskom već žalio, Repeša se ovog puta na to nije htio vraćati: "Tu nema apsolutno nikakve kritike oko onoga što je bilo. Kada nastanu problemi, dođe do panike, u toj panici ide greška na grešku i moramo vidjeti kako se iz toga izvući, koji pravac izabrati".

Miljan Pavković, kapetan Radničkog: "Ovo je bila jako bitna utakmica, na početku sezone izgubili smo od Cibone kod kuće i imali smo motiv da im vratimo za taj poraz. Na trenutke smo igrali dobro, na trenutke odlično, na trenutke katastrofalno s nizom grešaka, ali najvažnije je da smo pobijedili. Čestitam treneru rođendan, imali smo želju da mu čestitamo i na ovaj način - naša želja je da se borimo za šesto mjesto, ako bude prilike iskoristit ćemo što se nudi".

"Znali smo da je El-Amin imao dugu pauzu, da mu je ovo prva utakmica i da mu neće biti lako, imali smo prije utakmice plan da njega napadamo što više. Inače je riječ o izvanrednom igraču, igrao sam protiv njega prije ozljede zbog koje ga dugo nije bilo, pomoći će Ciboni kad uđe u ritam i kada ga ekipa bude bolje osjetila - siguran sam da će tada to biti druga priča".

Ovog puta nedostajao je i ozlijeđeni Tomislav Zubčić, a kada se vrati, novi trener Cibosa vjeruje da će imati dovoljno dobru rotaciju i bez da se dovodi neki novi centar, kojeg je ionako sada teško naći na tržištu - barem ne pravoga.

Repeša će trebati tražiti način da popravi što se popraviti može, a gostujući trener Miroslav Nikolić imao je razloga za dvostruko slavlje. Nikolić je ove subote proslavio 56. rođendan i na poklon od svojih igrača dobio pobjedu koja je još uvijek zvučna, a njegova rođendana sjetila se i Cibona. Uoči utakmice, predsjednik kluba Ivica Lovrić iznenadio ga je čestitkom i buketom cvijeća.

Zahvalan na poklonu, trener Kragujevčana je nešto rekao i o utakmici: "U Kragujevcu smo protiv Cibone pobijedili sami sebe, ali kada igramo kako treba, teško će Cibona do pobjede protiv nas. Sada oni rade greške kakve smo mi nekad radili birajući igrače, prije nego smo našli Amerikance koji su trenutno s nama - imali su playmakera koji nije bio dovoljno spreman i to smo iskoristili i dobili".

"Negdje nam je trebao break da se popravimo na ljestvici", nastavio je Nikolić, ističući važnost pobjede u gostima: "Bili smo bolji večeras. Iako smo dosta griješili, parirali smo im u skoku i spriječili njihovu kontru s kojom su nam dosta naštetili u Kragujevcu".

ABA liga

1Crvena zvezda 224+433
2Partizan 206+457
3Budućnost VOLI 197+204
4Mega Basket 1610+106
5Cedevita Olimpija 1610+51
6Zadar 1412+42
7Igokea 1313-77
8Studentski centar 1115-35
9Split 1115-105
10Borac Čačak 1016-117
11FMP 1016-163
12Cibona 917-156
13Mornar Barsko zlato 620-326
14Krka 521-314

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.01.2012. u 12:56
    S velikim interesom bio u dvorani vidjeti 'novu' Cibonu. Sve o ćemu treba govoriti je prvi kvoter. On bi trebao kao biti neko mjerilo primpreme utakmice i same ekipe. Zaključak drugi dio sezone u ABA ligi će biti potpuno neiteresantan s obzirom da su se istakli izraziti favoriti za F4. Cibona će se... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.01.2012. u 00:42
    nema kruha od ovog sadasnjeg rostera,azalost...nisu krivi ni joke,ni lutz a niti repesa
    Obrisan korisnik
  • Master Yoda07.01.2012. u 22:19
    situacija je takva kakva jest.treba skupit glave i pustit repešu da posloži ovu momčad koliko može i to je to.više od toga nažalost neće ići
    Master Yoda