Rukomet

Novi problemi za srpsku reprezentaciju

Ivan Dominik • srijeda, 04.01.2012.
Novi problemi za srpsku reprezentaciju
Foto: Dario Dodić

Nove glavobolje dobio je izbornik srpske rukometne reprezentacije Veselin Vuković kada mu se ozlijedio još jedan važan igrač, Nikola Manojlović. U osvit prvenstva Srbija ima mnogo problema, pozivaju se novi igrači, a oni koji su već prošli fazu priprema doživljavaju bizarne ozljede. Tako neki od njih neće u punoj spremi dočekati, za Srbiju, najvažniju sportsku manifestaciju ove godine.

Dok većina reprezentacija obavlja završne pripreme pred Europsko prvenstvo, zemlja domaćin muku muči s ozljedama i nedovoljno spremnim igračima. Bizarnu ozljedu u teretani zadobila ja važna karika obrane srpske reprezentacije, Nikola Manojlović. On je ozlijedio mišić u predjelu leđa, blizu kralježnice i morat će mirovati barem tri do četiri dana. Tako će ostati van treninga u krucijalnoj, posljednjoj fazi priprema.

Igrač slovenskog Gorenja tek se oporavio od ozljede ramena i ušao u ritam treninga punim intenzitetom kada ga je zadesila ova ozljeda. Liječnik srpske reprezentacije, doktor Milan Babić izvršio je pregled magnetske rezonance: ''Napravljena je magnetska rezonanca, potvrđen je nalaz i slijedi mu pauza. S ovog gledišta, ne znam kako će i koliko dugo trajati. Mjesec dana smo ga vraćali zbog ozljede ramena, a sad mu se dogodilo ovo. Takvu ozljedu nije imao ranije. Pri povlačenju težine od 140 kg, vjerojatno je izgubio oslonac.'', prenosi portal Balkanhandball.

Babić je već viđao ovakve ozljede koje su po njegovom iskustvu ipak ozbiljne: ''Vladimir Grbić je zbog iste ozljede u Sidneyju propustio dvije utakmice. Iz nekog iskustva, pauza može trajati sedam do deset dana. Reprezentacija je u pripremnom razdoblju, ostaje na izborniku. Punim intenzitetom neće moći trenirati, barem tri, četiri dana.’’ Manojlović će tako najvjerojatnije zaigrati na europskom prvenstvu, samo je pitanje koliko će biti spreman za igru na najvišoj razini.

Da ne bude sve crno, ima i dobrih vijesti u srpskom taboru. Naime, jedan od ozlijeđenih igrača, desni vanjski, Ivan Stanković oporavio se od ozljede te se vratio punom treningu. Osim njega, velika sreća zadesila je i veterana Dalibora Čuturu koji je sa 37 godina ponovno dobio priliku zaigrati u najdražem dresu. Nakon gotovo deset godina izbivanja, vraćen je u reprezentaciju te je odradio pripreme za Europsko prvenstvo kao jedan od najboljih igrača.

Crvenčanin je bio osvježenje u prijateljskoj utakmici protiv Rumunjske gdje su Srbi poraženi s 25:24, a uveo je neke novitete u igru svoje momčadi te je proglašen najboljim igračem Srbije u toj utakmici. Očito je da ima iskustvo i kvalitetu te povjerenje srpskog izbornika. Nakon dugogodišnjeg igranja u Španjolskoj oduševljen je povratkom u reprezentaciju te kao i svi u Srbiji, ima visoke ciljeve za ovaj Euro. Smatra da je ključna prva utakmica protiv Poljaka koji dolaze bez Lijewskog i Szmala, no prije toga Srbija treba odigrati još dvije prijateljske utakmice protiv Makedonije i Češke. Tako će Čutura igrati važnu ulogu u svojoj reprezentaciji pogotovo sada kad su u problemima s ozljedama. Ne kaže se bez veze: ''Kad se jednom smrkne, drugome svane''.

Euro 2012. - Skupina II

1Španjolska (+3)3143:130+139
2Hrvatska (+4)3137:128+97
3Slovenija (+2)3153:156-34
4Mađarska (+3)3125:130-54
5Island 3143:146-33
6Francuska 3128:139-113

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!