Tenis

Dodig dominirao, ali izgubio

Josip Tolić • ponedjeljak, 09.01.2012.
Dodig dominirao, ali izgubio
Foto: Kristijan Komarica

U prvom kolu ATP turnira u Sydneyju hrvatski tenisač Ivan Dodig poražen je od Poljaka Łukasza Kubota 7:6 (7:4) i 7:5 nakon sata i 52 minute igre, a u ranojutarnjem programu po srednjoeuropskom vremenu još je odigran i susret između Ryana Sweetinga i Gillesa Müllera u kojem je Amerikanac okrenuo 0:1 u setovima i došao do pobjede.

Preseljenje iz Indije u Australiju treći hrvatski reket i 36. tenisač svijeta Ivan Dodig neće pamtiti po dobru. Na samom začetku ATP turnira u Sydneyju Međugorac je kapitulirao od 22 pozicije slabije rangiranog Poljaka Łukasza Kubota rezultatom 7:6, 7:5.

STATISTIKA VARA

Asovi: Dodig 6 - Kubot 5
1. servis: Dodig 63% - Kubot 53%
Poeni nakon 2. servisa: Dodig 63% - Kubot 53%
Reterni nakon 2. servisa: Dodig 48% - Kubot 38%
Poeni na servis: Dodig 71% - Kubot - 65%
Reterni: Dodig 35% - Kubot 29%
Ukupno poena: Dodig 76 - Kubot 74

Kako rezultat i sugerira, bio je to poprilično izjednačen susret. U prvom su setu oba tenisača dosta uspješno držala početni udarac te nije bilo obrata do 13. igre unatoč tomu što je Dodig imao dvije, a Kubot tri prilike riješiti set prije tie-breaka.

Na kraju se u lutriji odlučujuće igre bolje snašao Poljak te odnio prvi set sa 7:4 unatoč činjenici što je imao slabiji postotak prvog servisa (54% naspram Dodigovih 59%) te manje osvojenih poena (43:44).

Dodig je i u drugom setu dominirao u baš svakom statističkom segmentu što se tiče postotka iskorištenosti, no ne i količinski. Također, kaskao je i u iskorištavanju break-lopti, gdje je Poljak bio bolji dvaput oduzevši servis Međugorcu koji je to učinio tek jednom. Nakon sat i 52 minute igre na semaforu je stajalo 7:6, 7:5 za Kubota koji će u drugom kolu zaigrati protiv prvog nositelja Argentinca Juana Martina Del Potra, inače slobodnog u prvom kolu.

U drugom susretu, koji je bio u ranom programu za ponedjeljak, Amerikanac Ryan Sweeting slavio je protiv Luksemburžanina Gillesa Müllera u još jednoj dugačkoj borbi. Müller je odnio prvi set sa 6:3, no 72. igrač svijeta Sweeting nije se predao i okrenuo je meč osvojivši iduća dva rezultatom 7:6 i 7:5 te nakon nešto više od dva sata izborio osminu finala. Tamo će se sastati s pobjednikom dvoboja između Pabla Andújara i Denisa Istomina.

ATP Apia International Sydney, 1. kolo:
Łukasz Kubot (Poljska) - Ivan Dodig (Hrvatska) 7:6(4), 7:5
Ryan Sweeting (SAD) - Gilles Müller (Luksemburg) 3:6, 7:6(2), 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • rios09.01.2012. u 09:55
    Dodig više ne može dobit meč...mislim da ne može trajati dugo tenisač kojem je svaki meč totalna drama i križni put. Čovjek još nije dobio nikog uvjerljivo ili bar bez drame još od finala Zagreb indoorsa. Tako se ne mogu osvajati turniri i dobivati veliki igrači, ako se mučiš doslovno protiv svakog.
    rios