Košarka

Riječani love iznenađenje, Zadar osvetu

Bernard Jurišić • utorak, 10.01.2012.
Riječani love iznenađenje, Zadar osvetu

Mjesec dana odmora hrvatskih košarkaških prvoligaša je završeno, od danas opet kreće bitka za pet mjesta koja vode u Ligu za prvaka. Split i Zadar domaćim pobjedama žele učvrstiti vodeće pozicije, a velika bitka vodit se za mjesta ispod njih...

Split - Kvarner 2010 (utorak 19h)

Splićani su se vratili na završni turnir Kupa Krešimira Ćosića, a Grad im je obećao pomoć u rješavanju financijske situacije. To znači da bi "žuti" u dobroj atmosferi trebali dočekati Riječane, jedinu momčad kojoj su ove sezone zabili troznamenkasti broj poena. Kvarner je u međuvremenu zamijenio braniče, Salamun je otišao u Šibenik, a stigao Josip Blajić, blizu je i povratak Andreja Štimca. Riječani su omirisali prigodu borbe za ulzak u Ligu za prvaka i u nastavku sezone će dati sve da se u nju plasiraju.

Zadar - Križevci PF (utorak 19h)

Zadar u puno boljoj atmosferi nastavlja prvenstvo nego što ga je prije mjesec dana ostavio. Preskočila se Cibona u kupu, a nakon što ih je njihov bivši Vrbanc potopio s 44 poena, iz Tornja su Zadrani doveli još dvojicu, Krapića i Vragovića. U suprotnom smjeru otišli su Tončinić i Vlaić. Križevčane su napustili Čolak i Jurlina, a usprkos padu forme nakon odličnog starta novi prvoligaši i dalje se nadaju Ligi za prvaka. Zadranima su nanijeli bolan poraz u prvom dijelu, a Višnjik danas očekuje "osvetu".

Jolly JB - Sonik Puntamika (utorak 19h)

Šibenčani se drže uz bok svojim dalmatinskim susjedima pri vrhu ljestvice, a domaće pobjede nužne su im kako bi zadržali status "sigurnog" sudionika Lige za prvaka. Proširili su rotaciju dovođenjem Salamuna iz Kvarnera. Puntamičani su tijekom prosinca dobili mladog razigravača Roka Jurlinu, koji bi im trebao pomoći u širenju opcija i dodatna opcija u njihovoj poznatoj agresivnoj i "trkačkoj" košarci.

VROS Darda - Alkar (utorak 19h)

Dardu u nastavku prvenstva čeka povoljan raspored s puno domaćih utakmica i s obzirom na omjer 5-5 od njih se očekuje da se ozbiljno upuste u borbu za preostala mjesta za Ligu za prvaka. Sinjani također nisu izgubili sve nade, ali igrački kadar im je definitivno "pretanak" za ozbiljnije ambicije. K tome su i potpuno drugačija momčad kad igraju izvan svoje dvorane, sve su utakmice u gostima izgubili.

Zabok - Dubrovnik (srijeda 18:30h)

Zaboku je Mikulić otišao u Križevce, no i oni žele nastaviti borbu za gornji dom ljestvice. Dubrovnik bi trebao biti idealan protivnik za popravljanje skora, jer se posljednjeplasirana momčad tijekom zimske stanke nije pojačala i teško će dohvatiti nešto bolji omjer uoči proljetne borbe za opstanak.

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!