Carling Cup, polufinale, 11.01.2012, 20:45 h
Manchester City
Manchester City 0:1 Liverpool
Liverpool

Video: Liverpool se osvetio Manchester Cityju

Josip Tolić • srijeda, 11.01.2012.
Video: Liverpool se osvetio Manchester Cityju
Foto: EPA

U prvoj utakmici polufinala engleskog Carling kupa Liverpool je minimalnom pobjedom kod Manchester Cityja došao korak bliže finalu ovoga natjecanja i makar malo isprao gorak okus nakon nedavnog visokog poraza u Premiershipu.

Trener Građana Roberto Mancini nije mogao računati na ozlijeđenog Davida Silvu, kartoniranog Kompanyja te braću Touré koji su na Kupu nacija, dok su za goste od početka nastupili oporavljenici Steven Gerrard i Craig Bellamy.

Andy Carroll velikom je prilikom otvorio 164. ogled ove dvije momčadi, ali Joe Hart na vratima domaćih nije dopustio rani zaostatak plavih. Pritisak Redsa nastavljen je pokušajima Gerrarda i Stewarta Downinga, no nije bilo promjene rezultata. Sve do (ne)sretne 13. minute.

Mladi Stefan Savić srušio je Daniela Aggera u šesnaestercu Cityja i dosuđena je najstroža kazna koju rutinirano koristi kapetan Liverpoola Gerrard i donosi, kasnije će se pokazati, jedini pogodak na utakmici. Pokušali su Građani uzvratiti prije poluvremena udarcima Nasrija i Richardsa, ali do izjednačenja nisu uspjeli doći.

Nastavak je ponudio daljnju Cityjevu dominaciju koja ipak nije bila okrunjena pogotkom. U 57. minuti Kelly je umalo bio strijelac pogotka u krivu mrežu, no spasitelj je bio Pepe Reina, jednako kao i u situaciji tri minute potom. Richards je uputio krasan udarac glavom poslije Nasrijeva kornera, samo do Španjolca koji je sjajnom intervencijom održao prednost Liverpoola.

Sredinom drugog dijela lijep solo-prodor, u kojem se oslobodio trojice gostujućih igrača, Sergio Agüero završio je udarcem s preko 20 metara, no Reina je i to uhvatio. U završnici je Nasri još jednom priprijetio iz velike blizine kada je gostujuća obrana zaspala, no nije dobro zahvatio loptu.

Prije konačnog sudačkog zvižduka Johnson je neoprezno startao na Lescotta i bio na granici isključenja no, za razliku od Kompanyjeva slučaja u nedjeljnoj utakmici, ostao je na terenu, što je izazvalo bijes domaćeg trenera Mancinija.

Uzvrat je na rasporedu 25. siječnja na Anfieldu, a Liverpool će loviti prvi nastup na Wembleyju od 1996. godine i poraza od Manchester Uniteda.

Carling Cup

polufinale

Crystal Palace1:0Cardiff
Manchester City0:1Liverpool
Cardiff3:1 **Crystal Palace
Liverpool2:2Manchester City

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Carling Cup

polufinale

Crystal Palace1:0Cardiff
Manchester City0:1Liverpool
Cardiff3:1 **Crystal Palace
Liverpool2:2Manchester City

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.01.2012. u 12:08
    Kakav crnac na krilu ? Simao ima godina ali je i dalje odlično krilo, a pritom i poprilično jeftin rekao bih.Danny ili Jovetić su također jako dobri izbori.Največi problem je napad
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.01.2012. u 16:17
    Malo je čudno što se nitko nije osvrnuo na start sa dvije noge Johnsona na Lescotta. Zbog istog starta je utakmicu ranije Kompany dobio crveni karton, i mnogo vas je onda stalo u obranu suca. No nisam nikog sada vidio da i spominje taj događaj, a ovaj start je bio možda još i ružniji od starta... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • arsenal-lover12.01.2012. u 15:59
    A United ima??? Moraju zvat Scholesa iz penzije!?
    arsenal-lover
  • Obrisan korisnik12.01.2012. u 13:19
    hahaha...upravo to... nekako mi se čini sve više da je Mancini tom izjavom želio osigurati izgovor za neosvajanje naslova ove sezone
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.01.2012. u 13:11
    to je zato šta city nema širok kadar !!!!
    Obrisan korisnik