Tenis

Dodig bez polufinala parova

Josip Tolić • četvrtak, 12.01.2012.
Dodig bez polufinala parova
Foto: Dejan Popek

U četvrtfinalu ATP turnira u Sydneyju ispali su svi preostali nositelji. Del Potro je zapeo na Marcosu Baghdatisu, a Uzbekistanac Istomin iz turnira je ispratio Gasqueta. U konkurenciji parova hrvatski predstavnik Ivan Dodig u paru s Ukrajincem Stakovskim glatko je izgubio od britanskog dvojca Fleming/Hutchins 6:1, 6:2.

Dok su u nešto zapadnijem gradu Melbourneu otpočele kvalifikacije za prvi Grand Slam turnir sezone Australian Open, u Sydneyju se privodi kraju ATP turnir. U četvrtfinalnoj fazi pojedinačnog turnira ispala su dva favorita za finale, prvi nositelj Juan Martín del Potro i Richard Gasquet.

Argentinca je nakon dosta izjednačene borbe koja je trajala sat i 40 minuta svladao Cipranin Marcos Baghdatis, slavljenik u Sydneyju prije dvije godine. Prvi je set u 13. igri rezultatom 9:7 otišao na stranu miljenika publike Baghdatisa, a u sedmoj je igri drugog seta Cipranin breakom prelomio susret i otišao među posljednja četiri.

Tamo će mu se suprotstaviti Julien Benneteau, nepostavljeni Francuz koji je na krilima pobjede protiv četvrtog nositelja Lópeza u dva laka seta porazio Rusa Aleksandra Bogomolova. Crni dan za nositelje upotpunio je kvalifikant Denis Istomin koji je bez osvojenog seta izbacio trećeg nositelja Gasqueta, te će se u polufinalu sresti s još jednim kvalifikantom Jarkkom Nieminenom. Finac je stao na kraj seriji Amerikanca Reynoldsa pobjedom od dva puta po 6:3.

U konkurenciji parova jedini preostali hrvatski predstavnik Ivan Dodig izgubio je četvrtfinalni dvoboj zajedno s Ukrajincem Sergejem Stakovskim. Bolji su bili britanski specijalisti za parove Fleming i Huchins s vrlo lakih 6:1 i 6:2.

Među polufinaliste probila su se i braća Bryan, australski dvojac Ebelthite i Matošević (porijeklom Hrvat) te kombinacija Ebden-Nieminen koja je izbacila druge nositelje Mirnjija i Nestora nakon gubitka prvog seta rezultatom 0:6.

ATP Apia International Sydney, pojedinačna konkurencija, četvrtfinale:
Baghdatis (CIP) - del Potro (1, ARG) 7:6(7), 6:4
Benneteau (FRA) - Bogomolov (RUS) 6:2, 6:3
Istomin (UZB) - Gasquet (3, FRA) 6:4, 7:6(4)
Nieminen (FIN) - Reynolds (SAD) 6:3, 6:3

Parovi, četvrtfinale:
Bryan/Bryan (1, SAD) - Paes/Štěpánek (IND/ČEŠ) 7:6(5), 7:6(7)
Fleming/Hutchins (VB) - Dodig/Stakovski (HRV/UKR) 6:1, 6:2
Ebelthite/Matošević (AUS) - Malisse/Norman (BEL) 5:7, 6:4, 11-9
Ebden/Nieminen (AUS/FIN) - Mirnji/Nestor (2, BJE/KAN) 0:6, 6:4, 10-4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!