Zimski sportovi

Ivica: "Skoro nemoguća pobjeda"

Josip Tolić • petak, 13.01.2012.
Ivica: "Skoro nemoguća pobjeda"
Foto: EPA

Nakon jednog od najuspješnijih dana za hrvatsko muško alpsko skijanje trojac s bodovima dao je svoja razmišljanja o superkombinaciji u Wengenu. Pobjednik Ivica Kostelić bio je iznenađen činjenicom što je uspio nadoknaditi tri sekunde zaostatka iz spusta, Natko Zrnčić Dim sretan je što se ovako dobro vratio nakon ozljede, jednako kao i Tin Široki.

Najbolji skijaš svijeta i pobjednik superkombinacije u Wengenu Ivica Kostelić nije skrivao zadovoljstvo, ali i iznenađenost nakon osvajanja 100 bodova prvog dana natjecanja na Lauberhornu: "Što reći? To je pobjeda koju nitko nije očekivao, uključujući i mene. Nadoknaditi tri sekunde poslije prve vožnje, to je skoro nemoguće. Skoro nemoguća pobjeda."

Mnogo razloga za zadovoljstvo imao je drugi hrvatski "as" u kombinaciji Natko Zrnčić Dim koji je osvojio peto mjesto sa 79 stotinki zaostatka: "Sveukupno jako dobro peto mjesto nakon povrede u Bormiju i propuštanja Sljemena i Adelbodena. Jako sam sretan! U spustu je bio malo prevelik zaostatak, ali nadoknadio sam sve odličnom slalomskom vožnjom i još, uz to, Ivičina pobjeda - mislim da je to bio jako dobar dan."

24-godišnji hrvatski "B" reprezentativac Tin Široki drugi put u karijeri osvojio je bodove u Svjetskom kupu, ponovno u Wengenu. Nakon 26. mjesta u superkombinaciji 2010. godine, Zagrepčanin je doskijao do 29. mjesta. Vidno uzdihan nakon utrke izjavio je: "Evo, s obzirom na sve probleme koje sam u zadnje vrijeme imao s koljenom i sa svim, nisam nezadovoljan."

Sutra se u Wengenu vozi spust s početkom u 12:30 sati, a u nedjelju je na rasporedu slalom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.01.2012. u 06:41
    Ni slučajno nemoguće - tko je gledao , vidio je u kakvom stanju je bila pruga...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.01.2012. u 22:50
    Mislim da kad je Ivica u pitanju, nije ništa nemoguće:)!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.01.2012. u 21:55
    imam jedan prjedlog pošto se crveni i crni nikako ne mogu složiti kak će sezvati trg druga tita,žrtava komunizma neka se zove Trg Obitelji Kostelić naši najveći junaka :D:D
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.01.2012. u 20:15
    Kad se sjetim samo svih ružnih komentara, kad se sjetim samo komentara nema glavu, nema ovo nema ono. Čovjek ima 21 pobjedu u Svjetskom kupu. Bravo kralju...
    Obrisan korisnik
  • gangrena13.01.2012. u 20:05
    ma sve je moguće kad ti skijaš profesore
    gangrena