Košarka

Perić najefikasniji u pobjedi Unicaje

Dino Brumec • subota, 14.01.2012.
Perić najefikasniji u pobjedi Unicaje
Foto: Kristijan Komarica

U subotu su košarkaši u španjolskoj košarkaškoj ligi odradili četiri susreta, dok se ostatak utakmica igra u nedjelju. Najveća zanimljivost kola je domaći poraz Caje Laboral od Manrese, dok je Bilbao zabilježio drugu uzastopnu pobjedu i malo uljepšao svoju poziciju na tablici. Unicaja je također zabilježila pobjedu, a valja izdvojiti odličnu partiju Perića.

Manje od 48 sati nakon posljednje pobjede u gostima, Bilbao je opet gostovao i kod Valladolida još jednom došao do slavlja, a konačan rezultat bio je 73:81. Bilbao je konačno ušao u makar i najmanji niz pobjeda nakon što je posljednjih desetak kola pružao zaista frustrirajuće partije u španjolskom prvenstvu.

Sjajnu utakmicu za baskijsku momčad odigrao je Alex Mumbru koji je postigao 26 poena te ostvario dva skoka i četiri asistencije. Marko Banić zabio je deset koševa, ali uz slab šut (3/9) i tome pridodao tri skoka. Najefikasniji za domaćine bio je Herve Toure sa 17 poena.

Unicaja je na domaćem terenu svladala Murciju 87:79, a zanimljivo je da je za momčad iz Malage čak šest igrača postiglo dvoznamenkasti broj poena, što je prilična rijetkost u europskoj košarci.

Najefikasniji za Unicaju bio je hrvatski krilni igrač Hrvoje Perić koji je postigao 18 poena i ostvario po jedan skok i asistenciju. Najbolji skakač domaćina bio je također Hrvat, Luka Žorić je svom učinku od deset poena dodao i šest skokova.

ACB liga, 16. kolo:
Valladolid – Bilbao 73:81
Valencia – Fuenlabrada 69:76
Unicaja – Murcia 87:79
Caja Laboral – Manresa 65:76

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.01.2012. u 09:50
    dvojac iz unicaje je stalno na razini! posebno me veseli perićev učinak. na početku sezone ga trener nije ni htio u ekipi, a sada postaje neizostavan u petorci! ovo je reprezentativna forma perića, podsjeća na dane iz splita, kada je mogao igrati sve pozicije, osim centra!
    Obrisan korisnik