Rukomet

Palmarsson: "Razočarani smo porazom"

Ivan Dominik • utorak, 17.01.2012.
Palmarsson: "Razočarani smo porazom"
Foto: Dario Dodić

Hrvatska reprezentacija je uspjela okrenuti rezultat protiv Islanda i tako uzeti prva dva boda u skupini. Iako je Hrvatska većinu vremena provela u rezultatskom minusu, uspjela je pobijediti neugodnu reprezentaciju sa sjevera Europe. Izbornici i akteri utakmice osvrnuli su se na susret nakon što su svjetla reflektora ugašena, a Islanđane je njihova igra zadovoljila što se ne bi moglo reći i za rezultat.

Islandski izbornik Gudmundur Gudmundsson nije mnogo tugovao kad su suci označili kraj utakmice te je pokušao izvući što više dobrih stvari iz ovog poraza. ''Igrali smo dobar rukomet, ali smo izgubili od jako dobre momčadi i ja sam jako zadovoljan igrom svoje ekipe, no ne i rezultatom. Naši napadi su bili dobri u većem dijelu utakmice, ali u posljednjih sedam minuta smo napravili nekoliko pogrešaka u čistim situacijama za gol, što nas je na kraju koštalo najmanje boda.'', rekao je islandski izbornik.

Jedan od ponajboljih mladih igrača svijeta te pojedinac koji je namučio Hrvate, Aron Palmarsson, nadovezao se na izbornika riječima: ''Jako sam razočaran jer smo izgubili u utakmici u kojoj smo vodili 50 minuta. Nažalost, Hrvati su bili jači od nas u posljednjih deset minuta, što im se na kraju i isplatilo'', kazao je lijevi vanjski THW Kiela.

Uz peterostrukog strijelca nezadovoljni su bili i ostali njegovi suigrači, ističući pad u posljednjim minutama dvoboja. ''Naša igra je bila dobra, samo je rezultat na kraju negativan. Imamo puno više svijetlih točaka u igri od onih tamnih. Poštujem momčad Hrvatske, Hrvati su stvarno dobri i snalažljivi, ali postoje trenutci kad se oslanjaju na individualne kvalitete i u napadu ne znaju što rade. Pali smo u posljednjih desetak minuta i to nas je koštalo, obje momčadi imaju mnogo vrhunskih igrača pa mi je zato žao što nismo uzeli barem bod, međutim ne želimo klonuti duhom i biti negativni prema sebi'', rekao je najbolji strijelac Islanda, Gudjon Valur Sigurdsson.

''Bio sam tužan nakon ove utakmice jer smo gotovo cijelo vrijeme držali konce igre u svojim rukama. Dobro smo igrali, međutim moramo izvući dobre stvari iz ovoga i spremati se za Norvežane. Izgubili smo jer je u posljednjim trenutcima utakmice Alilović odlično branio, a Hrvati su nas probijali u obrani te stvarali višak za krila, koja su uspjela sve zabiti. Mislim da je rezultat neadekvatan i da smo zaslužili barem bod, no to je prošlost i okrećemo se sljedećoj utakmici.'', izjavio je Asgeir Orn Halgrimsson.

Euro 2012. - Skupina II

1Španjolska (+3)3143:130+139
2Hrvatska (+4)3137:128+97
3Slovenija (+2)3153:156-34
4Mađarska (+3)3125:130-54
5Island 3143:146-33
6Francuska 3128:139-113

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.01.2012. u 20:43
    pa baš to, ne možeš gledat tako šta bi bilo kad bi bilo...Dobro kažeš dimnjačaru, heh kralj si! ...čuj da nije bilo Mirka, pa tip je tu da izvlači kad ne igramo obranu... Kao prvo Island je jako dobra repka, samo pogledaj mrcine kako igraju, razbit će i Slovence i Norvežane po 5razlike... Obrana... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.01.2012. u 17:08
    Sa malo losijim Omeyerom, Hrvatska bi danas imala par zlatnih medalja vise....
    Obrisan korisnik
  • irilov17.01.2012. u 17:04
    kako vas puca euforija... al promislote malo da su islanđani čitavu utakmicu bez klasičnog pucača( i bez nekog izrazito visokog i snažnog vanjskog) uspješno fino razbijali naših 6-0 koje smo uporno vježćbali i vježbamo, a 4 srdnja u tih 6-0 su nam redom dvometraši. to nije dobro. a u napadu smo... [više na forumu]
    irilov
  • Obrisan korisnik17.01.2012. u 14:09
    Dobili smo teškom mukom ali zasluženo!!! Gledao sam paralelno Mađare koji su ispustili pobjedu ali mogli bi iznenadit Španjolce.....a mi dobivamo Slovence +5
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.01.2012. u 13:39
    Islanđani fantastični i tehnički i taktički i konkretniji.. lijpše igraju. naši igraju najsporije.. ne štima tu svašta. ali to je možda samo prva nervoza.
    Obrisan korisnik