Rukomet

Duvnjak: "Moramo odigrati kako znamo"

Lovro Štrbinić • utorak, 17.01.2012.
Duvnjak: "Moramo odigrati kako znamo"
Foto: Duje Bonačić

Hrvatska rukometna reprezentacija pobjedom nad Islandom otvorila je Europsko prvenstvo u Srbiji, a u srijedu će u sklopu drugog kola odmjeriti snage sa Slovencima. Analizu uvodne pobjede i najavu druge utakmice ponudili su Domagoj Duvnjak i Denis Buntić.

Teško izborena, ali i vrlo vrijedna pobjeda Hrvatske nad Islandom dala je izabranicima Slavka Goluže prijeko potrebno samopouzdanje i donijela dobru atmosferu u svlačionicu uoči sutrašnjeg ogleda sa Slovenijom. Hrvate čeka još jedna teška utakmica, barem se tako može zaključiti iz izjava Denisa Buntića i Domagoja Duvnjaka.

Pouzdani desni vanjski se prvo se osvrnuo na jučerašnji dvoboj: "Ne bih rekao da igra nije bila na najvišem nivou, ipak smo igrali protiv Islanda. Normalno da je bilo teško, jer prva utakmice je uvijek takva, ali sad se okrećemo drugoj utakmici i Sloveniji."

Buntić se, kao i svi u hrvatskom stožeru, nada pobjedi nad Slovencima, potom i nad Norvežanima, te prenošenju četiri boda u drugi krug. "Volio bih da su Slovenci dobili jučer, pa kad bi pobijedili njih praktički bi osigurali drugi krug s četiri boda. Sad se moraju vaditi protiv nas, dat će sve od sebe i bit će teško", njegovo je mišljenje.

Potpora veleposlanika

Hrvatsku reprezentaciju danas je posjetio veleposlanik Republike Hrvatske u Srbiji mr. Željko Kuprešak, te je tom prilikom rekao: "Veliki sam navijač i moram reći da je atmosfera bila sjajna, prava sportska. Organizatori su zaslužili pohvalu, a siguran sam da će se ovako nastaviti i ubuduće."

Također, osvrnuo se na nastup Hrvata i optimistično poručio: "Siguran sam da ćete igrati sve bolje i bolje i da ćete već protiv Slovenije pokazati sve kvalitete hrvatskog rukometa, po čemu i prepoznajemo Hrvate kao veliku rukometnu naciju. Već sam rezervirao mjesta u Beogradu, nadam se da ćemo se vidjeti tamo u polufinalu te kasnije u finalu."

No, zna vrlo jednostavan recept za osvajanje punog bodovnog plijena: "Samo da uđemo maksimalno u utakmici, mislim da smo kvalitetniji i da bi trebali pobijediti."

Njegov optimizam dijeli i Domagoj Duvnjak, kojeg je jučerašnje slavlje posebno razveselilo: "Znali smo da će biti teško, Island je nezgodan. Presretan san zbog pobjede na startu, već mjesec dana pričamo kako je to jedna od najbitnijih utakmica. No, to je tek početak, moramo tako nastaviti i rasti iz utakmice u utakmicu."

Potom su na red došli Slovenci: "Gledali smo ih, stvarno su dobra ekipa. Imaju par iskusnih, starijih igrača i ove mlađe koji dolaze, koji su me ugodno iznenadili. Rasterećeni su, željni dokazivanja i to je njihov veliki adut, a opet, izgubili su i moraju se vaditi na nama. Mislim da nas ne mogu iznenaditi, ali pogledat ćemo još neku njihovu snimku."

No, i on je uvjeren kako većina posla ovisi o njima samima. "Moramo misliti na sebe, odigrati kako znamo od početka do kraja. Nadam se našoj pobjedi", zaključio je Duvnjak.

Euro 2012. - Skupina II

1Španjolska (+3)3143:130+139
2Hrvatska (+4)3137:128+97
3Slovenija (+2)3153:156-34
4Mađarska (+3)3125:130-54
5Island 3143:146-33
6Francuska 3128:139-113

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.01.2012. u 21:53
    Samo pamet u glavu. Napravite vodstvo 2,3 razlike na početku i manje će te se potrošit. Za kraj ne podcijenit Norvežane ni u ludilu. Nebi se uopće čudio da srede umorni Island (nakon nas).
    Obrisan korisnik