Rukomet

Gajić: ''Možemo biti ponosni''

Ivan Dominik • srijeda, 18.01.2012.
Gajić: ''Možemo biti ponosni''
Foto: EPA

U sudaru dvaju susjeda, Hrvatske i Slovenije, slavili su Hrvati koji su i na papiru slovili kao favoriti. Iako su Slovenci najavljivali iznenađenje i pobjedu, to im nije pošlo za rukom. Nakon utakmice su razmišljanja hladne glave ponudili slovenski akteri, kojima ovim porazom ostaju samo teoretske šanse za prolaz u drugi krug. Premda su mislili da mogu i trebaju bolje, realnost je za Slovence ipak bila drugačija.

Slovenski izbornik Boris Denič, koji je prije utakmice najavljivao pobjedu i iznenađenje svojih reprezentativaca, priznao je poslije susreta da su Hrvati zasluženo pobijedili. ''Mojim dečkima želim čestitati za igru koju su pokazali, posebno u drugom dijelu kada smo igrali vrlo kvalitetno te smo uz puno trke organizirali neke lijepe akcije. Propustili smo realizirati nekoliko situacija s igračem više i promašili smo nekoliko ''zicera'', u trenutcima kada se lomila utakmica. Međutim, nemoguće je uspoređivati našu reprezentaciju s Hrvatskom'', kazao je Slovenac.

Igrači slovenske reprezentacije nisu skrivali razočaranje. ''Naša sudbina rješavat će se protiv Islanda i to smo znali i prije utakmice s Hrvatskom. Razočarani smo porazom više nego što smo očekivali. Vidjeli smo da možemo igrati protiv borbene reprezentacije koja je već 20 godina svjetski lider. Pokopale su nas propuštene stopostotne prilike što nam se već dogodilo u utakmici protiv Norveške. Do petka ćemo morati skupiti glave, ali neće biti lako jer nam nedostaje iskustva, a činjenica je da nas čeka najvažnija utakmica prvenstva i mi ne želimo kući'', riječi su Jure Dolenca.

Ponajbolji igrač među hrvatskim susjedima, Dragan Gajić, ponosan je na svoje suigrače: ''Možemo biti ponosni jer smo dali sve od sebe protiv jakih Hrvata. Oni su jako dobro postavljeni u obrani i napadu, bili smo blizu, ali moramo popraviti pucanje sedmeraca. Promašili smo tri sedmerca što nam se u petak protiv Islanda ne smije dogoditi i nadam se da ćemo taj segment popraviti do tada'', izjavio je nekadašnji igrač CO Zagreba.

Igrač koji se probudio u nastavku te Kaubojima zadao dosta muka, Miha Žvižej, također je dao svoje viđenje ove utakmice: ''Bili smo blizu, dali smo sve od sebe, ali osim za propuštenim prilikama, nemamo za čime žaliti. Napravili smo neke tehničke greške u važnim trenutcima, a iskusni Hrvati su to znali kazniti'', nadovezao se na svoje suigrače pivot Gorenja.

Euro 2012. - Skupina II

1Španjolska (+3)3143:130+139
2Hrvatska (+4)3137:128+97
3Slovenija (+2)3153:156-34
4Mađarska (+3)3125:130-54
5Island 3143:146-33
6Francuska 3128:139-113

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.01.2012. u 11:32
    on je slovenac, kao i ja:)))
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.01.2012. u 10:06
    Nije Dragan Gajić, već Dragan Gajič. Sa "Č". On je Slovenac! Se veda, takoj, Hrvaška gre tudi naprej! :-D
    Obrisan korisnik