Rukomet

Vori: "Četiri boda ne znače ništa"

Zvonka Keliš • subota, 21.01.2012.
Vori: "Četiri boda ne znače ništa"
Foto: EPA

Hrvatska rukometna reprezentacija stigla je i do treće pobjede na Europskom prvenstvu u Srbiji te je tako natjecanje po skupinama završila na prvom mjestu svoje skupine D, dok u drugi krug prenosi sva četiri boda. Igor Vori, međutim, poziva na oprez, budući da su momčadi i bez prenesenog boda znali stići do polufinala. Jakov Gojun je, pak, poželio veću podršku s tribina SPENS dvorane u Novom Sadu, dok je Zlatko Horvat najavio onu pravu borbu za plasman u polufinale.

Nakon pobjede nad Norveškom, kružni napadač rukometne reprezentacije Hrvatske, Igor Vori, prokomentirao je što se to točno događalo na terenu centra Millenium u Vršcu: "Odigrali smo odlično od prve do 60. minute, pogotovo u obrani gdje smo zaustavili norveške šuteve s distance tako da oni nisu imali rješenja u suradnji sa svojim pivotom. Ono što smo promašili, anulirali smo našom obranom te je to bilo fenomenalno. Prvi smo cilj, dakle, ostvarili, a sada idemo ostvariti i onaj drugi."

Nema straha za Francuze

Osvrnuo se Vori i na događanja u skupini C, posebice na pomalo iznenađujuće poraze Francuza: "Trebamo pogledati Poljsku koja je u Hrvatskoj prenijela nula bodova u drugi krug pa je na kraju bila treća, dakle, to, ponavljam, ništa ne znači. Francuzi imaju mnogo iskustva i kvalitete te su možda ovdje došli malo i opušteniji budući da su već osvojili i europsko i svjetsko zlato te su možda mislima već u Londonu. No, sigurno je da oni sebi neće dozvoliti debakl i da će se dignuti, imaju jako puno iskustva tako da se ne bojim za njih", kazao je Vori.

Međutim, unatoč činjenici da je Hrvatska jedina prenijela sva četiri boda u drugi krug, Vori upozorava kako to ne mora značiti baš ništa: "To što smo prenijeli četiri boda ništa ne znači. Lijepo je to za samopouzdanje, no sada se prvo trebamo odmoriti i u sljedećoj utakmici pobijediti Španjolce kako bi nam bilo lakše u nastavku. Prije svega moramo razmišljati da se moramo što bolje oporaviti budući da u subotu putujemo tri sata što neće biti ugodno, no kako je nama tako je i drugima."

Svoj osvrt na susret s Norvežanima ponudio je i igrač CO Zagreba, Jakov Gojun, koji je pojasnio i kako je Hrvatska zaustavila svog protivnika: "Lijepo je da smo se svi skupili i odigrali pravu i kvalitetnu obranu, palo je malo golova tako da smo od početka pokazali da želimo prenijeti četiri boda u drugi krug. Norvežani nisu mogli probiti našu obranu koja je ovoga puta bila gusta zajedno s Mirkom na golu, a na kraju se iz nje razvijala i polukontra. Iako nismo uspjeli realizirati dosta zicera naša pobjeda nije bila upitna u nijednom trenutku susreta."

Pred hrvatskim reprezentativcima sada su neugodni Španjolci, a činjenica je da jedni druge već jako dobro poznaju: "Nema tajni među nama tako da u utakmicu moramo ući borbeno kao protiv Norveške. Španjolci su neugodan protivnik, pokazali su to i protiv Francuza te su stvarno iznenadili. Igraju dobro i pravi su kolektiv, no mi imamo našu igru i strpljenje te ćemo dati sve od sebe na terenu", zaključio je Gojun.

Navijači potrebni za polufinale

Hrvatska je ostvarila svoji primarni cilj, a sada je pred njom novi, prolazak u polufinale za koji joj treba i podrška navijača: "Korak smo bliže ostvarenju cilja, no još smo ipak daleko od toga. Idemo utakmicu po utakmicu i sada se moramo dobro spremiti kao što smo to učinili za ove tri utakmice u Vršcu. Pozivam i navijače da nas dođu podržati u što većem broju, a mi ćemo im to probati vratiti na najbolji mogući način", kazao je Gojun.

Koliko je dobra obrana bila važna u susretu s Norvežanima pojasnio je i Zlatko Horvat, Zagrebovo i reprezentativno desno krilo, koji se nada da će Hrvatska u nastavku popraviti realizaciju zicera: "Najbitnije je da smo obranu odigrali kako spada. Napokon smo na prvenstvu, što se obrane tiče, pokazali svoje pravo lice. Ukoliko u Novom Sadu nastavimo s ovakvom obranom te brzom tranzicijom dođemo do lakih golova sve će biti u redu. Jedino ne smijemo promašiti ovoliko zicera jer će nas Španjolci, Mađari i Francuzi kazniti."

Drugi krug donosi onu pravu borbu budući da prva dva mjesta u skupini vode do polufinalnih susreta, no Horvat zna u čemu se nalazi hrvatska snaga za prolaz dalje: "Sada počinje pravo prvenstvo, točnije, borba za polufinala. S obranom koju smo pokazali protiv Norveške možemo parirati svim momčadima, a odlično je i to što je praktički svih 16 igrača igralo. To je naša snaga na prvenstvu, tu ćemo puno toga dobiti te se nadam da ćemo to iskoristiti i plasirati se u polufinale", zaključio je Horvat.

Euro 2012. - Skupina II

1Španjolska (+3)3143:130+139
2Hrvatska (+4)3137:128+97
3Slovenija (+2)3153:156-34
4Mađarska (+3)3125:130-54
5Island 3143:146-33
6Francuska 3128:139-113

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!