Košarka

Androić: "Pokazali da se na nas mora računati"

Iz Doma Dražena Petrovića:Ivor Krapac • subota, 21.01.2012.
Androić: "Pokazali da se na nas mora računati"
Foto: Kristijan Komarica

Kruno Simon je u prvom dijelu utakmice bio glavni motor Zagreba CO, ali i nakon što su ostali bez svojeg ozlijeđenog kapetana, Mravi su imali dovoljno oružja da dođu do pobjede nad Cedevitom u 18. kolu ABA lige. Poslije susreta, Zagrebov trener Vladimir Androić istaknuo je da je zadovoljan kako su njegovi igrači nadoknadili Simonov izostanak...

Iako je borba za Final Four i dalje jako daleko, a plasman na završni turnir bio je jedan od ciljeva Zagreba CO uoči sezone, Mravi imaju razloga biti vrlo zadovoljni pobjedom u gradskom dvoboju u 18. kolu regionalnog natjecanja. Kako su i najavljivali prije utakmice, bilo im je psihološki bitno doći do prve ovosezonske pobjede nad Cedevitom, nakon poraza uoči sezone i pada s čak 46 razlike u prvom dijelu lige.

"Bila je ovo lijepa napadačka košarkaška predstava, i jedni i drugi smo igrali dobro na tom kraju terena. Za publiku je bilo zanimljivo, za nas trenere ne toliko zbog grešaka u obrani", opisao je nakon pobjede Vladimir Androić: "Ovo je vrlo bitna pobjeda za nas nakon nekih poraza koji, mislim, nisu bili zasluženi. Danas smo zasluženo dobili, a pobjeda je važna jer smo pokazali auditoriju i protivniku da na nas mora računati."

Damir Rančić: "Bio je ovo težak tjedan, čak i dva za nas, s dosta ozljedica i ozljeda, i danas nam se kapetan ozlijedio nakon odličnog ulaza, nadam se da nije tako teško. No, nismo puno razmišljali o tome nakon što se dogodilo, reagirali smo dobro, zabili smo par šuteva prije poluvremena i otišli u svlačionicu u dobrom tonusu. Igrači koji su uskočili su dobro nadomjestili Simona".

"Ovo je bila utakmica visokog intenziteta u našim glavama i na terenu. Igrat ćemo do kraja sezone još dosta međusobnih utakmica i s tog aspekta je ovo dosta bitna pobjeda."

Trener Mrava potom se vratio na trenutak iz 17. minute, kada je Kruno Simon ozlijedio skočni zglob i zbog toga nije mogao nastaviti utakmicu: "U tom trenutku imali smo dosta razigranih, Simon je bio najjači po valorizaciji i igrao je izuzetno, ali sreća za nas bila je u tome da nije bio jedini koji je držao konce igre u rukama, kao što se često događalo ove sezone".

"On igračima kao što su Rančić, Mašić, pa i Ožbolt otvori dosta šuteva da ostanu sami na strani pomoći, tu smo najviše izgubili njegovim izlaskom", dodao je Androić o ozlijeđenom kapetanu svoje momčadi: "No, imali smo Mašića koji je dotad igrao vrlo korektno, pa i Rančić, i Ožbolt je vrlo dobro odradio svoju ulogu. Svi su preuzeli svoje da nadoknadimo to što nije bilo Simona".

"Babić je igrao korektno u organizaciji igre, mislim jedino da bi trebao biti više hrabar. Kada je Draper imao problema s prekršajima, htjeli smo da ga napada, voljeli bismo da ima više samopouzdanja", zaključio je Zagrebov trener, prije nego se još jednom vratio na stanje sa Simonom.

"Riječ je o skočnom zglobu, stanka je sigurno 15-ak dana, imao je već tu ozljedu i nije se bandažirao. Kada smo igrali protiv Žalgirisa u Kaunasu ozlijedio se rano, ali kada je stavio bandažu, rekao je da ga jako steže oko kosti na stopalu koja mu predstavlja problem, toliko ga je ometalo da u Beogradu nije mogao igrati bandažiran", kazao je Androić, a potom se zapitao tko je to razbio ogledalo: "Treba u sportu imati mrvu sreće, ali ove sezone je to nas sve napustilo."

ABA liga

1Crvena zvezda 224+433
2Partizan 206+457
3Budućnost VOLI 197+204
4Mega Basket 1610+106
5Cedevita Olimpija 1610+51
6Zadar 1412+42
7Igokea 1313-77
8Studentski centar 1115-35
9Split 1115-105
10Borac Čačak 1016-117
11FMP 1016-163
12Cibona 917-156
13Mornar Barsko zlato 620-326
14Krka 521-314

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10822.01.2012. u 00:02
    lol "Racunajte na nas. Sumnjaju neki da..."
    narada108