Košarka

Samo pet koševa Luke Žorića

Bojan Meštrović • nedjelja, 22.01.2012.
Samo pet koševa Luke Žorića
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

U subotu su odigrane prve dvije utakmice 17. kola ACB lige u kojima su nastupila tri hrvatska predstavnika, ali jedini uspješan bio je Marko Banić...

Niti 48 sati nakon dramatičnog euroligaškog poraza od Reala, Unicaja je morala putovati u goste kod Manrese. Hrvoje Perić je odigrao na standardnoj razini i za 30 minuta zabio sedam koševa uz šest skokova, dok je ovotjedni najkorisniji igrač Eurolige, Luka Žorić, za 24 minute zabilježio samo pet poena i tri skoka.

Manresa je od početka utakmice pokazala više želje za pobjedom te se krajem prve četvrtine odvojila na 27:19, da bi na poluvrijeme otišla s +13 (50:37). Vidno umorni gosti nikako nisu mogli pronaći rješenje za Downsa i Doellmana, koji su zabili po 19 poena, a utakmica je završila s velikih 86:68.

U drugoj utakmici dana, Banićev Bilbao gostovao je kod ekipe Blusensa koja je dosad upisala samo četiri pobjede. Ipak, razlika u kvaliteti nije se mogla vidjeti u prvom poluvremenu nakon kojeg su domaćini imali sedam poena prednosti (43:34).

Banić i Fischer su u trećoj četvrtini započeli preokret kojim se Bilbao brzo vratio u utakmicu, a nakon toga i napravio veliku prednost. Gosti su drugo poluvrijeme pobijedili s 19 razlike, a konačan rezultat bio je 65:79. Hrvatska četvorka zabila je 15 koševa uz pet skokova, ali najbolji igrač utakmice bio je D'Or Fischer s 23 poena i 11 skokova.

ACB liga, 17. kolo:
Manresa - Unicaja 86:68
Blusens Monbus - Gescrap Bizkaia (Bilbao) 65:79

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!