Euro 2012. - Završnica, polufinale, 27.01.2012, 20:15 h
Srbija
Srbija 26:22 Hrvatska
Hrvatska

Hrvatska zaustavljena u polufinalu

Bernard Jurišić • petak, 27.01.2012.
Hrvatska zaustavljena u polufinalu
Foto: EPA

Hrvatska rukometna reprezentacija nije se uspjela plasirati u finale Europskog prvenstva u Srbiji. U okršaju s domaćinom pred 15.000 gledatelja u beogradskoj Areni Hrvatska nije pružila pravi odgovor na igru domaćina, pa nas u nedjelju očekuje bitka za broncu protiv Španjolske...

Srbija - Hrvatska 26:22 (13:14)

Euro 2012., polufinale

Suci: Lazaar, Reveret (oba Francuska)

Srbija: Marjanac, Stanić (12 obrana); Šešum, Vujin 6, Nikčević 4, Manojlović 1, Toskić 3, Ilić 8 (4), Marković, Prodanović 1, Stojković, Beljanski, Vučković, Čutura, Stanković 3, Nenadić. Izbornik: Veselin Vuković.

Hrvatska: Losert, Alilović (10 obrana); Balić 2, Duvnjak, Lacković 3, Kopljar 7, Vori 4, Gojun, Horvat 1, Vuković, Batinović, Bičanić, Buntić 1, Čupić 3 (2), Musa, Ninčević 1. Izbornik: Slavko Goluža.

Sedmerci: Srbija 4/4, Hrvatska 2/2.

Isključenja: Srbija 6 minuta, Hrvatska 4 minute.

Već u prvoj minuti francuski suci isključenjem su poručili Srbima da neće tolerirati tučnjavu. Kao da su se zbog toga obrane na obje strane malo "povukle", pa su u prvih pet minuta vratari samo pogledom pratili lopte koje su odsjedale iza njihovih leđa. Igralo se gol za gol, ali prednost je od početnih 0:1 sve do devete minute držala Hrvatska.

Srbi su tada stekli prvu prednost (6:5), no nije to dugo trajalo, opet je minimalna prednost otišla na našu stranu. U 15. minuti po prvi je put na teren ušao Ivano Balić i u nekoliko navrata jako lijepo povezao naše napade. Čuli su se u nekoliko prigoda i glasovi nekoliko stotina hrvatskih navijača koji nisu štedjeli glasnice u "paklu" beogradske arene.

Statistika

Prvi strijelac Srbije bio je Momir Ilić s 8 pogodaka, od čega je četiri postigao iz sedmerca, iz četiri pokušaja. Vujin je zabio 6 pogodaka iz 10 pokušaja, Nikčević je gađao 4/4 iz igre.

U hrvatskoj reprezentaciji najefikasniji je bio Kopljar sa 7 pogodaka iz 11 šuteva, Vori je gađao 4/5. Srbijanski vratar Stanić u drugom je poluvremenu ubilježio čak 12 obrana i preskočio Alilovića koji je u cijeloj utakmici ubilježio 10.

Prvi put smo dva pogotka prednosti stekli u 22. minuti (9:11), a nakon što je Alilović uspio skinuti nekoliko srbijanskih napada, imali smo četiri prigode za otići na +3. Nismo realizirali, najbolju je prigodu iz "zicera" zapucao Vori, pa smo na poluvrijeme ipak odnijeli minimalnu prednost (13:14). Hrvatska je izgledala dobro, imali smo puno dobrih rješenja u napadu, nedostajalo je tek malo više obrambene čvrstoće za puno bolji rezultat.

Drugo poluvrijeme bolje su otvorili Srbi, s tri pogotka po prvi su put otišli na dva pogotka prednosti (16:14), a naš prvi pogodak postigao je Lacković nakon petominutnog posta. Problemi su se nastavili, dvije napadačke pogreške Kopljara, promašeni zicer Gojuna, s nekoliko teških šuteva razbranili smo srbijanskog vratara Stanića, a raspucao je na drugoj strani Vujin.

Srbijanska prednost rasla je s 19:16 u 42., na 21:17 u 45. minuti, hrvatska je obrana bila prilično propusna, a na drugoj strani Stanić je "skidao" sve naše pokušaje. Kopljar je s dva pogotka smanjio na 21:19, no brzo su to Srbi vratili na +4 i mirno održavali uvjerljivu prednost. Otišli su i na 25:20 u 53. minuti i to je bio kraj svih nadanja da će Hrvatska u Beogradu preko Srbije uskočiti u finale.

Hrvatska u drugom poluvremenu nije bila na pravoj razini i prava je šteta što dobra igra iz prvih 30 minuta nije bila materijalizirana s većom prednošću. U drugom dijelu Golužina momčad nije imala pravu čvrstoću u obrani, u napadu su nam krila bila potpuno odsječena, imali smo malo, jako malo raspoloženih igrača.

Srbija će u nedjelju s Danskom razigravati za naslov najboljeg u Europi, a Hrvatsku u poslijepodnevnom terminu očekuje bitka za broncu protiv Španjolske.

Euro 2012. - Završnica

polufinale

Danska25:24Španjolska
Srbija26:22Hrvatska

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Ljuke28.01.2012. u 18:34
    Najgore prvenstvo koje sam imao prilike pratiti.Organizacijski i kvalitetom rukometa svih repki.
    Ljuke
  • Obrisan korisnik28.01.2012. u 11:14
    Registrovao sam se posto sam iznenadjen kolicinom realnih komentara na pravi derbi rukometnog polufinala. Sve cestitke zasluzuju obe ekipe mada sam od Hrvatske ocekivao vise. Ovde je kvota na kladionici neprekidno rasla za 2, pa sam se i kladio na komsije - posto je to onda win-win situacija, ali... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.01.2012. u 10:52
    Ljudi,moramo raditi na većem uzajamnom poštovanju na svim nivoima a posebno u sportu.Samo tako ćemo obezbediti bolju budućnost naše dece.Ova prepucavanja ko je bolji i dominantniji ne vode nikuda.Naravno,svako ima prava da da svoj komentar,ali neka to bude kulturno i naravno argumentovano.Desile su... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.01.2012. u 10:20
    ono fučkanje dok se izvodila Lijepa naša im neću nikada zaboravit...stoka jedna nekulturna
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.01.2012. u 09:35
    ti si cisti primjer arogancije i covjeka punog kompleksa jer ocito vodis neku evidenciju medalja izmedju hrvata i srba i to neku nerealnu jer ako cemo od olimpijskih do ovih drugih ne bih se kladio da ste puno bolji, ako ste i uopce bolji...kao sto je glupo od bebinja koji je tako brzopleto izletio... [više na forumu]
    Obrisan korisnik