Nogomet

Mandžukić na Riberyja, Juve protiv Udinesea

Sportnet • petak, 27.01.2012.
Mandžukić na Riberyja, Juve protiv Udinesea
Foto: EPA

Iako je Premiership zbog FA kupa uzeo stanku, u ostale četiri najjače europske lige bit će kvalitetnog nogometa. Zanimljivo će biti u derbiju Bayerna i Wolfsburga...

Nakon još jednog El Clasica u četvrtfinalu Kupa kralja španjolska nogometna javnost okreće se novom, 21. kolu Primere. Iako na rasporedu nema izrazitog derbija u svakom slučaju očekuje se nekoliko zanimljivih dvoboja.

Poslije ispadanja iz Kupa i opraštanja od mogućnosti obrane naslova osvojenog prošle godine nogometaši Real Madrida svu svoju koncentraciju prebacuju na prvenstvene obaveze i želju da zadrže pet bodova prednosti pred Barcelonom. Posljednjeplasirana Real Zaragoza za koju nastupa i Tomislav Dujmović ne bi smjela biti ozbiljna prepreka za Kraljevski klub.

S druge strane Barcelona gostuje kod Villarreala koji se nalazi na 17 mjestu, ali je El Madrigal uvijek neugodno gostovanje za sve momčadi. Ivan Rakitić sa svojom Sevillom odlazi na gostovanje kod Malage koja već šest utakmica nije zabilježila pobjedu, a 21. kolo završava u ponedjeljak utakmicom između Osasune i Atletico Madrida što će biti izravna borba za ostanak u vrhu prvenstvene ljestvice.

U dvoboju koji će privlačiti najviše pažnje ovog vikenda u Njemačkoj Bayern München, vodeća momčad prvenstva, pokušat će doći do pobjede protiv Wolfsburga i tim bodovima zadržati se na vrhu tablice. Velika prednost za Bavarce je povratak u momčad Francka Riberyja, dok će goste predvoditi hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić. Kiks Bayerna u tom susretu priželjkivat će drugoplasirana Borussia iz Dortmunda, koja će pred svojim navijačima dočekati Hoffenheim, te trećeplasirani Schalke, koji će bodove tražiti na gostovanju u Kölnu.

U prvoj utakmici 19. kola, koja je na rasporedu u petak, susrest će se Hannover i Nürnberg. Uoči ovog susreta momčad Hannovera bilježi pet uzastopnih remija i već osam kola ne zna za pobjedu, a njen trener Mirko Slomka najavio je ofenzivni pristup i osvajanje bodova koji bi ih približili pozicijama koje vode u europska natjecanja.

Mnogo pažnje privlačit će i utakmica petoplasiranog Werdera i Bayera iz Leverkusena, koji se nalazi poziciju niže, a pobjednik tog dvoboja osvojit će bitne bodove u utrci za mjesto koje vodi u Ligu prvaka.

Derbi ovog kola na rasporedu je u Torinu, gdje će na Juventus Areni snage odmjeriti vodeći Juventus i trećeplasirani Udinese, koji za prvim mjestom zaostaje samo tri boda. Stara dama u prošlom je kolu uzela sva tri boda u gostima kod Atalante (0:2), a Udinese je kod kuće uspješno apsolvirao Cataniju (2:1) i ostao u utrci za prvim mjestom. Eventualno slavlje nad Juventusom donijelo bi mnogo radosti momčadi iz Udina, ali i Milanu, koji čeka priliku za preuzimanje vrha.

Juventusu će u ovom dvoboju nedostajati Pepe, Marchisio i Vučinić, dok će kod gostiju izostati Coda, Barreto i Pinzi. Milan, koji s bodom zaostatka čeka posrtaj Stare dame i nada se samom vrhu, u ovom kolu kod kuće dočekuje Cagliari i traži tri boda za nastavak borbe za Scudetto. Massimiliano Allegri ima dosta problema sa sastavljanjem momčadi, zbog ozljeda će izostati Abbiati, Boateng, Flamini, Gattuso, Aquliani i Pato, a gosti na San Siro stižu bez Nenea i Ariauda.

Probuđeni Inter, koji je pobjedom nad Lazijem u prošlom kolu (2:1) došao na četvrto mjesto s dohvatljivih šest bodova za Juventusom, bodove za proboj prema samom vrhu u ovom će kolu tražiti u gostima kod slabašnog Leccea, gdje neće doputovati Stanković, Muntari i Forlan. Lazio u ovom kolu odlazi u goste solidnoj momčadi Chieva, a važne europske bodove nogometaši Rome tražit će u domaćem ogledu s Bolognom.

Utakmicama odigranima prije dva tjedna počeo je drugi dio ovosezonskog Le Championnata, a nakon nove stanke zbog obaveza prvoligaša u francuskom Kupu prvenstvo se nastavlja. Razmak između vodeća dva kluba ostao je nakon posljednjih dvoboja isti, no zato su se PSG i Montpellier malo odvojili od ostatka prvoligaške karavane. Ovog će vikenda kod Bresta, odnosno Nice imati priliku ostati na "sigurnoj udaljenosti".

U isto vrijeme, poraz u derbiju prošlog kola pokušat će nadoknaditi Lyon protiv Dijona na Gerlandu, ovaj put možda i s Dejanom Lovrenom u sastavu, nakon što je Hrvata u posljednje vrijeme mučila ozljeda. Također, poraz će željeti nadoknaditi i nogometaši Lillea, ali oni će imati nešto zahtjevniji zadatak budući da im u goste stiže sedmoplasirani Saint-Etienne.

Zanimljivo će biti i u novim međusobnim ogledima klubova s dna ljestvice, a derbi ovog vikenda na rasporedu je u nedjelju navečer. Marseille nakon slavlja nad Lilleom ima novog protivnika s vrha ljestvice, te će svoju dobru formu pokušati nastaviti slavljem kod Rennesa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.01.2012. u 22:05
    Greška kod opisa serie A, kolo koje je na slici je 19. (prošlo kolo), mislim da treba bit 20. odnosno aktualno kolo.
    Obrisan korisnik
  • Ronaldo927.01.2012. u 18:31
    jbt nogomet, rukomet je u prvom planu trenutno
    Ronaldo9