Ostali sportovi

UFC FOX 2: Evans Vs. Davis

Ratko Martinović • subota, 28.01.2012.
UFC FOX 2: Evans Vs. Davis

Chicago će biti poprište novog UFC FOX događaja koji suradnjom s jednom od najgledanijih američkih televizija služi kao kruna desetogodišnjeg truda oko popularizacije sporta. Za mjesto prvog izazivača Jona Jonesa rukavice će ukrstiti Evans i Davis.

Evans je po gotovo svim analitičarima favorit. Veliki napredak u različitim segmentima borbe i odlično hrvanje su mu glavni aduti, a cilj će mu biti sraz sa omraženim Jonesom. Pošto se već više puta nadao borbi i naknadno ozlijedio sada ima pravu priliku za dokazivanje. Ipak vrijedi izdvojiti činjenicu da će samo Rashad Evans u slučaju pobjede ići na bivšeg sparing partnera Jonesa, a ukoliko Davis pobjedi onda će se nepobjedivom prvaku suprotstaviti Henderson. Bez obzira na to sumnjamo da će Philu Davisu nedostajati motivacije.

Davis je četverostruki prvak SAD-a u hrvanju što logično primjenjuje i u MMA sportu. Protivnike razara dominacijom u parteru, a svoje navijače je privukao modificiranom kimurom protiv Tima Boetscha koja je, zbog originalnosti, nazvana Philmura. Biti će zanimljivo vidjeti kako se dva hrvača visoke klase snalaze u međusobnom dvoboju.

Dva najveća brbljavca sporta se sastaju u još jednoj borbi za izazivača. Chael Sonnen je trash-talk doveo u novu dimenziju dok je Britanac Bisping točku na i svojeg uobičajenog ponašanja pokazao sinoć na vaganju gdje je srednjakom "počastio" navijače. Dva oprečna stila - Sonnenov beskrupulozni hrvački i Bispingov udarački, danas su u direktnom okršaju. Međusobna vrijeđanja ovaj puta nisu toliko aktualna jer se borci jako poštuju na toj razini, a Sonnen je po kladionicama apsolutni favorit što zasigurno neće biti presudno za ishod. Vrlo zanimljiva borba.

Prva borba glavnog programa donosi nam neočekivani duel, onaj Maie i Weidmana. Sonnenov protivnik je trebao biti Mark Munoz, no nakon njegove ozljede u taj dvoboj je uletio Bisping dok je njegovo mjesto zauzeo Chris Weidman. Maia je poznat kao vrhunski jiu-jitsu borac i kao čovjek koji je posljednjih šest borbi išao na sudačku odluku. Svoje protivnike završava prisiljavanjem na predaju, a niti Weidman nije nokauter. On je dominantan i atraktivan hrvač, jedna od najvećih UFC nada, a ovo će mu biti iskušenje karijere. Kladionice iznenađujuće njemu daju prednost i današnja borba će pokazati jesu li u pravu.

Main Card (Nedjelja, 02:00):
LHW Rashad Evans (16-1-1) Vs. Phil Davis (9-0)
MW Chael Sonnen (26-11-1) Vs. Michael Bisping (22-3)
MW Demian Maia (16-3) Vs. Chris Weidman (7-0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.01.2012. u 20:08
    jedvah čekam!
    Obrisan korisnik