Tenis

Melzer otvara, u akciji Ljubo i Mesaroš

Lovro Štrbinić • nedjelja, 29.01.2012.
Melzer otvara, u akciji Ljubo i Mesaroš
Foto: Kristijan Komarica

U ponedjeljak kreće glavni dio turnira zagrebačkog PBZ Zagreb Indoorsa, a odigrat će se i završnica kvalifikacija, u kojoj će program na glavnom terenu otvoriti Melzer i Fischer. U kasnijim poslijepodnevnim satima na teren će Ljubičić i Mesaroš, kao i hrvatski predstavnici u parovima. Inače, u drugom kolu kvalifikacija ispala su i posljednja dva hrvatska predstavnika.

Drugo kolo kvalifikacija PBZ Zagreb Indoorsa nije donijelo mnogo sreće za hrvatske predstavnike. Toni Androić predao je susret protiv Talijana Viole, pri rezultatu 6:4, 3:1 za protivnika. Razlog je ozljeda skočnog zgloba, koja nakon 76 minuta igre nije dopustila Hrvatu da nastavi borbu. Više uspjeha nije imao ni Franko Škugor, Šibenčanin je poražen od Britanca Evansa rezultatom 6:4, 6:2.

Kroz kvalifikacije je korak do nastupa u glavnom turniru, između ostalih, došao i Jürgen Melzer, a upravo će Austrijanac otvoriti program na glavnom terenu u ponedjeljak. Protivnik će mu biti sunarodnjak Martin Fischer. Nakon njih Evans će odmjeriti snage s Bohlijem, a potom će, u dvoboju glavnog turnira, na teren Starace i Lacko, Ljubičićev "krvnik" iz Melbournea.

Hrvatskim predstavnicima pripao je dio programa u kasno poslijepodne. Od 17:45 Ivan Ljubičić će tražiti prolaz protiv Slovaka Karola Becka, dok će nakon njega plasman u drugo kolo pokušati izboriti i Kristijan Mesaroš, kojem je protivnik Robin Haase.

U pogonu će biti i hrvatski predstavnici u igri parova. Ivo Karlović i Frank Moser će od 15:30 u maloj dvorani odmjeriti snage s rusko-američkim parom kojeg sačinjavaju Bogomolov Jr. i Parrott. Na istom terenu uslijedit će potom ogled Škugora i Draganje protiv Kubota i Stakhovskog.

PBZ Zagreb Indoors, 29.1.2012., kvalifikacije, drugo kolo:
Melzer (Austrija, 1) - Semrajc (Slovenija) 6:1, 6:3
Fischer (Austrija) - Krawietz (Njemačka) 6:1, 6:4
De Voest (JAR, 2) - Naso (Italija) 6:4, 6:3
Chiudinelli (Švicarska, 8) - Bašić (BiH) 7:6(3), 3:6, 6:1
Evans (Velika Britanija) - Škugor (Hrvatska) 6:4, 6:2
Bohli (Švicarska) - Alj. Bedene (Slovenija, 6) 6:2, 6:3
Viola (Italija, 4) - Androić (Hrvatska) 6:4, 3:1, predaja Androića
Lajović (Srbija, 7) - Becker (Njemačka) 7:5, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!