Vodeni sportovi

Udovičić: "Želim olimpijsko zlato"

Tea Lokas • nedjelja, 29.01.2012.
Udovičić: "Želim olimpijsko zlato"
Foto: EPA

Srbija je na krovu Europe u vaterpolu, a u izjavama pobjednika nakon finalnog okršaja sa Crnom Gorom izražena je želja i za olimpijskim zlatom u Londonu...

Sretni i zadovoljni bili su igrači i izbornik reprezentacije Srbije, ali su iskazali poštovanje prema Crnogorcima te pogledali malo u budućnost, odnosno prema Olimpijskim igrama: "Crna Gora je vrlo jaka momčad i znali smo da to neće biti lagana utakmica. Moj sljedeći cilj je osvajanje olimpijskog zlata u Londonu." To su bile riječi Dejana Udovičića, izbornika Srbije koji je djelovao vrlo izravno i odlučno.

O sadašnjosti je više pričao Živko Gocić, no nije propustio osvrnuti se na veliki događaj ovog ljeta: "Rekao sam u prijašnjim intervjuima da je igra u obrani bila najvažnija. Danas je to bio ključ susreta, a naša je ekipa bila bolja i s igračem manje. London će biti najvažniji turnir u posljednjih 15 godina, ali prvo trebamo osigurati polufinale da bismo mogli sanjati o zlatu."

Vezane vijesti

Što se Crnogoraca tiče, nije bilo previše razočaranja. Izbornik Perović priznao je da je Srbija danas bila predobra, a o svojoj ekipi imao je samo pozitivna razmišljanja: "Jako sam sretan zbog razine igre koju je moja ekipa pružila i samo mogu poželjeti da uvijek tako igraju."

Mlađan Janović je proglašen najkorisnijim igračem na turniru, a u komentaru meča objasnio je poraz svoje momčadi: "Svi naši prethodni dvoboji koštali su nas mnogo energije. Ponestalo nam je 'goriva' pri kraju susreta."

EP 2012., završnica

finale

Crna Gora8:9Srbija

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

EP 2012., završnica

finale

Crna Gora8:9Srbija

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.01.2012. u 06:15
    I biče prvaci ...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.01.2012. u 04:57
    @sanmarko jeste Maki, sprdacina od sporta kad osvojite 9-to mesto, a prosle godine ste padali u trans posle finala u Zagrebu. Budi dostojan i u porazu ljudi te majka.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.01.2012. u 01:10
    To ćemo, po navici, vama dati! A ma ćemo, po navici uzeti ipak zlato!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.01.2012. u 01:05
    Uzet ces qurac, a ne zlato na OI-a!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.01.2012. u 00:10
    Naravno da je sprdacina od sporta. U mnogim zemljama ( npr. njemacka), nisi finale ni mogao da gledas na TV-u. Eto koliko vrijedi ovaj sport, a pobijednici finala padaju u nacionalni trans :-))
    Obrisan korisnik