Nogomet

Roberto Carlos odlazi u mirovinu

Ivan Dominik • ponedjeljak, 30.01.2012.
Roberto Carlos odlazi u mirovinu
Foto: EPA

Nakon 22 godine aktivnog bavljenja nogometom, svoj kraj koncem sezone najavio je Roberto Carlos. Legendarni Brazilac, trenutno član ruskog Anžija Mahačkale, objesit će kopačke o klin krajem ove kalendarske godine. Unatoč tome, Carlos će ostati u suradnji s Rusima još neko vrijeme.

Jedan od najboljih lijevih bekova modernog nogometa, Brazilac Roberto Carlos, na kraju ove godine reći će zbogom nogometu. Sam je to izjavio za španjolsku Marcu, a naveo je i razloge ove odluke: ''Moj ugovor s Anžijem završava u lipnju 2013, ali u prosincu već mogu prestati aktivno igrati. Igram nogomet dugi niz godina i mislim da moje tijelo ne može više izdržavati fizičke napore, putovanja i hotele'' rekao je omaleni Brazilac.

''Profesionalac sam već 17 godina, a nogomet igram pune 22 godine, tako da je ovo moja posljednja godina'', završava popularni ''Dinamit''. Iako će otići u igračku mirovinu, Carlos će ostati u Anžiju kao asistent vlasniku kluba, milijunašu Aleksandru Kerimovu, koji će mu povjeriti stvaranje momčadi kroz naredno desetljeće.

Brazilac će tako nakon karijere uglednog nogometaša ostati u tom sportu, ali na drugačijoj funkciji. Planovi su mu stvoriti veliku momčad od ruskog kluba iz Mahačkale, a uz Kerimovljeve milijune će imati sladak posao. Karijeru završava kao jedan od igrača koji je definitivno obilježio posljednjih dvadeset godina svjetskog nogometa.

Roberto Carlos postao je poznat po jačini i preciznosti udaraca s distance, kojima je svojom ljevicom, parao protivničke mreže. Igrao je za brazilski Palmeiras, Inter iz Milana, Fenerbahče, Corinthians te Anži, a punu je afirmaciju stekao u Real Madridu gdje je proveo punih 11 godina. 38-godišnjak je osvojio Svjetsko prvenstvo u Japanu i Južnoj Koreji 2002., a 1998. je bio srebrni. Velike uspjehe polučio je s Realom iz Madrida osvojivši mnoge nagrade, između ostalih četiri prvenstva i tri Lige prvaka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik31.01.2012. u 10:00
    Vjerovatno i najbolji lijevi bek ikad. Nevjerovatnu kombinatoriku je posjedovao. Posljednji iz Realove generacije koja je osvojila tri Lige prvaka ide u penziju. :(
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.01.2012. u 23:53
    kralju zbog tebe sam počeo navijati za Real...
    Obrisan korisnik
  • The Phantom30.01.2012. u 23:34
    Definitivno jedan od najboljih livih bekova ikad
    The Phantom
  • Obrisan korisnik30.01.2012. u 23:02
    Fantastičan igrač uz Maldinia,Cabrinia,Lizarazua i Breitnera kojeg sam gledao na zalazu karijera za mene Roberto Carlos je jedan od 5 najboljih lijevih bekova koja sam gledao u zadnjih 30-ak godina!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.01.2012. u 22:27
    legenda
    Obrisan korisnik