Tenis

Ljubičić: "Nedostajalo ritma i tenisa"

Iz Doma sportova:Ivor Krapac • ponedjeljak, 30.01.2012.
Ljubičić: "Nedostajalo ritma i tenisa"
Foto: Kristijan Komarica

U tek drugom meču u aktualnoj sezoni, poslije poraza od Lukaša Lacka u pet setova u prvom kolu Australian Opena, Ivan Ljubičić izborio je pobjedu na startu PBZ Zagreb Indoorsa. Poslije Lacka u Melbourneu, i u glavnom hrvatskom gradu mu je s druge strane mreže bio slovački tenisač, Karol Beck, no ovog puta završilo je sretnije za Ivana...

Kako početkom 2012. nije igrao previše, Ivanu Ljubičiću nije bilo jednostavno doći do pobjede u prvom dvoranskom meču u sezoni, ali atmosferom i fizički hladna Ledena dvorana Doma sportova mu je ovog ponedjeljka bila sretna. Ljudi nije bilo previše, Ivan je poslije pobjede rekao da je, s obzirom na radni dan, to i razumljivo, a oni koji su došli vidjeli su pobjedu drugog hrvatskog reketa sa 7:6(5), 3:6 i 6:3 protiv Karola Becka.

Osim što se osvrnuo na pobjedu, Ljubičić je razjasnio i da nigdje nije decidirano kazao da će mu ova godina biti posljednja u karijeri: "Nisam rekao tako, rekao sam da je možda zadnja. Mislim da ću probati igrati dok mi tijelo izdrži".

"Bilo je teško, to se moglo i vidjeti. Nedostajalo mi je ritma i tenisa, ali piše se pobjeda i idemo dalje", sažeo je Ljubo nakon proboja u osminu finala: "Jedan meč u tri mjeseca nije dovoljan da se osjećate ugodno na terenu, no treba odnekud početi i pozitivno je što je počelo pobjedom".

"Servirao sam dobro, držao se u meču i na kraju je promašio neke lopte koje su bile ključne", dodao je prvi nositelj, koji se u ponedjeljak tek trebao prilagoditi na teren u Ledenoj: "Trening je jedno, meč sasvim drugo. Imao sam s njim problema i prije, igra jako brzo, nije bilo dovoljno mečeva da bih se osjećao ugodno na terenu".

"Zadovoljan sam kako sam se borio. Kada stvari nisu izgledale sjajno početkom trećeg seta, ostao sam u meču i uspio doći do pobjede", zaključio je Ljubo, dodajući da je protiv Becka uvijek teško, kao što pamti iz njihovih ranijih dvoboja.

Svi su se dogodili prije šest ili više godina, ali bez obzira na to, neke stvari se ne mijenjaju: "Kada smo se sreli u Milanu, gdjegod sam odigrao dobro, vratio mi je brzo. Naš tenis je taj koji je - obojica smo imali uspone i padove u karijeri, ali to ostaje".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!