Košarka

Montepaschi bez problema s Unicajom

Marko Domljanović • četvrtak, 02.02.2012.
Montepaschi bez problema s Unicajom
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Montepaschi je i na svom drugom gostovanju u Španjolskoj došao do uvjerljive pobjede. Nakon što su u Madridu razbili Real, igrači iz Siene stvari su u Malagi riješili već do poluvremena. Unicaja je otpor pružala samo u prvoj četvrtini nakon čega im odlični gosti više nisu dozvolili da zaprijete.

Domaćini su puno bolje otvorili susret i već nakon nešto više od dvije minute Unicaja je vodila 7:0. Međutim, tada se probudio odlični McCalebb koji je sa sedam koševa najzaslužniji za seriju Talijana od 11:0 za preuzimanje vodstva sredinom četvrtine. Uslijedile su još dvije Montepaschijeve trice koje potpisuju Thornton i Andersen, ali domaćini uzvraćaju preko Dardena i Unicaja dolazi na 19:21 nešto više od minutu prije predaha. Ipak, gosti se nakon toga serijom od 6:0 uspijevaju opet odvojiti prije ulaska u drugu dionicu.

U njoj se u prvih pet minuta igra koš za koš, ali tada Lavrinovič povezuje dvije trice, a nakon njega pogađa i Zisis pa Montepaschi odlazi na najvećih 28:41. Ni tu nije bio kraj mukama španjolskih predstavnika jer Moss u 19. minuti postavlja novu najveću prednost od 15 koševa (35:50), ali domaćini do kraja poluvremena ipak uspijevaju smanjiti i novim košem Dardena dovršavaju niz od pet uzastopnih poena za deset koševa zaostatka na poluvremenu.

Treća četvrtina donijela je malo uzbuđenja jer je momčad iz Siene bez problema držala rezultat pod kontrolom. Unicaja se košem Žorića u 23. minuti približila na 48:55, ali to je bilo sve. Sa sedam poena uzvratio je Moss i još jednom odveo goste do dvoznamenkaste prednosti (50:62), a Rakočević je s četiri uzastopna poena zaključio ovu dionicu za uvjerljivih 57:71.

Domaćini su se nakon toga potpuno raspali i prednost talijanske momčadi u posljednjih deset minuta samo raste. Moss se u potpunosti razigrao, torpedirao domaćine s nekoliko trica nakon čega mu se pridružio i Andersen, a tricom Thorntona dvije minute prije kraja razlika doseže najvećih 25 koševa (66:91). Do kraja susreta je tek Žorić uspio pridodati još dva koša na stranu domaćina, ali to im nije pomoglo da bitnije poprave dojam.

Od petorice dvoznamenkastih igrača u redovima pobjednika, najviše je zabio Moss koji je s 20 koševa bio prvi strijelac utakmice, a tome je pridodao i sedam skokova. Lavrinovič ga je pratio s 18, a Andersen je dodao 15 i šest skokova. Kod domaćina je najviše zabio Freeland koji je upisao 14 koševa, a Darden se zaustavio na jednom košu manje. Luka Žorić zabio je 11 koševa, ali je za to morao ispucati ukupno 14 lopti. Hrvoje Perić je ostvario skroman učinak od po četiri koša i skoka.

Euroliga, Top 16, skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Real Madrid89:73Dominion Bilbao Basket
Unicaja Málaga68:91Montepaschi Siena
1Montepaschi Siena 42+58
2Dominion Bilbao Basket 42+14
3Real Madrid 42+7
4Unicaja Málaga 06-79

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Euroliga, Top 16, skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Real Madrid89:73Dominion Bilbao Basket
Unicaja Málaga68:91Montepaschi Siena
1Montepaschi Siena 42+58
2Dominion Bilbao Basket 42+14
3Real Madrid 42+7
4Unicaja Málaga 06-79

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!