Tenis

Karlović promarširao i zabavljao

Iz Doma sportova:Ivor Krapac • četvrtak, 02.02.2012.
Karlović promarširao i zabavljao
Foto: Kristijan Komarica

Hrvatska će imati dvojicu predstavnika u četvrtfinalu sedmog izdanja PBZ Zagreb Indoorsa. Uz Ivana Dodiga, koji je to napravio koji sat ranije, među posljednjih osam probio se i Ivo Karlović. Karlo je u osmini finala bio vrlo dominantan protiv Izraelca Dudija Sele, a poslije meča, bio je jednako relaksiran i govoreći o onome što je prošao u Ledenoj...

Ivo Karlović očito nije želio predugo ostajati na terenu u posljednjem singlu četvrtka u Ledenoj dvorani Doma sportova. Za proboj u četvrtfinale zagrebačkog Indoorsa treći put u karijeri, Karlu je trebalo samo sat i šest minuta na putu do 6:3 i 6:2 protiv Dudija Sele, 73. tenisača svijeta.

Goranov savjet najbolji

Savjet Gorana Ivaniševića pomogao je Ivanu Dodigu prije susreta s Guillermom Garcia-Lopezom, a Karlo je kazao da ne bi imao ništa protiv da i on dobije malo pomoći prije nego će u petak ići na Južnija. Kako to izgleda? "Goran uvijek sve pojednostavi, jednom rečenicom sve objasni - op... loptu, i to je to".

Vezane vijesti

Osmopostavljeni hrvatski adut je sve riješio s po dva breaka u svakom setu, dok je na svojem servisu izvukao jedinu break-loptu s kojom je bio suočen, kod 2:2 u drugoj dionici. Sve ostalo išlo je vrlo lako, igrački podjednako dobro kao u prvom kolu protiv Blaža Kavčiča, a servisom još bolje. Protiv Sele je imao 12 asova u osam servis-gemova, uz visokih 70 posto ubačaja prvog servisa.

Ovog puta Karlu nije smetalo ni što je došao na red tek nakon dugog čekanja, poslije više od dva i pol sata dugog ogleda Ivana Dodiga i Guillerma Garcia-Lopeza. "Nisam baš navikao igrati mečeve ovako kasno, teniske mečeve, jesam neke druge iza zatvorenih vrata", našalio se nakon pobjede: "Uspio sam odigrati dobro, osjećam se odlično, nekako sam relaksiran i dobro se krećem".

"Osjećaj je odličan, uvijek si zadovoljniji kada dobiješ. Igrao sam odlično, dobro sam se kretao, igrao sam sve kako treba, napade, voleje, forhend i bekhend", dodao je Ivo, koji će se u petak nadati svojoj prvoj pobjedi nad Mihailom Južnijem. Na rasporedu su ne prije 17:45 sati u Ledenoj dvorani.

Treće zagrebačko četvrtfinale

Karlo će u petak poslijepodne treći put zaigrati među posljednjih osam na zagrebačkom Indoorsu. Prvi put je tako daleko bio 2006., u premijernom izdanju ovog turnira, kada ga je u četvrtfinalu pobijedio Austrijanac Stefan Koubek, dok je isti doseg reprizirao preklani, s porazom od Marina Čilića.

Kao i u slučaju dvoboja s Južnijem, Ivo će se i s četvrtfinalima Indoorsa nadati da će mu treća biti sreća.

Trećepostavljeni Rus, 39. na svijetu, prošao je osminu finala ranije u četvrtak, sa 6:1 i 6:3 protiv Slovenca Grege Žemlje. Protiv Karlovića je dosad slavio 2008. u trećem kolu Australian Opena (6:2, 6:4, 6:2) i početkom ove sezone u osmini finala Dohe (6:2, 6:7(3), 6:3).

"Nadam se da će mi biti treća sreća", najavio je Ivo dvoboj s ruskim tenisačem: "Igra odlično, očito mi nešto ne odgovara kod njega jer sam izgubio oba puta, ali nadam se da ću odigrati još jedan dobar meč i da ću sutra dobiti, što drugo da kažem".

"Odigrali smo jedan jako dobar meč u Dohi, tamo sam mu dosta prijetio s osnovne linije, jedino me nije najbolje služio servis. Ovdje ga osjećam ipak nešto bolje i nadam se da će ishod biti drugačiji", dodao je četvrti hrvatski reket.

Poslije završetka ogleda Karlović - Južnij, u Ledenoj će na red doći i Ivan Dodig. U posljednjem meču dana srest će se s Marcosom Baghdatisom, u drugom od dva velika izazova koji čeka hrvatske adute na četvrtfinalni petak.

PBZ Zagreb Indoors, 2.2.2012., osmina finala:
Karlović (Hrvatska, 8) - Sela (Izrael) 6:3, 6:2.

Parovi, četvrtfinale:
Dodig/M. Pavić (Hrvatska, WC) - Melzer/Peya (Austrija, 1) 1:6, 7:6(7), 10:7

Raspored za petak

Ledena dvorana, od 14:45 sati:
Haase - Lacko
Karlović - Južnij (ne prije 17:45)
Dodig - Baghdatis

Dvorana II, 17 sati:
Berrer - Melzer

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.02.2012. u 09:49
    Ljudi Karlo igra ko zvijer ovaj turnir...ako se ne uplaši Južnog kladio bi se na Ivu...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.02.2012. u 23:53
    ajmo naši po međusobno finale ;)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.02.2012. u 23:35
    ajmo ivo po naslov
    Obrisan korisnik